Basket League: Απόλλωνας Πατρών -  Κόροιβος Αμαλιάδας 77-72 παρ. (photos)

Basket League: Απόλλωνας Πατρών - Κόροιβος Αμαλιάδας 77-72 παρ. (photos)

Τη βοήθεια της παράτασης χρειάστηκε ο Απόλλωνας Πατρών για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κόροιβου Αμαλιάδας, με 77-72.

Με τρίποντο του Νίκου Αργυρόπουλου στα 27’’ πριν από τη λήξη του έξτρα πενταλέπτου οι «μελανόλευκοι» γλίτωσαν το… έμφραγμα στο κλειστό της Περιβόλας απέναντι στο ηλειακό συγκρότημα κι έτσι διατήρησαν το αήττητο εντός έδρας μετά και την ολοκλήρωση της 11ης αγωνιστικής της Basket League. Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε 65-65, με επιτυχημένο τρίποντο του Γκάρετ. Ακολούθησε προσπάθεια, επίσης από την περιφέρεια, του Ελ Αμίν η οποία δεν βρήκε στόχο. Ο τελευταίος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντέιβις με 28 πόντους, έξι ριμπάουντ και μία ασίστ.

Ο Απόλλωνας Πατρών έδειξε από νωρίς την πρόθεσή του να επιβάλλει το παιχνίδι του. Παίρνοντας ενέργεια από την άμυνα και βρίσκοντας με σχετική άνεση λύσεις στην επίθεση, προηγήθηκε στο 7’ με 11-0. Ο Κόροιβος Αμαλιάδας σημείωσε τους πρώτους πόντους του 2.48’ πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου και μοιραία υποχρεώθηκε να μείνει πίσω με διψήφια διαφορά (21-9 στο 10’). Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες σκόραραν με το… σταγονόμετρο και έτσι στα πρώτα επτά λεπτά του το επιμέρους σκορ ήταν 6-5. Ο Κόροιβος, όμως, ήθελε κάτι περισσότερο από την άμυνα να για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Παίρνοντας σκορ από τον Ντέιβις που τελείωσε το πρώτο μέρος με δέκα πόντους κατάφερε να μειώσει στους επτά (29-22).

Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα, ωστόσο, συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι με «οδηγό» την άμυνα. Ο Κόροιβος αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση κι έτσι όχι μόνο δεν κατάφερε να γίνει πιο απειλητικός, αλλά είδε και τη διαφορά να φθάνει στους 15 (45-30 3,5 λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου). Στο 30’ το 51-41 έδινε στους γηπεδούχους σαφές προβάδισμα, αλλά η τελευταία περίοδος άλλαξε τα δεδομένα. Παρότι η ομάδα του Νίκου Βετούλα ήταν μπροστά με εννιά (65-56) 1.17’ πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας ο Κόροιβος βρήκε τον τρόπο να κάνει σερί 9-0 και με τρίποντο του Γκάρετ στα 8’’ να ισοφαρίσει στο 65-65 για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αφού ο Ελ Αμίν δεν μπόρεσε να ευστοχήσει στην εκπνοή. Στο επιπλέον πεντάλεπτο έσπασαν καρδιές! Ο Κόροιβος προηγήθηκε με 71-65, όμως ο Απόλλωνας δεν παράτησε το παιχνίδι, πλησίασε και με τρίποντο του αρχηγού του Νίκου Αργυρόπουλου στα 27’’ προηγήθηκε με 73-72. Η συγκλονιστική εξέλιξη δημιούργησε νεύρα, ένταση και ένα επεισόδιο το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Γκάρετ με ντισκαλιφιέ και μία τεχνική ποινή στον Αργυρόπουλο. Από τη γραμμή του φάουλ ο Γιάννης Γεωργαλής αποδείχθηκε ψύχραιμος με 4/4 «σφραγίζοντας» τη νίκη της ομάδας του.

Διαιτητές: Σχινάς, Ταβουλαρέας, Πουρσανίδης.
Δεκάλεπτα: 21-9, 29-22, 51-41, 65-65 (κ.α.), 77-72.
Απόλλωνας Πατρών (Βετούλας): Σκορδίλης 14, Αργυρόπουλος 8 (2), Γκάλογουεϊ 11 (1), Πεν 10 (2), Φιτσπάτρικ 4, Αντωνάκης, Μπατής, Ελ Αμίν 20 (3), Μολφέτας 6 (2), Νιφόρας, Μαστρογιαννόπουλος, Γεωργαλής 4.
Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 7, Μάρσαλ 12 (2), Γιαννακίδης, Αγγελόπουλος 9, Παπαπέτρου, Ντέιβις 28 (3), Κανονίδης 5, Φιλιππάκος, Γκάρετ 6 (1), Ρούμπιο 5, Αρχιμανδρίτης, Μπατής.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved