Basket League: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 83-77 (photos)

Basket League: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 83-77 (photos)

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά κατάφερε να διατηρήσει αλώβητο το ΣΕΦ, επικρατώντας με 83-77.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν έτσι τη θέση τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά και την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής της Basket League, αντίθετα η «Ένωση» υποχώρησε στην έβδομη θέση. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης με 21 πόντους, ο οποίος είχε και δώδεκα ασίστ, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης είχε έντεκα πόντους και τρία ριμπάουντ και ο Ματ Λοτζέσκι συνείσφερε εννέα πόντους, έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Από τους ηττημένους ο Ποπς Μενσά-Μπονσού «σταμάτησε» στους 24 πόντους, συν εφτά ριμπάουντ, και ο Μαλίκ Χέρστον είχε δεκατρείς πόντους, δέκα ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Με μόλις 17/31 βολές ολοκλήρωσαν οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα, τη στιγμή που ο αντίπαλός τους είχε 16/19, αλλά και 20/33 δίποντα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα και προηγήθηκε με 7-1, με το Χέρστον να είναι ο μόνος από πλευράς ΑΕΚ που κατάφερε να σκοράρει στα πρώτα τρία λεπτά (7-4). Η «Ένωση», όμως, δεν άργησε να ισορροπήσει την κατάσταση και με διαδοχικά τρίποντα από Αθηναίου και Ίνγκλις να ισοφαρίσει σε 11-11. Φορτώνοντας με φάουλ τους αντιπάλους τους οι Χέρστον και Μενσά-Μπονσού εκμεταλλεύτηκαν στο πρώτο μέρος το μπόνους των βολών, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα τους (16-20), για να έρθει ο Χάντερ και με κάρφωμα να διαμορφώσει το σκορ του εναρκτήριου δεκαλέπτου (19-20). Η κατάσταση δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο για τις δύο ομάδες, που κινήθηκαν πόντο πόντο. Με τον Πρίντεζη να παίρνει πρωτοβουλίας και τον Ντάνστον να σιγοντάρει οι Πειραιώτες ξέφυγαν με 32-26, αλλά οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα αντέδρασαν και πάλι άμεσα και με τους Σαρικόπουλο και Ντελινινκάιτις έκαναν εκ νέου την ανατροπή (36-38). Ο Λαφαγέτ με τρίποντο και ο Αθηναίου με μία βολή άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τους δύο αντιπάλους, στο φινάλε του ημιχρόνου (40-39).

Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνά τους στην έναρξη του δεύτερου μέρους και χτυπώντας από τα 6,75μ. με τους Πέτγουεϊ και Μάντζαρη βρέθηκαν στο +9 (48-39). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, τους «μιμήθηκαν» από την περιφέρεια με το Χέρστον και έκλεισαν εκ νέου την ψαλίδα (53-51), ενώ η «βόμβα» του Αθηναίου τους έδωσε ξανά το προβάδισμα (53-54). Το ξέσπασμα του Βασίλη Σπανούλη ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, για να ξεφύγει στο τρίποντο (64-61), τη στιγμή που οι παίκτες της ΑΕΚ έχαναν τη μία βολή μετά την άλλη, μην μπορώντας να πετύχουν «εύκολους» πόντους από τη γραμμή της προσωπικής (64-62 στο 30’). «Χέρι χέρι» κινήθηκαν οι δύο ομάδες και στο τελευταίο δεκάλεπτο, είναι χαρακτηριστικό πως πέντε λεπτά πριν από τη λήξη ήταν ισόπαλες (70-70), με τους Σπανούλη και Μενσά-Μπονσού να τις καθοδηγούν επιθετικά. Σερί τεσσάρων πόντων του Σλούκα «ξεκόλλησε» το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (76-73), ενώ ο Καββαδάς έδωσε απόσταση ασφαλείας στους γηπεδούχους μόλις ένα λεπτό πριν από το φινάλε (78-73). Ήταν, όμως, το τρίποντο του Λοτζέσκι που επί της ουσίας «καθάρισε» την κατάκτηση του ροζ φύλλου (81-74), αφού στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα η «Ένωση» δεν πρόλαβε να κάνει νέα ανατροπή. Από τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Γιάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης και ο ανέτοιμος Μιχάλης Τσαϊρέλης, ενώ από την ΑΕΚ προφυλάχθηκε ο Ντούσαν Σάκοτα και δεν έπαιξε, επίσης, ο αρχηγός της Μιχάλης Πολυτάρχου.

Διαιτητές: Φούφης, Παναγιώτου, Βαρδάλος.
Δεκάλεπτα: 19-20, 40-39, 64-62, 83-77.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 3 (1), Χάντερ 4, Ντάνστον 8, Σπανούλης 21 (1), Ντάρντεν 3 (1), Σλούκας 10, Λαφαγέτ 6 (2), Λοτζέσκι 9 (3), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 3 (1), Ντελινινκάιτις 6 (2), Κασελάκης 3, Χέρστον 13 (1), Ουίλιαμσον 1, Τσιάκος, Σαρικόπουλος 6, Αθηναίου 12 (3), Μιλόσεβιτς 1, Μενσά-Μπονσού 24, Ίνγκλις 8 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports…

Basket League: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 83-77 (photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54e5e73d8564210109eecfc0?theme=onsports{/iframe}


Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved