Σφαιρόπουλος: «Δεν υποτιμούμε κανέναν»

Σφαιρόπουλος: «Δεν υποτιμούμε κανέναν»

Ο Ολυμπιακός σεβάστηκε τον Κόροιβο Αμαλιάδας κι έτσι έφθασε στην άνετη επικράτησή του, σύμφωνα με το Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Οι Πειραιώτες έδωσαν συνέχεια στη νικηφόρα πορεία τους στην Basket League, καθώς στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής άλωσαν το κλειστό του Δήμου Ήλιδας. Ο 47χρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, επεσήμανε: «Ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολη αποστολή με μια ομάδα που όσες νίκες έχεις κάνει τις έχει κάνει στην έδρα της, έχει κερδίσει ομάδες όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι απέναντι σε μια ομάδα που θα μας έβαζε δύσκολα. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου και έως το τέλος του ημιχρόνου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, κάναμε κάποια επιπόλαια λάθη, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, δώσαμε εύκολους πόντους και πίστη στον Κόροιβο Αμαλιάδας. Έτσι η διαφορά μίκρυνε. Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο είχαμε συγκέντρωση, δεν δεχθήκαμε εύκολα καλάθια, αλλάξαμε ρυθμό, βγάλαμε τον Κόροιβο με την άμυνά μας από το πλάνο του, διασπάσαμε σωστά το πρέσινγκ τους, γυρίσαμε καλά την μπάλα, οπότε όταν σταματάς τον αντίπαλό σου στην άμυνα και γυρίζεις καλά τη μπάλα στην επίθεση έρχεται και η διαφορά που θες κόντρα σε μια ομάδα που κατά τη γνώμη μου αξίζει να μείνει στην Α1, βοηθάει το μπάσκετ και την περιφέρεια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς για την καλή δουλειά που κάνει κι εύχομαι να πετύχει τους στόχους του».

Σε ερώτηση για το εάν ο Ολυμπιακός υποτίμησε τον Κόροιβο Αμαλιάδας, εξ ου και η κακή απόδοση των παικτών του στο πρώτο μέρος, απάντησε: «Εμείς δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, καμία ομάδα δεν βλέπουμε ως υποδεέστερη. Ο Κόροιβος Αμαλιάδας, όπως και όλες οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, εάν δεν είσαι απέναντί τους όπως πρέπει θα χάσεις. Εμείς προερχόμασταν από μεγάλη νίκη κόντρα στην Εφές Αναντόλου πριν από τρεις ημέρες, αυτό είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Όταν προέρχεσαι από μεγάλη νίκη και μεσολαβεί μεγάλο ταξίδι πρέπει ο προπονητής να βρίσκει κίνητρο για τους παίκτες. Η εμπειρία των παικτών βοήθησε πολύ σε αυτό, οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές και όσοι απαρτίζουν την ομάδα δεν υποτιμούν κανέναν αντίπαλο κι αυτό είναι το σημαντικό».

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, τόνισε: «Ήταν δύσκολο για εμένα να παίξω έτσι. Προερχόμουν από μέτριες εμφανίσεις, όμως προσπάθησα για το καλύτερο για την ομάδα μας. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα και όχι η απόδοση κάποιων παικτών. Τώρα επικεντρωνόμαστε στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη Ρωσία».

Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Παπαπέτρου: «Θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και φθάσαμε στη νίκη σχετικά εύκολα θα έλεγα. Είναι ωραίο το συναίσθημα να παίζεις κόντρα στον αδελφό σου, αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο θέλεις πάντα να κερδίζεις. Τώρα, κοιτάζουμε μπροστά, τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved