Πύρρειος νίκη για Ολυμπιακό

Πύρρειος νίκη για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε καμία δυσκολία να περάσει από το ΔΑΚ Καλαμίτσας, κερδίζοντας με 92-63 την Καβάλα, ωστόσο λίγο τον απασχολεί αυτό.

Ο Ράσο Νεστέροβιτς έβγαλε τον αριστερό του ώμο κατά τη διάρκεια του αγώνα και θα χάσει το ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό, το Σάββατο (16/04, 21.45) στο ΣΕΦ. Εκφράζονται, μάλιστα, φόβοι για σοβαρό τραυματισμό του Σλοβένου σέντερ, ο οποίος θα παραμείνει στο νοσοκομείο το βράδυ και αύριο (14/04) θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, που θα μείνει μαζί του.

Στα αγωνιστικά, η αναμέτρηση δεν αντέχει κριτικής. Ο Ολυμπιακός έκανε μια γερή… προπόνηση εν όψει Παναθηναϊκού, προσθέτοντας παράλληλα στο… σακούλι του τους δύο βαθμούς της νίκης που τον διατηρούν στην κορυφή της κατάταξης. Η Καβάλα, από την πλευρά της, έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ, με την ήττα από τους Πειραιώτες να θεωρείται «εντός προγράμματος». Εξάλλου, στη διάθεσή της δεν είχε τον κορυφαίο παίκτη της, Μιλτ Παλάσιο, καθώς κρίθηκε σκόπιμο να προστατευτεί. Η αναμέτρηση διακόπηκε για περίπου μισή ώρα κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, όταν ο Μπουρούσης επιχείρησε να καρφώσει κι έσπασε το ταμπλό!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, παίρνοντας εξ αρχής τον έλεγχο του αγώνα. Έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 28-16 και δεν ξανακοίταξε πίσω του. Μπουρούσης και Έρτσεγκ συνδυάστηκαν άψογα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν λύσεις για να τους αντιμετωπίσουν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη διαφορά να έχει φθάσει ήδη στους 16 πόντους (31-47) κι όλα θα κυλούσαν αρμονικά εάν ο Νεστέροβιτς δεν εγκατέλειπε το παρκέ τραυματίας, ύστερα από σύγκρουση με τον Γεωργάκη, σε διεκδίκηση ριμπάουντ. Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην επανάληψη. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήρε τη… σκυτάλη από τους συμπαίκτες του και μέχρι το φινάλε έφθασε στους 15 πόντους με 7/8 δίποντα, κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έριξε στο παρκέ όλους τους παίκτες του και μάλιστα σκόραραν άπαντες πλην του νεαρού Κατσίβελη. Η διαφορά έφθασε έως και τους 31π. (56-87), με το τελικό αποτέλεσμα (63-92) να έρχεται απόλυτα φυσιολογικά.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Γκούμας, Δεσλής.
Δεκάλεπτα: 16-28, 31-47, 44-73, 63-92.
Καβάλα (Πρίφτης): Μάκιντος 5, Κοστόβ 7 (1), Παπανικολάου 6 (2), Στεφανίδης 5 (1), Πιεβάλιτσα, Σίμονς 8, Γεωργάκης 4, Γιόροβιτς 10, Καραποστόλου, Ντέτζιερ 3 (1), Αγγελόπουλος 15.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 4, Γκόρντον 10 (2), Σπανούλης 3 (1), Μπουρούσης 12, Κέσελ 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 15, Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 10, Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 9 (1), Κατσίβελης.



Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Η έκπληξη της Βίκυς Κάνουρα στον Γιώργο Τζαβέλλα
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved