Πρέλεβιτς: «Δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ»

Πρέλεβιτς: «Δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ»

Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ θα καταθέσει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, τη Δευτέρα (15/12), κατά της απόφασης του ΕΣΑΚΕ για επανάληψη του αγώνα με τον Άρη.

Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά», Μπάνε Πρέλεβιτς, παραχώρησε σήμερα (12/12) συνέντευξη Τύπου στο κλειστό της Πυλαίας, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλυψε: «Η τύχη ενός αγώνα κρίνεται από τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ, όχι από το ΑΣΕΑΔ. Το ΑΣΕΑΔ κρίνει το μέγεθος της τιμωρίας της οποιαδήποτε ομάδας. Ό,τι έγινε, μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον αγώνα με τον Άρη, ακυρώνει την ύπαρξη της λίγκας. Θα προσφύγουμε, κατ’ αρχήν, στο ΑΣΕΑΔ κατά της καινούριας απόφασης του ΕΣΑΚΕ. Εξετάζεται από τη νομική υπηρεσία μας τι ακριβώς θα ζητήσουμε. Σεβόμαστε τους κανονισμούς και θέλουμε να τηρούνται. Στον ΠΑΟΚ τηρούμε τη στάση που πρέπει να τηρούν όλες οι ομάδες».

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλονικιών ανέλυσε το σκεπτικό τους: «Η στάση μας για το ματς με τον Άρη ήταν η στάση ομάδας που δεν έχει ευθύνη για τα γεγονότα που έγιναν. Σεβαστήκαμε διαιτητές, φύλλο αγώνα και αθλητικό δικαστή. Δεν βρεθήκαμε στο ΑΣΕΑΔ, γιατί το ΑΣΕΑΔ αποφασίζει μόνο για την ποινή της οποιασδήποτε ομάδας. Να παρέμβουμε για το πόσο θα τιμωρηθεί ο Άρης ή η οποιαδήποτε ομάδα; Όχι, αδιαφορούμε για αυτό. Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Για την τύχη του αγώνα αποφασίζει μόνο ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Δεν εφαρμόστηκε ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ, με βάση την απόφαση του αθλητικού δικαστή για απόρριψη της ένστασης του Άρη. Ό,τι έγινε μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή ακυρώνει την ύπαρξη της λίγκας. Ρωτήσαμε στον ΕΣΑΚΕ γιατί κατέβηκε το κείμενο που αναρτήθηκε αρχικά με την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ και τη διαμόρφωση ανάλογα της βαθμολογίας και δεν πήραμε ποτέ απάντηση. Ό,τι λέμε και αναρωτιόμαστε εδώ, το έχουμε ρωτήσει και στον ΕΣΑΚΕ, αλλά δεν πήραμε ποτέ απαντήσεις. Ενημερώσαμε τους πάντες για το τι συνέβη, στείλαμε υπόμνημα για τον αθλητικό δικαστή, το οποίο μας είπαν από τον ΕΣΑΚΕ πως, για τεχνικούς λόγους, δεν έφθασε ποτέ. Με ή χωρίς το υπόμνημά, όμως, ο αθλητικός δικαστής έβγαλε απόφαση. Η προσφυγή που έγινε στο ΑΣΕΑΔ δεν ακυρώνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή. Τη Δευτέρα (15/120 θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ κατά της καινούργιας απόφασης του ΕΣΑΚΕ».

Αναφορικά με τα όσα έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό, περί αλλαγής στάσης τους, ξεκαθάρισε: «Κοιτάω τι μπορώ να κάνω για την ομάδα μου, δεν κρίνω δηλώσεις άλλων. Εάν μπούμε στη διαδικασία να απαντάμε σε δηλώσεις χάνεται η ουσία των πάντων και περνάει το 24ωρο χωρίς να κάνουμε κάτι δημιουργικό. Περιμέναμε, όταν διακόπηκε ο αγώνας με τον Άρη, να δούμε τι θα γίνει. Εάν εκείνη τη στιγμή μας έλεγαν να συνεχιστεί το ματς θα το κάναμε, όχι δύο μήνες μετά. Ο ΕΣΑΚΕ ακυρώνει την ύπαρξή μας. Δεν συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το εάν, πότε και πώς μπορεί να γίνει το ματς. Στην επιμονή μου στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, είπε την άποψή του, να πάμε στο ΑΣΕΑΔ. Εάν είναι να μην τηρούνται οι κανονισμοί ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και το δίκαιό του θα το βρει όποτε να ’ναι. Στηρίξαμε τον ΕΣΑΚΕ, δεν αισθάνομαι απογοήτευση για όσα εισπράττουμε, αισθάνομαι υπερήφανος για το ότι, όταν συζητήθηκε για πρώτη φορά η νέα χορηγία του ΟΠΑΠ, ο ΠΑΟΚ είπε πως πρέπει να μοιραστούν τα λεφτά ισόποσα στις ομάδες του πρωταθλήματος. Η λίγκα θα πρέπει να φανταστεί εάν και πώς θα τελειώσει ο αγώνας με τον Άρη. Εμείς πρέπει να αντιδράσουμε για το πιστεύω μας και για το καλό του μπάσκετ και του αθλητισμού. Με αυτήν την κατάσταση δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, πώς να κάνουμε τον προγραμματισμό μας, έχουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν ξέρουμε τίποτα για το πότε θα γίνει και ο αγώνας που εκκρεμεί με τον Παναθηναϊκό. Στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ όλοι δήλωσαν ότι είναι σκάνδαλο η απόφαση του ΑΣΕΑΔ και ότι βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση και μετά πάρθηκαν αποφάσεις με βάση την εισήγηση του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ και της επιτροπής πρωταθλήματος».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, με τη σειρά του, επισήμανε: «Στον ΠΑΟΚ τηρούμε τη στάση που πρέπει να τηρούν όλες οι ομάδες. Σεβόμαστε τους κανονισμούς και προσδοκούμε την τήρησή τους. Θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Καταθέσαμε εμπεριστατωμένα στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την πρότασή μας, το τι έγινε και τι έπρεπε να γίνει. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι σε όλο το θέμα υπήρχαν παρεμβάσεις και παρεμβολές, με πιο σημαντικό ότι ο αθλητικός δικαστής έβγαλε μια απόφαση για απόρριψη της ένστασης του Άρη, η οποία αναρτήθηκε στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ και ύστερααπό ένα τέταρτο η ανάρτηση κατέβηκε κατόπιν εντολής κάποιου. Οφείλει ο ΕΣΑΚΕ να απαντήσει δημόσια ποιος έδωσε εντολή, γιατί κατέβηκε η ανάρτηση, γιατί δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία την επομένη. Επειδή δημιουργήθηκε θέμα, ο ΠΑΟΚ έστειλε υπόμνημα στον αθλητικό δικαστή, το οποίο για τεχνικούς λόγους, κατά την άποψη του ΕΣΑΚΕ, δεν έφθασε ποτέ. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ανάγκη να παραβρεθεί στο ΑΣΕΑΔ, όπου παραβρέθηκαν άλλοι. Σεβόμαστε τους κανονισμούς που έχουν ψηφίσει οι ομάδες και απαιτούμε την εφαρμογή τους. Δεν επιτρέπεται ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ να λέει «δεν ξέρω». Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι η μοναδική που στήριξε τη λίγκα, με πράξεις, στα θέματα του ΟΠΑΠ και των τηλεοπτικών και σέβεται τους κανονισμούς».



Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πάμε για το 7ο»
Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πάμε για το 7ο»
Παναθηναϊκός Aktor: 13 χρόνια από την κατάκτηση του 6ου Ευρωπαϊκού
Παναθηναϊκός Aktor: 13 χρόνια από την κατάκτηση του 6ου Ευρωπαϊκού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved