Κουστένης: «Νίκη διπλής σημασίας με ΚΑΟΔ»

Κουστένης: «Νίκη διπλής σημασίας με ΚΑΟΔ»

Τη νίκη, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ομάδα και τους παίκτες, θέλει ο Πανελευσινιακός απέναντι στον ΚΑΟΔ.

Οι «σταχυοφόροι» θα υποδεχθούν αύριο (06/12, 17.00) τους Δραμινούς στο κλειστό της Γούβας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League. Η επιστροφή τους στο δρόμο των επιτυχιών, που θα έχει και βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά οφέλη, είναι ο αυτοσκοπός όπως εξήγησε και ο προπονητής τους Δημήτρης Κουστένης: «Το παιχνίδι με τη Δράμα έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, γιατί είναι ομάδα με τους ίδιους στόχους και στα ίδια επίπεδα με εμάς. Γνωρίζουμε ότι σε παιχνίδια οι νίκες έχουν πολλές φορές και διπλή σημασία. Είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε και θεωρώ πως είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για αυτό». Είπε ακόμα…

Για το «κλειδί» της νίκης: «Το παιχνίδι θα ξεκινήσει από την άμυνά μας, γιατί πρέπει να είμαστε δυνατοί στην άμυνα για να βρούμε καλό ρυθμό στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να απλώσουμε το ρόστερ και στους δώδεκα παίκτες, αφού είμαστε υγιείς και με αυτό τον τρόπο να βγάλουμε τις αδυναμίες της Δράμας, ώστε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και να φθάσουμε στη νίκη».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Είναι ομάδα καλά δουλεμένη, έχει ένα κορμό νέων παικτών που βγάζουν ενέργεια και ενθουσιασμό ταυτόχρονα, υπάρχει όμως και μια μικρή απειρία. Θεωρώ ότι της δίνει μεγάλη βοήθεια κάτω από τα καλάθια ο Μισέλ, ενώ τα γκαρντ κρατούν το ρυθμό. Από εκεί και πέρα, πολύτιμη βοήθεια παίρνει και από τους Σλαφτσάκη, Ζάρα και Χρυσικόπουλο και φυσικά τώρα υπάρχει ο παράγοντας Παπαμακάριος που δεν ξέρουμε κατά πόσο γρήγορα θα μπορέσει να ενταχθεί στην ομάδα, αλλά αποτελεί και αυτός μια επιπλέον λύση στην ομάδα της Δράμας».

Για το πού θα στηριχθεί ο Πανελευσινιακός: «Η ομάδα μας θα στηριχθεί στο βάθος που έχουμε, στην άμυνά μας, στο καλό κλίμα που υπάρχει και στη διάθεση που έχουν δείξει τα παιδιά ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες. Θεωρώ πως με εξαίρεση τα δύο δεκάλεπτα με το Ρέθυμνο στα υπόλοιπα παιχνίδια έχουμε ανταποκριθεί, αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ που δείξαμε καλά στοιχεία τηρουμένων των αναλογιών, γιατί παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Η άμυνα θα μας δώσει το έναυσμα να βρούμε ρυθμό στην επίθεση».

Ο Περικλής Δορκοφίκης, που πήρε το λόγο από την πλευρά των παικτών, δήλωσε: «Είναι κομβικό παιχνίδι για εμάς. Πιστεύω πως εάν θέλουμε να δείξουμε καλό πρόσωπο στη συνέχεια και να διαφοροποιηθούμε από τις ομάδες τις οποίες θα παλέψουν για την παραμονή τους τα παιχνίδια αυτά είναι που θα μας αλλάξουν αυτή την εικόνα και θα μας βάλουν σε καλύτερη πορεία για το μέλλον. Νομίζω ότι «κλειδί» για τη νίκη είναι καθαρά η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα που θα δείξουμε, μαζί με την ενέργεια που θα βγάλουμε για σαράντα λεπτά. Ο ΚΑΟΔ είναι ομάδα η οποία παίζει αρκετά καλά, έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Νομίζω πως το πικ εν ρολ τους είναι αρκετά δυνατό, όπως και τα επιθετικά ριμπάουντ τους, και πιστεύω πως αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού θα πρέπει να το ελέγξουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να τους βγάλουμε από το ρυθμό τους. Η ομάδα μας θα πρέπει να στηριχθεί στον αμυντικό της προσανατολισμό και μέσα στην έδρα της μπορεί να βγάλει εύκολα καλάθια, από αυτά που χρειαζόμαστε».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved