Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

«Αστακό» θα θυμίζει το ΣΕΦ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, το Σάββατο (16/04, 21.45), για την 25η αγωνιστική της Α1.

Ύστερα από τη σύσκεψη που έγινε ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα μέτρα ασφαλείας, αποφασίστηκε να κυκλοφορήσουν μόλις 10.883 εισιτήρια, καθώς θα κλείσουν οι πτυσσόμενες κερκίδες, ενώ θα τοποθετηθεί δίχτυ περιμετρικά του παρκέ. Αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία, με τη γηπεδούχο ΚΑΕ να διαθέτει και έξτρα σεκιούριτι.

Η ανακοίνωση: «Ευρύτατη σύσκεψη, με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (07/04) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για τα μέτρα τάξης και ασφάλειας, και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα πρωταθλήματος μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ τo Σάββατο 16 Απριλίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κοτρώτσος, πλαισιούμενος από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Ο διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Γεώργιος Κονδύλης, εκπρόσωποι της ΚΑΕ Ολυμπιακός (Χρήστος Σταυρόπουλος, Κώστας Ζαχαρόπουλος), της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (Μιχάλης Γεωργαντής), της ΔΕΑΒ ( Δημήτρης Κασκαντίρης ) και από πλευράς ΣΕΦ, η Πρόεδρος Μαρία Μανιδάκη, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Βαλλεργάκης, ο Συντονιστής Διευθυντής Νίκος Φιλίππου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Σταδίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε:
-Η τοποθέτηση -κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας- ειδικού προστατευτικού πλέγματος (δίχτυ), σε κάθετη θέση, αντίστοιχου εκείνου του ΟΑΚΑ, για την αποτροπή ρίψης αντικειμένων από την κερκίδα. Το δίχτυ θα αναρτηθεί από την οροφή (και έως το δάπεδο) και θα καταλαμβάνει περιμετρικά σχεδόν τα 3/4 του εύρους των κερκίδων.
-Το κλείσιμο για λόγους ασφαλείας των τμημάτων των πτυσσόμενων κερκίδων 122 (θέσεις 97) και 123 ( θέσεις 105), 125 ( θέσεις 105 ) και 126 ( θέσεις 97), δεξιά και αριστερά της φυσούνας, πίσω από τους πάγκους των ομάδων (ηΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τη διαφωνία της για το κλείσιμο των πτυσσόμενων κερκίδων, πίσω από τον πάγκο της ερυθρόλευκης ομάδας).
-Θα εκδοθούν συνολικά 10.883 εισιτήρια, τα οποία όπως είναι γνωστό θα διατεθούν για τις ανάγκες της γηπεδούχου ΚΑΕ.
-Η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις ανάγκες του αγώνα θα διαθέσει 120 άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας, ενώ 10 security θα βρίσκονται πάνω απ τη φυσούνα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
-Αυξημένη αστυνομική παρουσία έχει προβλεφθεί στο χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων (ένθεν κακείθεν και στην κλίμακα πρόσβασης).
-Οι θύρες θα ανοίξουν στις 18.45, δηλαδή τρεις ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού (21.45).
-Τη μέρα του αγώνα το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία αγωνιστική δραστηριότητα και δεν θα λειτουργήσουν εκδοτήρια εισιτηρίων. Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο χώρο του Σταδίου από νωρίς, ενώ πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους. Την προηγουμένη στο ΣΕΦ θα είναι ανοιχτή και υπό επιτήρηση, μόνο η « θύρα αθλητών», ενώ δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση δεν θα εισέρχεται κανένας χωρίς έλεγχο.
-Η πρόσβαση των φιλάθλων στις θύρες εισόδου, θα γίνεται ΜΟΝΟ από την πλευρά της ράμπας του ΗΣΑΠ και την αντίστοιχη ράμπα της λίμνης.
-Για την ασφάλεια των φιλάθλων, μετά την έναρξη του αγώνα, θα «απελευθερωθεί» το μεταλλικό πλέγμα στα τουρνικέ των θυρών εισόδου.

Παράλληλα:

-Αστυνομική δύναμη θα υπάρχει πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας, ενώ δύναμη της Αστυνομίας θα αναπτύσσεται στη φυσούνα κατά την είσοδο και έξοδο του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο. Κατά την είσοδο - έξοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο η φυσούνα θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, με την τοποθέτηση πρόσθετης, μέχρι τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας…
-Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.
-Ο έλεγχος από τους αστυνομικούς των φιλάθλων που θα προσέρχονται στο Στάδιο θα είναι ιδιαίτερα ενδελεχής. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο εισόδου.
-Στο parking Α’ θα σταθμεύσουν μόνο οχήματα κατόχων σχετικών διαπιστεύσεων και αντίστοιχων εισιτηρίων διαρκείας, Η είσοδος κατόχων προσκλήσεων θα γίνεται από τη θύρα των επισήμων.
-Το νερό και τα αναψυκτικά που θα πωλούνται από το μπαρ του Σταδίου, θα διατίθενται σε πλαστικά κυπελάκια. Απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοολούχων.
-Δεν θα επιτραπεί η λειτουργία στις καντίνες στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου.
-Αναφορικά με την είσοδο των δημοσιογράφων (και των τεχνικών), θα ισχύσουν τα συμφωνηθέντα».



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved