Basket League: Άρης - Ρέθυμνο 68-62 (photos)

Basket League: Άρης - Ρέθυμνο 68-62 (photos)

Στα νικηφόρα αποτελέσματα επέστρεψε ο Άρης που επιβλήθηκε με 68-62 του Ρεθύμνου στο «Nick Galis Hall».

Οι Κρητικοί προηγήθηκαν έως και με διαφορά εννέα πόντων (49-58), αλλά στα τελευταία επτά λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 19-4, με ηγέτη τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, κι έκαναν την ανατροπή. Το Ρέθυμνο είχε τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα επτά λεπτά, όσο διάστημα δηλαδή κράτησε τον αντίπαλό του χωρίς καλάθι. Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου κυριάρχησαν στις προσωπικές μονομαχίες, ενώ οι «κίτρινοι» προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περάσουν την μπάλα στο καλάθι. Αν αμυντικά το Ρέθυμνο ήταν αποτελεσματικό, δεν συνέβη το ίδιο στην επίθεση όπου σούταρε με άσχημα ποσοστά ευστοχίας (2-8, 7’). Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν από το τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου. Ο Άρης έγινε πιο επιθετικός στην άμυνα και μέσω του Τόμας απέκτησε ένταση και οργάνωση στην επίθεση. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν σερί 11-0 έως το τέλος της περιόδου και προηγήθηκαν με 13-8.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο, παίρνοντας πόντους από τον Κάουνσιλ. Ο Άρης έπαιξε άμυνα ζώνης, ουσιαστικά έδωσε το σουτ στους Κρητικούς βλέποντάς τους να σουτάρουν με άσχημα ποσοστά ευστοχίας (σ.σ. στο πρώτο ημίχρονο είχαν 11/33 σουτ), αλλά όσα έχτιζε αμυντικά τα «γκρέμιζε» στην επίθεση, με εξαίρεση τους πόντους που πήρε στο transition game έπειτα από τα τρία κλεψίματα του Τόμας. Οι γηπεδούχοι σούταραν με κακά ποσοστά έξω από τα 6,75 (2/11 τρίποντα), αν και με εντυπωσιακό κάρφωμα του Κώστα Χαρίση στην εκπνοή μπόρεσαν να κλείσουν το ημίχρονο στο +4 (29-25).

Η διαφορά έφθασε έως και στα επίπεδα των επτά πόντων για τον Άρη, με εύστοχο τρίποντο από τον Πάσαλιτς (36-29, 22’), εκεί ήρθε όμως η αντίδραση των φιλοξενούμενων. Ο Κάουνσιλ έτρεξε την ομάδα του στο ανοιχτό γήπεδο, συνολικά το Ρέθυμνο ήταν πιο αποτελεσματικό στην άμυνα, ενώ στην επίθεση είχε τις λύσεις με τους Φαγέ και Άλεν. Οι Κρητικοί έκαναν επιμέρους σκορ 11-3 και προηγήθηκαν με 40-39 στο 25’, ενώ στο τέλος της τρίτης περιόδου είχαν «αέρα» τεσσάρων πόντων (45-49). Ξεκίνησαν μάλιστα καλύτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο και ξέφυγαν με οκτώ πόντους (47-55, 32’) έπειτα από καλάθι του Καλαμπόκη. Με τον Τόμας εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού και το Σίμπσον να προσφέρει το τρίποντο η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου διατήρησε απόσταση ασφαλείας (49-58), αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους.

Ο Άρης δυνάμωσε την άμυνά του, ενώ με τους Βεζένκοφ, Πάσαλιτς και Νέιμικ ξεκίνησε την αντεπίθεσή του. Οι «κίτρινοι» έκαναν 11-0 σερί και προηγήθηκαν με 60-58 (38’). Ένα καλάθι του Κουμπούρα έφερε την ισορροπία, αλλά ο Πάσαλιτς φρόντισε να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (63-60), ενώ ο Νέιμικ με μια εύστοχη βολή πρόσφερε… μαξιλαράκι τεσσάρων πόντων (64-60), 33 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Εκεί ο Άλεν αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και δύο εύστοχες βολές από το Μούρτο σφράγισαν τη νίκη για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Σταματόπουλος, Κ. Πουρσανίδης.
Δεκάλεπτα: 13-8, 29-25, 45-49, 68-62
Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 9 (2), Ριντ 7, Τόμας 11 (2), Χαρίσης 7, Καραθανάσης 2, Βεζένκοφ 23 (1), Νέιμικ 6, Μούρτος 3, Σίμτσακ, Αντεγκμπόγιε.
Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 6, Κουμπούρας 6, Κάουνσιλ 12, Άλεν 12, Καλαμπόκης 5, Φαγέ 15 (1), Σίνης, Χίλαρης, Κράβιτς 6, Αλίχοτζιτς.



NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
NBA: Τέλος η σεζόν για Μπακς - Αποκλεισμός από τους Πέισερς
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved