Σκορδίλης: «Μπορούσαμε καλύτερα με Παναθηναϊκό» (video+photos)

Σκορδίλης: «Μπορούσαμε καλύτερα με Παναθηναϊκό» (video+photos)

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ο Γάιος Σκορδίλης τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Μπορεί να έχασε, αλλά το χάρηκε.

Αγώνας γιορτή ήταν για τον Απόλλωνα Πατρών ο 40ός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Οι «μελανόλευκοι» δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση κόντρα στον πανίσχυρο αντίπαλό τους, με τον 27χρονο σέντερ να παραδέχεται με δηλώσεις του στο Onsports πως τους κόστισε η αστοχία τους στην έναρξη του ματς. Ο Γάιος Σκορδίλης μίλησε, ακόμα, για τη φετινή πορεία τους, τους δεσμούς φιλίας που τον συνδέουν με αρκετά μέλη του Παναθηναϊκού και τη ζωή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Θυμηθείτε, σε βίντεο, τα πειράγματά του με το Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Τζέιμς Γκιστ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τις διαφορές του πρώτου τελικού του με τον Παναθηναϊκό και του δεύτερου με τον Απόλλωνα Πατρών, απέναντι στην πρώην ομάδα του: «Τότε είχαμε κερδίσει κι είχαμε πάρει το τρόπαιο, αλλά δεν είχα σημαντικό ρόλο. Τώρα, ξεκίνησα στην πεντάδα, έπαιξα αρκετά, αυτή είναι η βασική διαφορά. Σίγουρα, χάρηκα για τη συμμετοχή μου με την ομάδα μου. Πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα, δεν είχαμε άγχος, ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Εμείς ήρθαμε ως αουτσάιντερ, αλλά δεν μπήκαν τα σουτ στο πρώτο ημίχρονο και με το ποσοστό που είχαμε στα τρίποντα δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν αντίπαλο, πόσο μάλλον τον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι, εάν είχαμε παίξει και στο πρώτο έτσι ίσως να είχαμε πιο πολλές ελπίδες».

Για την παρατεταμένη αγωνιστική κοιλιά του Απόλλωνα Πατρών και πού θεωρεί πως οφείλεται: «Πράγματι έχουμε κάνει κοιλιά, πήραμε δύο παιδιά να ανοίξει λίγο το ροτέισον, να βοηθήσουν και στην προπόνηση. Με τη διακοπή του πρωταθλήματος είναι ευκαιρία, να μπορέσουμε να τους βάλουμε κι αυτούς στο κλίμα της ομάδας, να μάθουν τα συστήματα. Ο Σιγκούνας ήταν τραυματίας στον τελικό και δεν έπαιξε. Περιμένουμε να επιστρέψει κι εκείνος και, με την επανέναρξη, να παίξουμε καλά στα ματς που μας μένουν και να μπούμε στα πλέι οφ. Θέλουμε να ξεκολλήσουμε από την κοιλιά που έχουμε κάνει».

Για το γεγονός πως τέθηκε αντιμέτωπος με πρώην συμπαίκτες του και φίλους του: «Με όλα τα παιδιά έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Βέβαια, από πρόπερσι έχουν μείνει μόνο ο Γκιστ και ο Διαμαντίδης και από πέρυσι, που ήμουν στην αρχή της σεζόν στον Παναθηναϊκό, ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς που τους ξέρω χρόνια. Είμαστε καλοί φίλοι. Ειδικά με το επιτελείο, το Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Άκη Παναγιωταρά και τον Πάρη Δερμάνη, διατηρούμε ακόμα στενές επαφές. Πριν από τον τελικό δεν είπαμε κάτι συγκεκριμένα, μόνο έτσι για πλάκα είπα στο Διαμαντίδη πως θα τον τιμωρήσω. Αλλά πώς να τιμωρήσεις το Διαμαντίδη;».

Για το πώς βλέπει το φετινό Παναθηναϊκό: «Είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι κάτι λογικό, έχει καινούριο προπονητή, πολλούς νέους παίκτες. Όπως και ο Ολυμπιακός, παρότι έχει βασικό κορμό τα τελευταία χρόνια, είχε κι αυτός πτώση. Το θέμα είναι όταν θα έρθει η στιγμή του τελικού ποιος θα είναι πιο έτοιμος και πιο αποφασισμένος να πάρει το πρωτάθλημα».

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Basket League και την επικείμενη συμμετοχή τους στα πλέι οφ: «Με την πορεία που κάναμε στην αρχή της σεζόν οι στόχοι μας ήταν παραπάνω από την έβδομη θέση. Βέβαια, βλέποντας και κάνοντας πηγαίναμε, με κάθε νίκη κοιτούσαμε ολοένα και πιο ψηλά. Μετά κάναμε την κοιλιά και αναμένεται να τερματίσουμε στις πιο χαμηλές θέσεις της κανονικής περιόδου, στην 7η ή την 8η. Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως και η 7η θέση είναι ένα βήμα παραπάνω από πέρυσι και πρόπερσι, οπότε η ομάδα τερμάτισε 8η, συν τη συμμετοχή μας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Σίγουρα, θα μπορούσαμε καλύτερα, αλλά ακόμα κι έτσι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στα εναπομείναντα παιχνίδια για να πλασαριστούμε το δυνατόν ψηλότερα».

Για το γεγονός πως στα πλέι οφ θα πέσουν, πιθανότατα, πάνω ή στον Παναθηναϊκό ή στον Ολυμπιακό: «Προτίμηση δεν έχω, αλλά με τον Παναθηναϊκό έχουμε ήδη παίξει τέσσερις φορές φέτος, μαζί με δύο φιλικά στην αρχή της σεζόν. Εάν κληθούμε να παίξουμε κι άλλα δύο ματς θα τους έχουμε αντιμετωπίσει περισσότερο εμείς παρά ο Ολυμπιακός. Νομίζω, όμως, πως θα μου άρεσε να παίξω ξανά με την παλιά ομάδα μου, παρά με τον Ολυμπιακό, όχι για αγωνιστικούς λόγους, απλώς επειδή μου αρέσει περισσότερο ως ιδέα».

Για το μέλλον του: «Δεν ξέρω ακόμα, είναι πολύ νωρίς. Περιμένω πρώτα να τελειώσει η χρονιά και θα δούμε. Θα συζητήσουμε με τους ανθρώπους του Απόλλωνα Πατρών, πέρασα καλά, έπαιξα καλά φέτος. Εγώ είμαι από επαρχία, από νησί, οι Πατρινοί με τους Κερκυραίους μοιάζουν. Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που ήμουν τόσα χρόνια, είναι πιο ωραίο να είμαι σε μια επαρχιακή πόλη. Είναι πιο μικρές οι αποστάσεις, είσαι πιο συγκεντρωμένος. Με τον αρχηγό μας, το Νίκο Αργυρόπουλο, κάνουμε παρέα και με βοήθησε να προσαρμοστώ στην καινούρια πόλη και τη νέα ομάδα όταν ήρθα. Γνωριζόμασταν από την κοινή θητεία μας, για δύο χρόνια, στον Άρη. Γενικά, είμαι ευχαριστημένος. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί και μας καλύπτουν σε όλα».

Σκορδίλης: «Μπορούσαμε καλύτερα με Παναθηναϊκό» (video+photos)



ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved