Ριντ: «Είμαστε μια παρέα με ρόλους»

Ριντ: «Είμαστε μια παρέα με ρόλους»

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένει ο Λα Μάρκους Ριντ την επανάληψη του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Οι δύο αντίπαλοι θα παίξουν ξανά την Κυριακή (01/02) στο «Nick Galis Hall», για τη 2η αγωνιστική της Basket League. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Metrosport», ανέφερε πως είναι μια παρέα με ρόλους που παίζει σαν σύνολο τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά κι έτσι φθάνει στα θετικά αποτελέσματα. Αυτό θα επιχειρήσουν να κάνει και κόντρα στο «Δικέφαλο του Βορρά», ματς που περιμένει πώς και πώς. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο δυνατά στην Ευρώπη. Πρέπει να δουλεύεις και να χρησιμοποιείς αρκετά το μυαλό σου, για να είναι είσαι καλύτερος. Θέλουμε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο κόσμος να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που είδα στον πρώτο αγώνα. Να μας δίνουν ενέργεια και να μας ντοπάρουν ψυχολογικά. Είναι πολύ θετικό για εμάς τους παίκτες να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, με τον κόσμο να χειροκροτεί. Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τον αγώνα και το συζητάμε και μεταξύ μας. Είναι το παιχνίδι που είχαμε τον περισσότερο κόσμο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να δικαιώσουμε τους φιλάθλους μας χωρίς προβλήματα, όπως στην πρώτη αναμέτρηση». Είπε ακόμα…

Για την αγωνιστική κατάσταση του Άρη: «Ο κόουτς Πρίφτης κάνει καλή δουλειά. Νομίζω ότι έχουμε βρει μια σταθερότητα και έχουμε μειώσει τα κακά διαστήματα. Μιλάμε αρκετά με τους συμπαίκτες μου και θέλουμε να έχουμε διάρκεια. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στην προπόνηση και η ομάδα είναι πολύ ανταγωνιστική».

Για την προσωπική παρουσία του: «Ο καθένας μέσα από τη δουλειά του διεκδικεί τον χρόνο συμμετοχής που πρέπει. Θέλουμε να βλέπουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν είμαι άνθρωπος που κοιτάω μακροπρόθεσμα. Μετά τον πρώτο γύρο νομίζω ότι έχουμε βρει καλύτερη χημεία σαν ομάδα και δουλεύουμε καλά. Ξέρω τι ιστορία έχει ο Άρης και ότι οι φίλαθλοι έχουν απαιτήσεις. Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά η στατιστική και η διάκριση, αν δεν συνοδεύεται από νίκη της ομάδας. Ο Άρης είναι μια παρέα με ρόλους και παίζει σαν σύνολο σε άμυνα και επίθεση. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας».

Για τους στόχους του με τον Άρη: «Είναι νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα. Η ελληνική λίγκα είναι πολύ απρόβλεπτη κι αν αγχωθούμε από τώρα, με την κακή έννοια, τότε θα χάσουμε την ουσία. Έχουμε πολλές αναμετρήσεις ακόμα και εύχομαι να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Νομίζω ότι να περάσουμε στο δεύτερο γύρο των πλέι οφ θα ήταν ένα καλό βήμα. Μέχρι τότε πρέπει να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είναι τιμή να παίζω στον Άρη, αλλά πάντα παίζω κάτω από πίεση, αφού είμαι επαγγελματίας κι έχω μάθει να δίνω τα πάντα. Να έχουμε υγεία και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Θα ήθελα να πάρουμε έναν τίτλο, αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Για εμένα το να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον Άρη θα ήταν κάτι φανταστικό».

Για τη διαμονή του στη χώρα μας: «Δεν λείπω πολλά χρόνια από τις ΗΠΑ. Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά τώρα είναι λίγο καλύτερα η αίσθηση της απουσίας. Πάντα μου λείπει η οικογένειά μου. Ειδικά η μητέρα μου και οι παππούδες μου. Όμως, αυτή είναι η δουλειά μου και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Ειδικά η μαγειρική της μητέρας μου είναι κάτι που θα ήθελα να έχω καθημερινά. Μιλάμε όσο περισσότερο μπορούμε μέσω Skype και με τα social media. Το θετικό είναι πως κάνουμε καλή παρέα με τους συμπαίκτες μου, οπότε όλα είναι καλά».



Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
Volley League: Ματσάρα και μείωσε ο Παναθηναϊκός
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved