Μάντζαρης: «Σαν τελικός με Παναθηναϊκό»

Μάντζαρης: «Σαν τελικός με Παναθηναϊκό»

Σημασία τελικού έχει για τον Ολυμπιακό ο εντός έδρας αγώνα του με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με το Βαγγέλη Μάντζαρη.

Οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο ΣΕΦ τον «αιώνιο» αντίπαλο το Σάββατο 27/12, για την 11η αγωνιστική της Basket League. Ο 24χρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γαύρος», στάθηκε στην κρισιμότητα του ματς: «Παίζουμε στην έδρα μας και δεν πρέπει να χάνουμε κανένα παιχνίδι στην έδρα μας. Εμείς παίζουμε για να κερδίζουμε και είναι ένα παιχνίδι για εμάς που, όπως και κάθε ματς πια, είναι σαν τελικός και οφείλουμε κι αυτό να το κερδίσουμε. Ελπίζουμε, λοιπόν, ο κόσμος μας να δώσει βροντερό παρών και να μας βοηθήσει και από την αρχή να δείξουμε το πόσο πολύ θέλουμε αυτό το παιχνίδι. Πάνω από όλα ξέρουμε ότι έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και κρίνεται στις λεπτομέρειες και είναι ποιος το θέλει πιο πολύ». Είπε ακόμα…

Για το πού θεωρεί πως θα κριθεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι: «Στην ενέργεια σίγουρα και στην δίψα που θα έχει κάθε ομάδα για τη νίκη».

Για την εκτός έδρας νίκη τους επί του Πανιωνίου: «Μπήκαμε δυνατά από την αρχή, σοβαροί, αποδείχθηκε πως ήμασταν πολλοί καλοί στην άμυνα, εάν εξαιρέσει κανείς το πρώτο πεντάλεπτο του τελευταίου δεκαλέπτου που δεχθήκαμε 17 πόντους, όσους συνολικά είχαμε δεχθεί στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν, λοιπόν, καλοί για 35 λεπτά και ελέγξαμε το ρυθμό».

Για την αναμέτρηση της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας απέναντι στη Γαλατάσαραϊ (18/12, 20.00): «Μπορεί να μην έχει βαθμολογική σημασία το παιχνίδι, αλλά είναι ένα ματς που θα μας βοηθήσει να μείνουμε σε ρυθμό καθότι την επόμενη εβδομάδα είναι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και λόγω των Χριστουγέννων θα προερχόμαστε από μία εβδομάδα κενή. Άρα το ματς με την Γαλατάσαραϊ είναι ιδανικό για να κρατήσουμε το ρυθμό μας για την προσπάθεια που κάνουμε».

Για την παρουσία τους στο Top 16 της Ευρωλίγκας: «Πάνω από όλα είναι να κρατήσουμε το απόλυτο στην έδρα μας. Θα είναι πολύ δύσκολος όμιλος, έτσι όπως φαίνεται. Πιστεύω ο πιο δύσκολος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Το θέμα είναι να υπερασπιστείς την έδρα σου και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς εκτός έδρας. Είναι όλες οι ομάδες ανταγωνιστικές».

Για την αναμέτρηση της προηγούμενης Παρασκευής (12/12), απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος στο ΣΕΦ: «Το ματς από μόνο του είχε ιδιαίτερη σημασία. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο και εύχομαι στον Ερυθρό Αστέρα ό,τι καλύτερο στο Top 16».



Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Ολυμπιακή Φλόγα: Έφθασε στη Μασσαλία το θρυλικό Belem
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved