«Προβάδισμα ο Ολυμπιακός»

«Προβάδισμα ο Ολυμπιακός»

Για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί μίλησε ο Αλέξανδρος Ζαβός, δίνοντας προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους»…

Ο προπονητής του Αμύντα Δάφνης, μίλησε στην εκπομπή "Jump Shoot" του ΤΗΛΕΑΣΤΥ για το ντέρμπι των αιωνίων αλλά και το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Το σαββατιάτικο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι εκείνο που θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Ο Ζαβός έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό, δηλώνοντας συγκεκριμένα: «Ο Παναθηναϊκός έχει καλή ψυχολογία λόγω της πορείας του στην Ευρώπη, παρότι φέτος με έχει μπερδέψει η εικόνα του. Από την αρχή της χρονιάς όλοι έλεγαν ότι υπάρχει έλλειψη παικτών στους «πράσινους», όμως στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα κάτι τέτοιο δεν φάνηκε. Ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να ανασυνταχθεί από τον αποκλεισμό του. Συνολικά , όμως η πορεία του δεν με έχει εντυπωσιάσει. Έχει όμως τους προπονητές, τους παίκτες και τον κόσμο για να μπορέσει να ξεπεράσει τον άσχημο αποκλεισμό και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, που είναι το μεγάλο κίνητρο για όλους. Θα έδινα ένα προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό, επειδή αγωνίζεται μέσα στο ΣΕΦ».

Ο Αλέξης Ζαβός κλήθηκε να αναλάβει τον Αμύντα σε μία δύσκολη περίοδο, αντικαθιστώντας τον Κώστα Σορώτο. Αναφερόμενος στην συνέχεια του πρωταθλήματος της Α2 και την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία δήλωσε: «Η νίκη επί του ΚΑΟΔ (88-84) σίγουρα μας έκανε να νιώσουμε καλύτερα, αλλά στο πρωτάθλημα αυτό δεν μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής. Θέλουμε 13 νίκες για να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας και έχουμε πετύχει τις 10. Είχαμε έξτρα κίνητρο για να πετύχουμε αυτή τη νίκη. Παίζαμε εντός έδρας με την πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι στην καλή μας μέρα αξίζουμε να κερδίσουμε τους πρωτοπόρους».

Για το ποιοι θα κατακτήσουν τις θέσεις που οδηγούν στα σαλόνια της Α1, αλλά και ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν, δήλωσε: «Ο ΚΑΟΔ ανεβαίνει δίκαια, είναι η πιο πλήρης ομάδα της κατηγορίας. Ξέρει να κερδίζει τα παιχνίδια. Οι παίκτες του είναι έμπειροι και ξέρουν να πατάνε στο γήπεδο, γεγονός που τους κρατάει ακόμα και αν βρεθούν σε άσχημη μέρα. Έχουν σταθερότητα και κάνουν μια εξαιρετική πορεία. Από εκεί και πέρα το Ρέθυμνο είναι το φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ενώ το Λαύριο και οι Ίκαροι Σερρών εξακολουθούν να διεκδικούν την άνοδο τους. Στη μάχη της παραμονής, θεωρώ ότι η Νήαρ Ηστ είναι η ομάδα που με βεβαιότητα θα αποχαιρετήσει την Α2».

Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος της Α2 αλλά και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στο χώρο, ανέφερε: «Στην κατηγορία αυτή ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τον πρώτο. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μικρός αριθμός ξένων παικτών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί Έλληνες αθλητές και να διατηρείται η ομοιογένεια των ομάδων. Είναι ένα πρωτάθλημα που κρύβει πολλές εκπλήξεις και πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος του. Η Α2 είναι και πρέπει να λειτουργεί ως προθάλαμος για τα νέα παιδιά».

Για το τέλος ο κόουτς άφησε μια συμβουλή για τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει ένας νέος παίκτης για να προχωρήσει : «Το ταλέντο δεν φτάνει. Πρέπει να είσαι σκληρός με τον εαυτό σου, να αντέχεις την αποτυχία, την απόρριψη και την κακή τύχη. Οι νέοι παίκτες δεν πρέπει να βιάζονται, πρέπει να είναι αφοσιωμένοι και να έχουν επιμονή και υπομονή. Μα πάνω από όλα να κάνουν αυστηρή κριτική στον εαυτό τους, γιατί κανένας δεν θα τους χαρίσει τίποτα».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved