Basket League: Πανιώνιος – Άρης 71-65 (photos)

Basket League: Πανιώνιος – Άρης 71-65 (photos)

Δεύτερη σερί νίκη για τον Πανιώνιο, ο οποίος επικράτησε 71-65 του Άρη στη Νέα Σμύρνη και δείχνει ικανός να παλέψει ως το τέλος για την παραμονή.

Με εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος κατάφερε να «λυγίσει» στη γεμάτη Νέα Σμύρνη τον Άρη και να πάρει τη δεύτερη – συνεχόμενη μάλιστα – νίκη του στο πρωτάθλημα, με το 71-65 να διαμορφώνεται στο φινάλε από τη γραμμή των βολών όπου οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή αν και έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (33 – 41), κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη… δαιμονισμένη βραδιά του Χάνκοκ, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους, και παράλληλα την αστοχία του Άρη.

Με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο να βλέπει το παιχνίδι με πολιτικά, όντας εκτός 12άδας, ο Πανιώνιος βρήκε σκόρερ στο πρόσωπο του Χάνκοκ. Οι «κυανέρυθροι» από το πρώτο δεκάλεπτο επέβαλαν τον δικό τους ρυθμού απέναντι στον Άρη το Δημήτρη Πρίφτη και προηγήθηκαν 17-11. Οι Θεσσαλονικείς βελτίωσαν την επίθεσή τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά η άμυνά τους ήταν διαρκώς ευάλωτη. Αυτό είχε ως συνέπεια να βρίσκει σκορ ο Πανιώνιος και να κλείσει το ημίχρονο στο +6 (37-31).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Νεοσμυρνιώτες ήταν αυτοί που μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι. Με εξαιρετική άμυνα και λύσεις από τους Χάνκοκ και Κορόλεφ στην επίθεση, ανέβασανσ κι άλλο τη διαφορά τους, φτάνοντας σε επίπεδα ασφαλείας. Στην έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Πανιώνιος προηγήθηκε 59-47, αλλά ο Άρης με τρίποντο του Πάσαλιτς έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο κι έδειξε πως δεν θα παραδώσει τα όπλα. Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά και να μπουν στο ματς, όμως, ποτέ δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο από το -5, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να επ[ικρατήσει 71-65 και να πανηγυρίσει μια πολύ σημαντική νίκη!

Κορυφαίος όλων, ο Χάνκοκ του Πανιωνίου που πέτυχε 24 πόντους με πέντε τρίποντα, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Στρναντ ο οποίος είχε 12 πόντους με τρία τρίποντα. Για τον Άρη, προσπάθησαν οι Βεζένκοφ (14 π.), Ριντ (11 π.) και Νέιμικ (11 π.), ενώ... απογοήτευσε ο Αντεγκμπόγιε που είχε μόλις ένα πόντο σε εννέα λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 37-31, 59-47, 71-65

Πανιώνιος (Αλεξανδρής): Ξανθόπουλος 2, Πετρόπουλος, Βεργίνης 7 (1), Κουκουλάς, Σπυρόπουλος, Στρναντ 12 (3), Σταμάτης, Γουντς 8, Κόλεμαν 4, Κορόλεφ 10 (1), Προύιτ 4 (1), Χάνκοκ 24 (5)

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 8 (2), Γκίκας 3 (1), Ριντ 11 (1), Τόμας 8 (1), Καραθανάσης 2, Βεζένκοφ 14 (2), Νέιμικ 11, Μούρτος 5, Σίμτσακ 2, Αντεγκμπόγιε 1



Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved