Σάκοτα: «Εξαρτόμαστε από άλλους»

Σάκοτα: «Εξαρτόμαστε από άλλους»

Δεν είναι στο χέρι των παικτών της ΑΕΚ η κατάκτηση της 3ης θέσης της κανονικής περιόδου της Basket League, σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Η «Ένωση» φιλοξένησε στο ΟΑΚΑ τα Τρίκαλα BC και τα κέρδισε με άνεση, για την 23η αγωνιστική της Basket League. Ο 62άχρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε όχι μόνο στο σημερινό (18/04) ματς αλλά και στην απόσυρση της φανέλας με το νούμερο 10, στη μνήμη του Γιώργου Αμερικάνου: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στα Τρίκαλα, τα οποία στάθηκαν πολύ καλά. Ήταν περίεργο παιχνίδι, ύστερα από διακοπή τριών εβδομάδων. Πριν από το παιχνίδι συμμετείχαμε όλοι σε μια γιορτή, η οποία μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση. Παρ’ όλα αυτά βρήκαμε ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο και κερδίσαμε. Η κορυφαία στιγμή για έναν αθλητή είναι όταν αποσύρεται η φανέλα του. Δυστυχώς, ο Γιώργος Αμερικάνος δεν ζει για να δει αυτές τις στιγμές. Η οικογένειά του ήταν εδώ, είδε αυτές τις στιγμές, όπως και όλος ο κόσμος. Προσωπικά συγκινήθηκα, γιατί είχα την τιμή να γνωρίσω αυτό τον άνθρωπο από κοντά στην προηγούμενη θητεία μου στην ΑΕΚ, αλλά δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω ως παίκτη. Αξίζει να βρίσκεται εκεί η φανέλα του. Θα βλέπουν τη φανέλα του τα νέα παιδιά και θα προσπαθούν να φθάσουν στο επίπεδό του».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πιθανότητα κατάληψης της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: «Εμείς ξέραμε ότι εάν κερδίζαμε όλους τους αγώνες μετά τον Ολυμπιακό θα τερματίζαμε ψηλά στη βαθμολογία. Όμως, η κατάσταση δεν είναι στο χέρι μας, καθώς εξαρτάται από άλλες ομάδες. Στόχος μας να κερδίσουμε τους επόμενους τρεις αγώνες και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει».

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου, που εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε: «Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά για αυτό τον αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά κυρίως στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που μας είπαν οι προπονητές μας κι έτσι πήραμε εύκολη νίκη. Θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για όσους φόρεσαν και όσους θα φορέσουν αυτή τη φανέλα που φόρεσε ο «Παγκόσμιος». Έχω να πω ότι σήμερα (18/04) παίξαμε για το Γιώργο Αμερικάνο και αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στη μνήμη του».

Σε ερώτηση για το πώς νιώθει που είναι αρχηγός της ΑΕΚ, όπως ήταν στο παρελθόν και ο Γιώργος Αμερικάνος, απάντησε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που είμαι αρχηγός της ΑΕΚ. Ο «Παγκόσμιος» ήταν ο πρώτος και μοναδικός αρχηγός της ΑΕΚ. Κανένας αρχηγός δεν είναι σαν τον «Παγκόσμιο» και κανένας δεν θα είναι. Είμαι μεγάλη χαρά για εμένα που είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα κι εύχομαι κάθε χρονιά να πηγαίνει σαν Βασίλισσα όσο ψηλότερα μπορεί σε Ελλάδα και Ευρώπη».



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved