«Μοιρασμένες οι πιθανότητες»

«Μοιρασμένες οι πιθανότητες»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει φορέσει και την φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και αυτή του Παναθηναϊκού και γνωρίζει πως είναι τα μεγάλα ντέρμπι «αιωνίων»…

Ο φόργουορντ του Περιστερίου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3»  για το σαββατιάτικο ντέρμπι στο ΣΕΦ, την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final-4 και το Περιστέρι που θέλει να παίξει στα Play off…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπανικολάου:

Για την χθεσινή νίκη του Περιστερίου επί του ΠΑΟΚ: «Αν δεν κάνω λάθος σε δύο αγώνες που απομένουν με μια νίκη θα μπούμε στα πλεϊ οφ, μετά τη σεζόν 2002-2003. Είμαστε μια ομάδα νομίζω με το πιο χαμηλό μπάτζετ στην ιστορία της Α1. Με τα γνωστά προβλήματα μέσα στη χρονιά και η εξέλιξη αυτή είναι καλή. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι στην τρίτη θέση και μπορεί να χαρακτηριστεί ως μικρός πρωταθλητής στο φετινό πρωτάθλημα»

Για την εικόνα του πρωταθλήματος: «Φέτος βλέπουμε ότι δυο αγωνιστικές πριν το τέλος δεν ξέρουμε ποια ομάδα θα βγει τρίτη και ποια δέκατη. Δεν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα. Λεπτομέρειες έχουν κρίνει τα περισσότερα παιχνίδια. Το μπάσκετ μετά τους δύο πρώτους (σ.σ. Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) περνάει και αυτό τη δική του κρίση».

Για το μέλλον της καριέρας του: «Μου έχουν κάνει πολλές προτάσεις. Σε λίγες μέρες που θα τελειώσει το πρωτάθλημα θα πάρω την απόφαση μου για την συνέχεια της καριέρας μου. Αγαπάω το μπάσκετ και μου λείπει. Βλέπω πως ακόμα αντέχω να παίξω. Η εμπειρία είναι κάτι με το οποίο δεν γεννιέσαι, την αποκτάς. Υπάρχουν κάποιοι τυχεροί-νεαροί παίκτες που μένουν στην ίδια ομάδα και μαθαίνουν. Τα νέα παιδιά πρέπει να δουλεύουν τις αδυναμίες τους και να μένουν συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους».

Για το προσεχές ντέρμπι του Σαββάτου μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «Δεν μπορεί κανείς να κάνει ακριβή πρόβλεψη. Ποιος περίμενε ο Παναθηναϊκός να πάει στο φάιναλ φορ και ο Ολυμπιακός να μείνει εκτός. Το θέμα είναι πως θα πάει η ροή του παιχνιδιού. Αν ο Παναθηναϊκός ξεφύγει μπορεί να παρασυρθεί ο Ολυμπιακός από την γκρίνια της έδρας. Ο Ολυμπιακός πλέον τα δίνει όλα στην Ελλάδα, αφού έμεινε εκτός Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός ίσως πάει πιο χαλαρός λόγω του ότι δεν είναι ματς πλεϊ οφ. Δεν είναι τελικός. Ίσως είναι μια ευκαιρία να κερδίσει το ματς και να αρπάξει την πρώτη θέση. Τώρα που μιλάμε έχει ένα μειονέκτημα ο Παναθηναϊκός γιατί για να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίσει μέσα στο ΣΕΦ, είτε τώρα είτε στα πλεϊ οφ. Πάντως οι πιθανότητες είναι 50-50. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο βάθος στα γκάρντ. Έγιναν πολλές αναλύσεις για τις ελλείψεις του Παναθηναϊκού σ' αυτή τη θέση. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Καλάθη που ανέβηκε η ψυχολογία του από την καλή άμυνα στον Ναβάρο. Δεν μπήκε στα ματς με τη Μπαρτσελόνα ως αντί Διαμαντίδης. Έχω ζήσει καταστάσεις αποκλεισμού από την Ευρωλίγκα και μετά να ζεις αδιάφορα ματς πρωταθλήματος. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει στο ντέρμπι θα επανέλθει το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Μια ομάδα χρειάζεται μια τέτοια νίκη για να επανέλθει».

Για την παρουσία του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης: «Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στη Μπαρτσελόνα επειδή ήταν αουτσάιντερ. Τώρα τον περιμένουν όλοι στο φάιναλ φορ ως φαβορί. Ξέρει ο Ομπράντοβιτς από κακοτοπιές. Σε κάθε φάση η Σιένα παίζει στα όρια του φάουλ. Το κάνουν αυτό γιατί θεωρούν πως δεν θα τα δώσουν όλα οι διαιτητές. Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός παίζοντας με αυτή την ομάδα είχε καταφέρει ν' αλώσει δύο φορές την έδρα της. Πολλά μπορεί να αλλάξουν στις επόμενες 25 μέρες ως τους αγώνες του φάιναλ φορ».



Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved