Μέξας: «Η ευθύνη είναι δική μου»

Μέξας: «Η ευθύνη είναι δική μου»

Την ευθύνη πάνω του για την τελευταία επίθεση του ΚΑΟΔ κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου πήρε ο Κώστας Μέξας.

Ο Έρικ Άτκινς δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τελευταίο σουτ στο «Δημήτρης Κραχτίδης», με αποτέλεσμα οι Δραμινοί να γνωρίσουν την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League. «Και την προηγούμενη επίθεση ο Άτκινς την πήρε κι έδωσε ασίστ στο Ζάρα για την ισοφάριση. Το σκεπτικό ήταν περίπου το ίδιο. Αποδείχθηκε λάθος, η ευθύνη είναι δική μου. Είπα στον Άτκινς να κάνει την επίθεση, το παιδί έχασε το λέι απ, μέχρι εκεί», παραδέχθηκε ο προπονητής του ΚΑΟΔ. Είπε ακόμα…

Για την ήττα τους από τον Κολοσσό Ρόδου: «Είναι δύσκολη ημέρα για εμάς. Όπως είχα πει το ματς ήταν και σημαντικό και δύσκολο, έχοντας δει τον Κολοσσό. Έχασε δύσκολα στο Ρέθυμνο, στο σουτ από τον ΠΑΟΚ, κέρδισε σχετικά εύκολα τα Τρίκαλα, έκανε «διπλό» στο Παλέ. Αξίζει όχι μόνο το σεβασμό μας, αλλά και πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δυστυχώς, ξεκινήσαμε το παιχνίδι χωρίς συγκέντρωση. Είχαμε ενέργεια, κυνηγούσαμε, αλλά τις περισσότερες φορές χωρίς μυαλό. Δώσαμε ελεύθερα σουτ σε παίκτες που δεν έπρεπε, τα έβαλαν και πήραν αυτοπεποίθηση. Έτσι χάλασε το μυαλό μας. Σίγουρα, τα 11/12 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και τα 13/14 στις αρχές του δεύτερου είναι ποσοστό αφύσικο. Και μόνοι τους να σουτάρουν 13/14 μπορεί να μη βάλουν ποτέ. Συμβαίνει, όμως, έτσι είναι το παιχνίδι».

Για την εμφάνισή τους στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε προσπάθησαν για την ανατροπή: «Αντιδράσαμε, υπάρχει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Παίξαμε πιο έξυπνα στην άμυνα, βάλαμε κάποια σουτ που δεν είχαμε βάλει στο πρώτο μέρος. Έτσι γύρισε το ματς και έφθασε να κριθεί σουτ. Κάποια τα βάλαμε και ισοφαρίσαμε, κάποια τα χάσαμε. Έφθασε το ματς στη μία κατοχή, ο Τσάμης το έβαλε, ο Έρικ το έχασε. Η επιλογή ήταν δική μου, είτε να πάει μέχρι μέσα είτε να δημιουργήσει».

Για τη συνέχειά τους στην Basket League: «Δεν έχουμε άλλο δρόμο, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, να προσαρμοστεί και ο Δημήτρης Τσαλδάρης και θα δούμε τι θα γίνει. Έχουμε και ένα δύσκολο ματς με την ΑΕΚ».

Για τον Τερόν Τζόνσον: «Με τον Τζόνσον θα συζητήσουμε τι θα γίνει. Και ο Τζόνσον να φύγει δεν θα πάρουμε άλλον παίκτη. Δεν μπορούμε να παίρνουμε κάθε εβδομάδα παίκτες. Δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί. Η ομάδα θέλει το χρόνο της. Όλοι μαζί χάνουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε. Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε το παιχνίδι πιο σφαιρικά, πάνω από πρόσωπα, την ομάδα να βλέπουμε. Τα πράγματα έγιναν ξανά δύσκολα, πήραμε το «διπλό» στην Κηφισιά, αλλά σήμερα (10/01) επανήλθαμε στα πράγματα προ Κηφισιάς. Το πρωτάθλημα είναι απλό: δεν παίζεις καλά; Χάνεις. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Ο Θόδωρος Ζάρας, από την πλευρά των παικτών, τόνισε: «Στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο κρίθηκε το παιχνίδι. Αφήσαμε τον Κολοσσό Ρόδου και κάποιους παίκτες που δεν θέλαμε να βρουν ρυθμό. Αυτό έγινε στο πρώτο μέρος, τα έβαλαν. Μετά κυνηγούσαμε, ισοφαρίσαμε, αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό. Το πρώτο ημίχρονο μας στοίχισε. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα πάμε να τα δώσουμε όλα. Βασικά, πετάξαμε τη νίκη επί της Κηφισιάς σήμερα (10/01). Αν ελέγξουμε το ρυθμό της ΑΕΚ ίσως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved