Απόλλων Πατρών - Παναθηναϊκός 71-77

Απόλλων Πατρών - Παναθηναϊκός 71-77

Ο πολύ κακός Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου λίγο έλειψε να… αυτοκτονήσει στην Περιβόλα, αλλά στο τέλος βρήκε τις λύσεις και έφτασε στην νίκη με 77-71

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις στο πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα, δέχθηκε 49 πόντους και έκανε ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή του στην Πάτρα. Στην εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου, όπως, οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έβαλαν τις βάσεις της… ανατροπής και με τον Σλότερ να «μιλάει» στα… δύσκολα ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη με 77-71.

Και στην Πάτρα, ο Παναθηναϊκός μπήκε… προβληματικά στο παιχνίδι με τον Εστέμπαν Μπατίστα να αφήνει, αδικαιολόγητα, πεδίο δράσης στον Γάιο Σκορδίλη. Ο Έλληνας σέντερ του Απόλλωνα είχε 6 πόντους στο 6-6 των πρώτων πέντε λεπτών, με τον Ουρουγουανό να προσπαθεί να «χτυπήσει» με το ίδιο νόμισμα τους Αχαιούς. Οι «πράσινοι», έχασαν πολλές ευκαιρίες να βρουν εύκολα καλάθια σον αιφνιδιασμό, αφού τα τελειώματά τους (είτε για σκορ, είτε για δημιουργία) κατέληγαν σε λάθη. Ο Ιβάνοβιτς προχώρησε στις δύο πρώτες του αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τους Διαμαντίδη και Μπλουμς, αλλά ο Ελ Αλαμίν με δύο τρίποντα και ένα καλάθι από τον Κάλαγουει, στο 7’ έδωσαν προβάδισμα στον Απόλλωνα με 14-11. Ο Φιτζπάτρικ δημιουργούσε προβλήματα στη ρακέτα του «τριφυλλιού» 17-15, με τους Διαμαντίδη και Γκιστ όμως να δίνουν λύσεις και μετά από φοβερό κάρφωμα του Αμερικάνου το σκορ του δεκαλέπτου «έκλεισε» στο 19-22.

Εκπληκτικοί οι γηπεδούχοι, τραγικοί οι φιλοξενούμενοι

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Απόλλωνας μπήκε στο ματς πιο καλά από τον Παναθηναϊκό κάλυψε την εναντίον τυο διαφορά και μάλιστα με τρίποντο του Κάλογουει πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ, 23-22, στο 11. Ο Παναθηναϊκός παρά το ότι βρήκε τη λύση από φοβερό τρίποντο του Διαμαντίδη, 23-25, έδειχνε να μην πατάει σωστά στα πόδια του και ο Φιτζπάτρικ «τιμώρησε» το λάθος του Φώτση και με γκολ-φάουλ, έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με 26-25. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» συνέχιζαν να είναι απρόσεκτοι (χαρακτηριστική η φάση τυο άστοχου λει απ του ΝτεΜάρκους Νέλσον), ενώ οι Πατρινοί με τρίποντα των Γεωργαλή και Φιτζπάτρικ προηγήθηκαν με 7 πόντους διαφορά, 32-25. Η άμυνα του Παναθηναϊκού έμοιαζε να… μπάζει από παντού με τους παίκτες του Βετούλα να σκοράρουν ακατάπαυστα και από παντού. Τη στιγμή που οι «πράσινοι» δε μπορούσαν να βρουν προυποθέσεις για να σκοράρουν, οι γηπεδούχοι ειχαν συνδεθεί για τα καλά με το καλάθι του «τριφυλλιού» και στο 17’ για πρώτη φορά πήγε και στο +11, 42-31, μετά από καλάθι του Αντωνάκη. Ο Φιτζπάτρικ τα έβαζε από… παντού και με τον 17ο πόντου έκανε το 49-35, με τους Πατρινούς να έχουν 8/14 τρίποντα. Η… τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού στο αμυντικό κομμάτι αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο επιμέρους σκορ του δεύτερου δεκάλεπτου που ήταν 30-17.

Το σερί που γύρισε το ματς

Τα όσα ειπώθηκαν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο του αγώνα, φαίνεται πως έπιασε τόπο, μιας και στα δύο πρώτα λεπτά οι «πράσινοι» έβγαλαν στο παρκέ της Περιβόλας τον γνωστό τους εαυτό. Με πολύ καλή άμυνα, ανάγκασαν τους «Αχαιούς» σε λάθη με τους φιλόξενούμενους, ύστερα από καλάθι του Σλότερ στον αιφνιδιασμό να «τρέχουν» σερί 0-7 και να μειώνουν σε 49-44. Μετά από δύο τρίποντα των Διαμαντίδη και Σλότερ το σερί του Παναθηναϊκού έφτασε το 0-13, με τους «πράσινους» να περνάνε μπροστά με 49-50. Όλα όμως ξεκίνησαν από την πολύ καλή άμυνα των πρωταθλητών, οι οποίοι δέχθηκαν το πρώτο τους καλάθι πέντε λεπτά μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου και τον Ελ Αμίν να δίνει και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με 51-50. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό ο Ελ Αμίν με γκολ-φάουλ έκανε το 54-50. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είδε τον Νέλσον να βγαίνει εκτός με πέμπτο φάουλ, ανακάλυψη τν διαιτητών, με τον Σκορδίλη με τη λήξη της τρίτης περιόδου να δίνει προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα του, 59-57.

«Μίλησε» ο Σλότερ

Ο Παναθηναϊκός με ένα γρήγορο 0-5 πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα με 59-62, αλλά στη συνέχεια τα… δυσάρεστα ήρθαν από τον τραυματισμό του Δημήτρη Διαμαντίδη. Στο 33’ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χτύπησε στο προστατευτικό κάγκελο στη μέση του και λίγο αργότερα ζήτησε αλλαγή, τη στιγμή που ο Γιάνις Μπλουςμ έκανε το 60-64. Ο Παναθηναϊκός όμως δε μπορούσε να πιάσει σταθερή απόδοση χαρίζοντας πολλές φάσεις στους αντιπάλους του, οι οποίοι τις εκμεταλλεύτηκαν και μείωσαν σε 63-64 στο 35’. Ο Σλότερ, όμως, είχε τις απαντήσεις και πήρε τον Παναθηναϊκό από το… χέρι, οδηγώντας τον στο +6, 63-69, με τον Βετούλα, τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος να ζητά τάιμ άουτ. Ο Απόλλωνας μείωσε στους τρεις πόντους, ο Διαμαντίδης ξαναπέρασε στο παρκέ και… έβγαλε τη φάση της… αγωνιστικής με τον Γκιστ, 66-71, ενώ ο Έι Τζέι Σλότερ με γκολ-φάουλ πήγε την διαφορά στο +8, 66-74. Ο διαιατητής Αναστόπουλος, 1.16 πριν το τέλος, πήγε να γίνει... ο απόλυτος πρωταγωνιστής αφού ανακάλυψε το τέταρτο φάουλ του Διαμαντίδη πάνω στον Φιτζπάτρικ ο οποίος με μία βολή έκανε το 69-74. Μια φάση πεντακάθαρη που «γεννά» απορίες για το τι είδε ο κύριος Αναστόπουλος, ο οποίος ήταν μπροστά στη φάση. Στα 30 δεύτερα πριν το τέλος με το σκορ στο 71-75, ο Φώτσης αστόχησε για τρεις, ο Σλότερ όμως μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά λίγο αργότερα έκανε λάθος πάσα. Στη συνέχεια όμως έκλεψε τη μπάλα, πήρε το αντιαθλητικό και οδήγησε τους «πράσινους» στην νίκη με 77-71.

Δεκάλεπτα: 19-22, 49-37, 59-57, 77-71

Απόλλωνας Πάτρας (Βετούλας): Σκορδίλης 7, Αργυρόπουλος 4, Καλογουεί 13(1), Πεν 6(2), Φιτζπάτρικ 23(3), Αντωνάκης 2, Ελ Αμίν 13(1), Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας, Κασπίρης, Γεωργαλής 3(1)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 19(2), Φώτσης, Νέλσον, Παππάς 5(1), Διαμαντίδης 15(3), Γκιστ 14(1), Μπατίστα 18, Κόνιαρης, Διαμαντάκος, Μπλουμς 2, Λούντζης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο LIVE CHAT του Onsports.

Απόλλων Πατρών - Παναθηναϊκός 71-77

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/54bd1cc883a567d33b1ed9a2?theme=onsports|600|700{/iframe}


Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved