Αθηναίου: «Νιώσαμε ανατριχίλα»

Αθηναίου: «Νιώσαμε ανατριχίλα»

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν στο ΟΑΚΑ, στην τελετή της απόσυρσης της φανέλας του Γιώργου Αμερικάνου, σύμφωνα με το Γιάννη Αθηναίου.

Η «Ένωση» ύψωσε στον «ουρανό» του ΟΑΚΑ τη φανέλα με το νούμερο 10, πριν επικρατήσει με άνεση των Τρικάλων BC για την 21η αγωνιστική της Basket League. Ο 26άχρονος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τη σημερινή (18/04) επιτυχία τους, το επόμενο παιχνίδι τους στο «Μελίνα Μερκούρη» κόντρα στο Ρέθυμνο, αλλά την ξεχωριστή στιγμή που έζησαν με την απόσυρση της φανέλας του «Παγκόσμιου». Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Γιάννη, μπορεί να ήσασταν αγέννητοι οι παίκτες της ΑΕΚ όταν ο Γιώργος Αμερικάνος έκανε τα μαγικά του στα γήπεδα, ωστόσο όταν βλέπατε τη φανέλα με το Νο 10 στον «ουρανό» του ΟΑΚΑ τι σκεφτόσασταν; Τι νιώθατε όταν ακούγατε τους φιλάθλους να τραγουδούν ρυθμικά το όνομά του;
«Ήταν κάτι το καταπληκτικό αυτό που ζήσαμε. Ήταν κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στο μπασκετικό τμήμα της ΑΕΚ και θεωρώ ότι είναι τεράστια τιμή να είσαι μέλος αυτή της ομάδας. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να δούμε ζωντανά το Γιώργο Αμερικάνο κι αυτά που έκανε, αλλά θεωρώ ότι πολλοί από εμάς έχουμε δει σε βίντεο ορισμένα από τα επιτεύγματά του. Νιώσαμε ανατριχίλα, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς».

-Στον αγώνα με τα Τρίκαλα BC παίξατε εξαιρετικά. Έπαιξε μεγάλο ρόλο η διαφορά δυναμικότητας ή κάποια στοιχεία από το παιχνίδι σας απλοποίησαν τη νίκη;
«Δεν θεωρώ ότι παίξαμε εξαιρετικά, είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι με την απαραίτητη συγκέντρωση και κάναμε αρκετά λάθη στην αρχή. Δεν ήμασταν έτοιμοι στο πικ εν ρολ των Τρικάλων και στο ένας εναντίον ενός. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι, καταφέραμε να έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια και σε αυτό έπαιξε ρόλο το βάθος που έχουμε στον πάγκο. Έτσι, ανεβάσαμε την απόδοσή μας, βρήκαμε κάποια ελεύθερα σουτ και πήραμε τη νίκη».

-Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ θα είναι η ομάδα που στο τέλος της κανονικής περιόδου θα πάρει την 3η θέση;
«Η 3η θέση δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια που απομένουν και, από εκεί και πέρα, να δούμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε στα πλέι οφ. Θα πρέπει να δουλέψουμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα σαράντα λεπτά και να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας».

-Τώρα, ακολουθεί το παιχνίδι στο Ρέθυμνο. Τι θα πρέπει να προσέξετε για να πάρετε το «διπλό»;
«Το Ρέθυμνο είναι πολύ καλή ομάδα, μα επιθετική ομάδα και ιδιαίτερα στην έδρα της. Εμείς αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η άμυνα και το πικ εν ρολ. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και, σύμφωνα με τις οδηγίες των προπονητών, θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved