Κόροιβος Αμαλιάδας - Παναθηναϊκός 59-72 (photos)

Κόροιβος Αμαλιάδας - Παναθηναϊκός 59-72 (photos)

Με τον  Παναθηναϊκό να μην… πιέζει τον εαυτό του, οι «πράσινοι» πέρασαν πιο δύσκολα απ ότι αναμενόταν από την Αμαλιάδα, 59-72 , μοιάζοντας να έχει το μυαλό στην Πόλη

Ο Παναθηναϊκός έβαλε… δύσκολα στον εαυτό του, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα και τελικά πήρε την νίκη με 72-59 δείχνοντας όμως σημάδια έλλειψης συγκέντρωσης. Κάτι που ίσως να φαντάζει και λίγο λογικό, έπειτα από μια μεγάλη νίκη στην Euroleague και λίγες ώρες πριν από ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Φυσικά και η.. λογική αυτή δεν συνάδει καθόλου με τα «θέλω» του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος εκτός των δύο βαθμών δε θα θέλει να κρατήσει τίποτα άλλο από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Με τους χειρότερους «οιωνούς» ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, αφού στην πρώτη φάση του αγώνα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είδε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς του και να αποσύρεται, με τον Τζούλιαν Ράιτ να μη χάνει χρόνο και να ρίχνεται στη «μάχη». Στο πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» έμοιαζαν… νωθροί και χαλαροί με μοναδική εξαίρεση τα μισά της πρώτης περιόδου όπου ο Νίκος Παππάς ήταν πρωταγωνιστής για την ομάδα του και «οδήγησε» τον Παναθηναϊκό στο 5-12, με το δεκάλεπτο να «κλείνει» στο +7 για τους «πράσινους», 10-17.

Απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης

Και στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο Νίκος Παππάς συνέχιζε σε υψηλούς ρυθμούς, κάνοντας το 10-20, με τον Αντώνη Φώτση στο 12΄να κάνει το 10-23 με σουτ τριών πόντων και να ξεκινάει τον… χορό έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Μετά τον Φώτση και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών ακολούθησαν άλλα τρία τρίποντα που εκτίναξαν τη διαφορά στο 15-34, ενώ λίγο αργότερα ο Αντώνης Φώτσης με ένα ακόμα τρίποντο έφερε τη διαφορά στο +20, 17-37, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 21-39.

Ξέφυγε και.. χάλασε το μυαλό του

Το ρεσιτάλ τριών πόντων του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο με τους «πράσινους» να είναι συνδεδεμένοι με το καλάθι της ομάδας της Αμαλιάδας. Φώτσης και Γιάνκοβιτς έκαναν το 28-47 στο 24’ με το ματς ουσιαστικά να έχει τελειώσει από νωρίς και του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να έχει την ευκαιρία να κάνει συντήρηση και δοκιμές. Πρώτα απ’ όλα όμως οι παίκτες του και εν συνεχεία οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου, χάλασαν τα σχέδια του Μαυροβούνιου τεχνικού. Οι «πράσινοι» στα επόμενα λεπτά της τρίτης περιόδου είχαν λανθασμένες και άσχημες επιλογές στην επίθεση, ενώ στην άμυνα εμφάνισαν κενά στο «ζωγραφιστό» με αποτέλεσμα στο 28’ η διαφορά να πέσει στους 10 πόντους, 39-49. Μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου η διαφορά έπεσε και κάτω από τους 10 πόντους, με τον Κόροιβο να μειώνει σε 42-51.

Πάλεψε μέχρι τέλους ο Κόροιβος

Στα τελευταία 10 λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν διάθεση να αφήσουν τους αντιπάλους τους να μειώσουν ακόμα περισσότερο και φρόντισαν να ρίξουν… τίτλους τέλους στον αγώνα. Με καλάθι από τον Ράιτ, φοβερό κάρφωμα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς και δύο ακόμα πόντους του Τζειμς Γκιστ η διαφορά πήγε στο +13, 44-57. Όμως και αυτή τη φορά οι παίκτες του Μαρκόπουλου, όχι μόνο… ανέτρεψαν την κατάσταση, αλλά άρχισαν και να απειλούν, μιας και το κοντό σχήμα που επέλεξε ο τεχνικός του Κοροίβου… έπιασε τόπο, με ους γηπεδούχους να μειώνουν σε 53-59, πέντε λεπτά πριν από το τέλος. Ο Γιάνκοβιτς, όμως, απάντησε άμεσα σε 53-62 με μεγάλο τρίποντο, δίνοντας ανάσα στην ομάδα του, αλλά ο Γκάρετ συνέχιζε το… βιολί του. Όπως το βιολί του συνέχιζε και ο Γιάνις Μπλουμς, ο οποίος υπήρξε καθοριστικός για να «καθαρίσει» η ομάδα του το ματς και με νέο τρίποντο έκανε το 55-65 και αυτήν τη φορά τελείωσε το παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 10-17, 23-41, 42-51, 59-72

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Ματζέτ 11(1), Λόουερι 11(1), Γιαννακίδης, Παπαπέτρου 3(1), Βασίλιεβιτς(1) 5, Κανονίδης, Φιλιππάκος, Γκάρετ 25, Ρούμπιο 4, Γαλιώτος, Αρχιμανδρίτης Βαρσακαστάνης

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 5(1), Μποχωρίδης, Γιάνοβιτς 11(2), Φώτσης 11(3), Παππάς 7(1), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3(5), Γκιστ 5, Διαμαντάκος, Μπλουμς 16 (4), Ράιτ 12

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE του Onsports.

Κόροιβος Αμαλιάδας - Παναθηναϊκός 59-72 (photos)

{livechat}1279652{/livechat}


Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (29/04) - «Ροντέο» το πρωτάθλημα
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (29/04) - «Ροντέο» το πρωτάθλημα
Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved