Ροδόπουλος: «Καλύτερο μέλλον για Άρη, ΠΑΟΚ»

Ροδόπουλος: «Καλύτερο μέλλον για Άρη, ΠΑΟΚ»

Σε διάστημα λιγότερο της μίας εβδομάδας Άρης και ΠΑΟΚ θα συναντηθούν δύο φορές, για την κανονική περίοδο της Basket League.

Η πρώτη θα την Κυριακή (01/2, 17.00) στο «Nick Galis Hall», σε αναμέτρηση που επαναλαμβάνεται για τη 2η αγωνιστική, και η δεύτερη το επόμενο Σάββατο (07/02, 17.00) στο κλειστό της Πυλαίας, για τη 15η αγωνιστική. «Δεν μπορούμε να κάνουμε ανάλυση και για τους δύο αγώνες, αλλά μόνο για το πρώτο, διότι στο σύγχρονο μπάσκετ οι ομάδες δεν χαρακτηρίζονται από σταθερότητα», ανέφερε σχετικά ο Θόδωρος Ροδόπουλος, που έχει παρελθόν και στους δύο αντιπάλους. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον Άρη (1965-1968) και για συνολικά τέσσερις σεζόν καθοδήγησε ως προπονητής τον ΠΑΟΚ (1980-1983 και 1985-1986).

«Σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκονται οι δύο ομάδες, όσες απουσίες κι αν έχουν, οι αγώνες ΠΑΟΚ - Άρη είναι πάντα ντέρμπι. Είναι αλήθεια ότι για τον ΠΑΟΚ άλλαξαν τα δεδομένα, μετά τον τραυματισμό του Κώστα Κακαρούδη και την αποχώρηση του Τζέι Αρ Μπρέμερ, ενώ ο Κώστας Χαραλαμπίδης παραμένει εκτός. Θα είναι δύσκολο ματς για τον ΠΑΟΚ, καθώς αγωνίζεται με τρεις απουσίες βασικών στελεχών και επιπλέον παίζει στην έδρα του αντιπάλου του, αλλά όπως προανέφερα τα ντέρμπι είναι πάντα απρόβλεπτα και ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα», συμπλήρωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στους φιλάθλους: «Προσωπικά καλώ τον κόσμο να πάει στο γήπεδο, γιατί θα γίνει ωραίο παιχνίδι. Θα γίνει ωραίο παιχνίδι και πραγματικό ντέρμπι, γιατί και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλά οργανωμένες από δύο πολύ άξιους προπονητές και διότι παρουσιάζουν πολύ καλό μπάσκετ, με δεδομένο το έμψυχο υλικό που έχουν στην διάθεσή τους. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης, γιατί οι συνθήκες και στις δύο ομάδες είναι δύσκολες και διότι το μπάσκετ της πόλης ύστερα από ένα διάστημα παλινδρόμησης φαίνεται να ισορροπεί. Μπορούν και οι δύο ομάδες να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον».

Καλούμενος να σχολιάσει τη μάχη των πάγκων απάντησε: «Για την αξία του Σούλη Μαρκόπουλου νομίζω ότι «μιλάει» η μακρόχρονη διαδρομή του στους πάγκους, ενώ ο Δημήτρης Πρίφτης είναι από τους ταλαντούχους προπονητές. Θεωρώ ότι και οι δύο συμπεριλαμβάνονται μέσα στους 4-5 κορυφαίους Έλληνες σύγχρονους κόουτς. Το καλό που έκανε η κρίση στον χώρο του μπάσκετ είναι ότι οι ομάδες, και ειδικά οι κορυφαίες, αυτή την περίοδο έδωσαν περισσότερες ευκαιρίες και εμπιστοσύνη στους Έλληνες προπονητές, που πάντα ήταν πολύ καλοί και καταρτισμένοι, αλλά δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες με σήμερα στο παρελθόν».

Για τη διαφορά των δύο αντιπάλων συμπλήρωσε: «Ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη εμπειρία και το πλεονέκτημα ότι ο προπονητής του είναι στην ομάδα για έκτη συνεχή αγωνιστική χρονιά. Έχει μεγαλύτερη ισορροπία για αυτό και κατορθώνει να νικάει αγώνες με ανατροπή στο τέλος. Ο Άρης προσπαθεί να καθιερωθεί σε δύσκολές συνθήκες και ακριβώς επειδή πρόκειται για πιο νέα προσπάθεια χρειάζεται λίγη παραπάνω πίστωση χρόνου». Τέλος, για το «κλειδί» της νίκης, δήλωσε: «Ως προπονητής προσπαθούσα πάντα να παρουσιάζω καινούρια πράγματα σε ντέρμπι. Επιδίωκα να εκπλήξω τον αντίπαλο. Νομίζω ότι το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν οι δύο προπονητές στο ντέρμπι που έχουν μπροστά τους».



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved