Basket League: ΠΑΟΚ - Απόλλωνας Πατρών 68-46 (photos)

Basket League: ΠΑΟΚ - Απόλλωνας Πατρών 68-46 (photos)

Επίδειξη δύναμης απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών έκανε ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία, συντρίβοντάς τον με 68-46.

Την 15η νίκη του στο πρωτάθλημα της Basket League και ένατη εντός έδρας πέτυχε ο «Δικέφαλος του Βορρά», στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού κι έφθασαν στην άνετη επικράτηση, χάρις στην οποία πέρασαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (ο Άρης παίζει αύριο, 29/03 και ώρα 13.00 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ). Από την πλευρά τους οι «μελανόλευκοι» μπήκαν στο παρκέ πάρα πολύ χαλαροί, δίνοντας συνέχεια στις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις τους.

Ο ΠΑΟΚ επέβαλε τους κανόνες του από το πρώτο δεκάλεπτο, βασιζόμενος στην εξαιρετική άμυνά του και στην ικανότητά του και στα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας του στα σουτ, ιδιαίτερα έξω από τη γραμμή των 6,75 όπου είχε 4/4 προσπάθειες. Βαγγέλης Μαργαρίτης και Μαρκ Κάρτερ τελείωσαν τις περισσότερες προσπάθειες και στο πρώτο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει αέρα δέκα πόντων (16-6). Ο Απόλλωνας Πατρών προσπάθησε να αντιδράσει μέσα από διαδοχικά τρίποντα, αλλά δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 26-13 για τους γηπεδούχους.
Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την άμυνά τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά επιθετικά συνέχισαν να εκτελούν με άσχημα ποσοστά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι είχαν 1/12 προσπάθειες τριών πόντων στο πρώτο μέρος. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», παρότι δεν ήταν το ίδιο συνεπής στην επίθεση, προηγήθηκε με 38-17 στο 15’, αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου είχε κακές επιλογές και δεν κατάφερε να πετύχει πόντο, χωρίς ωστόσο να μειωθεί ιδιαίτερα η διαφορά στο ημίχρονο, καθώς και οι Πατρινοί ήταν χαρακτηριστικά άστοχοι (38-20).

Κακός ρυθμός και ανάλογες επιθετικές επιλογές περιλάμβανε και το τρίτο δεκάλεπτο. Κι αν για τον ΠΑΟΚ είχε μικρή σημασία, δεδομένου του ότι είχε αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από το πρώτο ημίχρονο, για τους παίκτες του Νίκου Βετούλα σήμαινε πολλά, καθώς ήταν εκτός διεκδίκησης της νίκης. Οι Πατρινοί απλώς κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά έως και στα επίπεδα των 13 πόντων (46-33 στο 29’), για να κλείσουν το 30’ στο -15 (49-34). Δεν άλλαξε η κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ακόμα και με 24 πόντους (64-37), περίπου πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, κι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία τους.

Διαιτητές: Ψαριανός, Μάνος, Τζαφλέρης.
Δεκάλεπτα: 26-13, 38-20, 49-34, 68-46.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 14 (1), Λιάπης, Κάρτερ 11 (1), Τσόχλας 11 (3), Δέδας 4, Μαργαρίτης 10 (3), Κότας, Όντουμ 6, Βον 4, Σιναντίνοβιτς 4, Χαριτόπουλος 4, Σαλούστρος.
Απόλλωνας Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 7, Αργυρόπουλος 14 (1), Φιτσπάτρικ, Μπατής 2, Ελ Αμίν 6, Πελεκούδας, Μολφέτας 1, Νιφορας 4, Κούτρας, Γοργόνης 4, Γεωργαλής, Σιγκούνας 8.



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved