Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-77

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-77

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έφευγε νικητής από το ΟΑΚΑ (64-77, 1:30 πριν το τέλος) ο Βασίλης Σπανούλης προκάλεσε με τον χειρότερο τρόπο τον κόσμο του Παναθηναϊκού με το ματς να διακόπτεται 1:30 πριν τη λήξη του αγώνα που τελικά συνεχίστηκε μισή ώρα αργότερα κι ολοκληρώθηκε με 66-77

Ο Βασίλης Σπανούλης έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, αλλά όχι με την απόδοσή του. Φαίνεται πως το είχε… άχτι τόσο καιρό να πρωταγωνιστήσει σε ένα ματς και αφού το ματς δεν του έβγαινε όλα αυτά τα χρόνια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδειξε το ήθος του και 90 δεύτερα πριν το τέλος προκάλεσε τον κόσμο του Παναθηναϊκού αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έφυγαν… τρέχοντας, με τους διαιτητές μάταια να προσπαθούν να τους… μεταπείσουν.

Δυνατά ο Παναθηναϊκός

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ήταν εντυπωσιακό με τον Μπατίστα να ελέγχει τα πάντα στον αέρα και τον Γιάνκοβιτς να κάνει ότι θέλει τον Βασίλη Σπανούλη. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» με 8 συνεχόμενους πόντους πάνω στον αρχηγό του Ολυμπιακού, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 8-4 στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα. Η διαφορά για τους γηπεδούχους ανέβηκε ακόμα περισσότερο με μία βολή από τον Ουρουγουανό σέντερ, αλλά από εκεί και έπειτα οι «πράσινοι» μπλόκαραν. Οι «ερυθρόλευκοι»… έτρεξαν σερί 0-8, ύστερα από δύο τρίποντα των Μάντζαρη και Πρίντεζη, με τον Μπατίστα να απαντάει και πάλι με ½ βολές και να κάνει το 10-12 στο 5’. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν και με 6 πόντους, 10-16, αλλά ο Νίκος Παππάς που είχε περάσει στο παρκέ άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν άμεσα σε 16-16, με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να προσθέτει δύο ακόμα πόντους στο… σακούλι του και να δίνει και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, 18-17. Ο Μάντζαρης, όμως, με νέο τρίποντο (3/5 ο Ολυμπιακός στο τέλος της περιόδου, 2/9 ο Παναθηναϊκός) έκανε το 18-20, με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 18-22.

Χωρίς «καθαρό» μυαλό

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός αν και παρουσίαζε προβλήματα στην άμυνά του μέσα στην ρακέτα το… χειρότερό του ήταν η επίθεση. Οι «πράσινοι» έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για να σκοράρουν μιας και δεν ακολουθούσαν συνεχώς τις… λάθος επιλογές. Στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια Διαμαντίδης και Χάντερ με τον «ερυθρόλευκο» σέντερ να είναι υπερ του δεόντος προκλητικός και τους διαιτητές να τους χρεώνουν από μία τεχνική ποινή, με το σκορ στο 18-26. Μετά το τάιμ άου του Ιβάνοβιτς οι «πράσινοι» έμοιαζαν να.. αφυπνίζονται και με τους Χαραλαμπόπουλο και Σλότερ μείωσαν άμεσα σε 23-26. Ο Λοτζέσκι τιμώρησε ένα ακόμα λάθος του Παναθηναϊκού, 23-29, με τους παίκτες του Ιβάνοβιτς να αρχίσουν να περνούν την μπάλα στο καλάθι και συγκεκριμένα στα χέρια του Μπατίστα. Ο Λουτζέσκι στην επόμενη φάση υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Χαραλαμπόπουλο, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε… τίποτα, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Μπατίστα άρχισε να… φορτώνει το καλάθι του Ολυμπιακού 25-30, ενώ ο Ουρουγουανός είχε αρχίσει να… φορτώνει με φάουλ Ντάνστον (3) και Χάντερ (3). Ο Γιάνις Μπλους με άμεσο τρίποντο και ο Εστέμπαν Μπατίστα με έμμεσο, μείωσαν και πάλι στον… πόντο, 33-34, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να πάνε στα αποδυτήρια στο +4, 34-38.

Δεν μπορούσε να αντιδράσει

Εφιαλτικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος, με τους «ερυθρόλευκους» να… τρέχουν σερί 0-7 και να προηγούνται με 34-45 σε 74 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» συνέχιζαν να έχουν τελείως λάθος επιλογές στην επίθεση και το πλήρωναν. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, με προσωπικές ενέργειες των παικτών του, είτε με τον Παππά (39-45), είτε με τον Σλότερ (42-50), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απαντούσαν και είχαν την δυνατότητα να διατηρούν το προβάδισμα και με 42-53 (με τρίποντο του Σπανούλη ενώ είχαν προηγεθεί βήματα). Ο Μπατίστα όμως συνέχιζε να κάνει ζημιά στη front line του Ολυμπιακού και με νέο γκολ-φάουλ έκανε το 44-53, φορτώνοντας με τέταρτο φάουλ τον Μπράιαντ Ντάνστον, με τον Γιάννη Σαφιρόπουλο να ρίχνει στο ματς τον Αγραβάνη στη θέση «5». Αρχικά ο Μαυροκεφαλίδης και εν συνεχεία ο Φώτσης, 46-53, σταμάτησε με εντυπωσιακή τάπα τον Σπανούλη, αλλά οι «πράσινοι» δε είχαν καθόλου.. καθαρό μυαλό, με τη διαφορά να πηγαίνει στους 12 πόντους, 46-58 δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου.

Το τελευταίο του χαρτί

Στα τελευταία δέκα λεπτά ο Παναθηναϊκός ήξερε καλά πως δεν είχε… επιλογές αν ήθελε να γυρίσει το ματς και προσπάθησε έστω και στο τέλος να αλλάξει επιθετικό προσανατολισμό. Οι «πράσινοι» πλησίασαν προς το καλάθι, πήραν την επαφή και μείωσαν σε 52-62 στο 32’. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» προσπαθούσα να φθείρουν τους «ερυθρόλευκους» και να πάνε στις βολές, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την απάντηση με το σκορ στο 35΄να είναι στο 59-69. Ένα ακόμα τρίποντο, κομβικής σημασίας, για τον Ολυμπιακό και 60-72, με τον Μπατίστα να ρίχνει τη διαφορά και πάλι στους 10, 62-7, με τον Νίκο Παππά να την κατεβάζει ακόμα περισσότερο, 64-72, 2:23 πριν τη λήξη του αγώνα. Και εκεί όπουολα έμοιαζαν να κυλούν ήρεμα ο Βασίλης Σπανούλης προκάλεσε με τον χειρότερο τρόπο τον κόσμο του Παναθηναϊκού μετά από ένα καλάθι του με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονο γιουχάρισμα και ο Λοτζέσκι ν βάλει στα… πόδια ακολουθούμενος και από τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού.

Δεκάλεπτα: 18-22, 34-48, 48-62, 66-77

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 8 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 2, Νέλσον, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 22, Μπλουμς 3 (1)

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 7, Σπανούλης 12 (2), Ντάρντεν 15 (1), Σλούκας 3, Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 16 (4), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 7 (2), Κατσίβελης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE CHAT του Onsports.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 66-77

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5544e0837c6b731666834ddd?theme=onsports|600|700{/iframe}


Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved