Basket League: ΚΑΟΔ - Κόροιβος Αμαλιάδας 78-62 (photos)

Basket League: ΚΑΟΔ - Κόροιβος Αμαλιάδας 78-62 (photos)

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον ΚΑΟΔ για να πανηγυρίσει τη νίκη του απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, με 78-62.

Οι Δραμινοί υποδέχθηκαν το ηλειακό συγκρότημα στο «Δημήτρης Κραχτίδης», για τη 18η αγωνιστική της Basket League, και φθάνοντας με άνεση στην κατάκτηση της νίκης πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία. Σημαντικό έδαφος έχασαν οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου, που πάντως παραμένουν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Ο ΚΑΟΔ μπήκε εξ αρχής δυνατά και με το Μανώλη Παπαμακάριο να τον οδηγεί επιθετικά προηγήθηκε με 24-16 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και με 49-31 στο ημίχρονο, θέτοντας από νωρίς τις βάσεις της επικράτησής του. Ο Κόροιβος Αμαλιάδας είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα στο πρώτο μέρος (5/9), αλλά υστέρησε όλους τους άλλους τομείς, με κυριότερο όλων τα λάθη του (14 μόνο στο εναρκτήριο ημίχρονο!).

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν άλλαξε, με το συγκρότημα του Κώστα Μέξα να διατηρεί τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και να φθάνει έτσι με άνεση στο ροζ φύλλο, καθώς και της κάλυψης της διαφοράς της ήττας του στο πρώτο ματς στο κλειστό του Δήμου Ήλιδας (71-69). Επί της ουσίας, η... βροχή τριπόντων που εξαπέλυσαν οι παίκτες του ΚΑΟΔ στην τρίτη περίοδο και συγκεκριμένα οι Ζάρας, Τσαλδάρης και Άτκινς, σε συνδυασμό με την εξαντλητική άμυνα που περιόρισε σε μόλις οκτώ πόντους τους φιλοξενούμενους σε αυτό το διάστημα, ήταν υπεραρκετό για τους γηπεδούχους να εκτοξεύσουν τη διαφορά στους +23 πόντους (62-39) και να αναγκάσουν τον αντίπαλό τους σε… λευκή πετσέτα στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Διαιτητές: Σχινάς, Ψαριανός, Σκούτας.
Δεκάλεπτα: 24-16, 46-31, 62-39, 78-62
ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης, Τρότερ 8 (2), Χάρις, Γεωργάκης, Άτκινς 8 (1), όντομ 10 (2), Σπυριδωνίδης, Μισέλ 6, Ζάρας 16 (1), Λόου 7, Τσαλδάρης 9 (3), Παπαμακάριος 14 (3).
Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Ματζέτ, Μάρσαλ 18(2), Γιαννακίδης 3(1), Αγγελόπουλος 13 (2), Μπάουερς 10 (2), Βασίλιεβιτς, Κανονίδης 6, Φιλιππάκος 2, Τέρνερ 4, Ρούμπιο 5, Γαλιώτος 1.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved