Μάντζαρης: «Θετική η διαδρομή μας»

Μάντζαρης: «Θετική η διαδρομή μας»

Ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, στην κανονική περίοδο, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο 24χρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στην ΟΠΑΠ TV, ξεκαθάρισε πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει για διεκδίκηση του τροπαίου στο Final Four της Μαδρίτης και πρόσθεσε πως αυτό που προέχει είναι το πλεονέκτημα στα πλέι οφ, αλλά και να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί πλήρης, με την επιστροφή των τραυματιών. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την πορεία τους στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας: «Πιστεύω ότι η διαδρομή μας είναι θετική. Υπάρχει θετικό πρόσημο για την ομάδα μας. Όταν είσαι πρώτος μόνο ευχαριστημένος μπορείς να είσαι. Μπορεί πολλοί να έλεγαν ότι ο όμιλος ήταν εύκολος, αλλά εγώ θα πω ότι ήταν αρκετά ανταγωνιστικός. Βέβαια, δεν είχε ομάδες όπως άλλοι όμιλοι, παρ’ όλα αυτά ήταν ανταγωνιστικός. Είμαστε σίγουρα χαρούμενοι που βγαίνουμε πρώτοι και έχουμε δείξει και αρκετά καλά δείγματα σε ορισμένα παιχνίδια. Βέβαια, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε δει ότι το φετινό Top 16 θα είναι το πιο ανταγωνιστικό που υπάρχει. Κάθε ομάδα θα μπορεί να κερδίσει παντού. Οπότε πρέπει να βελτιωθούμε, σίγουρα».

Για το εάν η κανονική περίοδος για μια ομάδα επιπέδου του Ολυμπιακού αποτελεί ένα είδος δεύτερης προετοιμασίας: «Ναι, μπορούμε να το πούμε αυτό. Το Top 16 θα κρίνει εάν μπορείς να φθάσεις μέχρι τον τίτλο ή εάν θα αποχαιρετήσεις πρόωρα τη διοργάνωση. Στην κανονική περίοδο, δυστυχώς ή ευτυχώς, έχεις πολλά περιθώρια να κάνεις και λάθη. Κακές ήττες, να μη βγεις πρώτος ή δεύτερος, αλλά ακόμα και τέταρτος. Επίσης, μπορείς να βγεις πρώτος και στην ουσία να μην κερδίσεις τίποτα, γιατί τι είσαι πρώτος τι τρίτος στον ίδιο όμιλο θα είσαι πάλι. Οπότε, δεν κερδίζεις κάτι. Και πέρυσι κάναμε 25-0 και στο Top 16 δυστυχώς βγήκαμε τρίτοι και χάσαμε το πλεονέκτημα. Οπότε ξεκινήσαμε από το μηδέν. Όλες οι ομάδες είναι στην ίδια αφετηρία και όλες ξεκινούν για να κάνουν αυτό που πρέπει και να προκριθούν στην 8άδα».

Για το εάν ο Ολυμπιακός φέτος μπορεί να φθάσει μέχρι τον τίτλο: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι πάμε για τίτλο. Είμαστε ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ευρώπης. Οπότε πάμε παντού να κερδίζουμε και πάμε για το καλύτερο που μπορούμε. Αλλά πιστεύω ότι ο στόχος της κατάκτησης της διοργάνωσης είναι πολύ μακρινός. Πρώτα η πρωτιά στον όμιλο, που ήρθε, μετά στο Top 16 να περάσουμε στις δύο πρώτες θέσεις και να πάρουμε το πλεονέκτημα και από εκεί και πέρα βλέπουμε».

Για το τι έχει κάνει καλά και τι άσχημα ο φετινός Ολυμπιακός, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από το Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Έχουμε βελτιώσει αρκετά την άμυνά μας με την έλευση του κόουτς. Έδειξε από την αρχή ότι φιλοσοφία του είναι η ομάδα να στηρίζεται στην άμυνα και πιστεύω πως ως ένα βαθμό το κάνουμε. Υπάρχουν παιχνίδια που δεν το έχουμε κάνει καλά, όπως θα έπρεπε, αλλά πιστεύω ότι έχουμε δείξει αρκετή βελτίωση σε αυτό το κομμάτι. Αυτό που δεν έχουμε κάνει καλά είναι ότι αρκετές φορές στην επίθεση δεν είμαστε όπως θα έπρεπε. Είμαστε σε χαμηλό σκορ και έχουμε αρκετά κενά διαστήματα που χρειάζονται πολλή βελτίωση και κοιτάμε να τα βελτιώσουμε».

Για τις απουσίες των συμπαικτών του και το κατά πόσο η ομάδα έχει μάθει φέτος να ζει με προβλήματα: «Σίγουρα, οι απουσίες που έχουμε είναι αρκετές. Μας λείπουν πάρα πολύ οι τρεις παίκτες και ο Ματ μέχρι πρότινος και ο Γιώργος και ο Ιωάννης που είναι και άρρωστος. Από την αρχή έχουμε μάθει με αυτό. Έλειπε ο Τρεμέλ, μετά ο Ματ, ο Γιώργος, ο Ιωάννης, δηλαδή δεν είμαστε ακόμα όλοι καλά, να έχουμε όλοι την υγειά μας. Για να δούμε ακριβώς πού μπορούμε να φθάσουμε και ποιο είναι το ταβάνι μας χρειαζόμαστε ένα διάστημα να είμαστε όλοι μαζί και εκεί να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει ακόμα. Ελπίζω να γίνει στο μέλλον. Εκτός αυτών, πάντως, σε κάθε παιχνίδι το κάθε παιδί προσπαθεί να δώσει το κάτι παραπάνω για να καλύψουμε τα κενά. Βέβαια, όσο μπορούμε να τα καλύψουμε, γιατί δεν μπορούμε να τα καλύψουμε όλα. Όταν είσαι ένα και δύο και τρεις μήνες από την αρχή της χρονιάς χωρίς βασικούς παίκτες σίγουρα δεν μπορείς να καλύπτεις όλα τα κενά σε κάθε παιχνίδι. Για αυτό έχουμε και πιστεύω αρκετά κενά διαστήματα και βλέπουμε διάφορες αδυναμίες σε κάποια παιχνίδια μας».

Για τις δικές του φετινές εμφανίσεις: «Στην αρχή της χρονιάς δεν ήμουν όπως θα έπρεπε. Δυστυχώς, στην Εθνική δεν είχα αρκετό χρόνο και δεν ήμουν έτοιμος. Ήθελα λίγο περισσότερο χρόνο να προσαρμοστώ. Πιστεύω ότι το τελευταίο διάστημα έχω βρει τα πατήματά μου, είμαι καλύτερος, προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα μου. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Εάν εγώ είμαι καλός ή όχι δεν με ενδιαφέρει καθόλου, παρά μόνο να κερδίζει η ομάδα. Τα υπόλοιπα είναι δευτερευούσης σημασίας. Σίγουρα, είναι ευπρόσδεκτα να έρχονται και τα δύο μαζί και οι νίκες της ομάδας και οι καλές δικές μου εμφανίσεις, αλλά πρώτα η νίκη και μετά η εμφάνισή μου».

Για το εάν η ήττα στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό θα κυνηγάει τον Ολυμπιακό μέχρι την αγωνιστική «ρεβάνς» της 27ης Δεκεμβρίου: «Το παιχνίδι αυτό μέτρησε πολύ και επηρέασε επίσης πάρα πολύ. Είδαμε όλοι τι έγινε και η αλλαγή του κόουτς Μπαρτζώκα. Όλοι, εκείνη την ημέρα, είπαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Κάναμε όλοι πολλά λάθη. Ήταν ένα παιχνίδι που αυτοκτονήσαμε. Το ξεπεράσαμε, αλλά δεν το ξεχάσαμε. Πάντα βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μας, γιατί έχουμε ματς μπροστά όπως και αυτό της 27ης Δεκεμβρίου. Από εδώ και πέρα έχουν μείνει δύο στόχοι και πρέπει να τους κυνηγήσουμε».

Για το εάν ο φετινός Ολυμπιακός μπορεί να κριθεί όταν επιστρέψουν οι τραυματίες ή από τώρα: «Πιστεύω ότι από τώρα βλέπουμε κατά μεγάλο βαθμό τι θέλουμε να παίξουμε και τι θέλουμε να δείξουμε στο γήπεδο. Αλλά για να δείξουμε το 100% των δυνατοτήτων μας πρέπει να είμαστε όλοι μαζί».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved