Αλεξανδρής: «Θα πρέπει να ψάξουμε μεγάλες νίκες»

Αλεξανδρής: «Θα πρέπει να ψάξουμε μεγάλες νίκες»

Την αισιοδοξία του, πως ο Πανιώνιος θα καταφέρει να διατηρήσει τη θέση του στην Basket League, εξέφρασε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο Μακεδόνας τεχνικός ανέλαβε τους Νεοσμυρνιώτες σε δύσκολη καμπή στην ιστορία τους. Προς το παρόν βρίσκονται στον… πάτο της κατάταξης, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής όμως με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ δήλωσε πως θεωρεί πως θα καταφέρουν να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία, αρκεί να μπορέσουν να πετύχουν στο μέλλον κάποιες μεγάλες νίκες. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο: «Αυτή η συνεργασία έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για το σύλλογο, ο οποίος για πρώτη φορά ζει τέτοιες καταστάσεις. Οι διαδικασίες έγιναν την τελευταία στιγμή και κάτω από την πίεση του χρόνου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθαρή σκέψη στις ενέργειες που έγιναν. Ουσιαστικά, εγώ είμαι ο τέταρτος προπονητής (Καλαφατάκης, Παπαχατζής, Δεγαΐτας) που βρίσκεται στην ομάδα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Όπως είναι φυσιολογικό οι παίκτες είχαν υποστεί σοκ από τις αλλαγές, ενώ σε συνδυασμό με την απουσία προετοιμασίας η κατάσταση ήταν δύσκολη. Θέλω να πιστεύω ότι η παρουσία μου εδώ και οι εμπειρίες που έχω από όλη την πορεία της καριέρας μου θα βοηθήσουν την ομάδα να ηρεμήσει και να αποδώσει αυτό που μπορεί. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής έχω παρουσία σαράντα ετών και μέσα από τις παραστάσεις που έχω αποκομίσει γνωρίζω τι πρέπει να κάνω και πότε».

Για την πρόταση που του έγινε, από τους διοικούντες την ΚΑΕ: «Όταν μου έγινε η πρόταση δεν το σκέφθηκα καθόλου κι ήρθα με μεγάλη χαρά στον Πανιώνιο, γιατί έχω αυτήν την ομάδα σε τεράστια εκτίμηση. Είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας που διαθέτει βαριά φανέλα κι ένα μπασκετικό κοινό. Μέσα στα χρόνια έχουν περάσει σπουδαίοι παίκτες, δουλεύει εξαιρετικά στην παραγωγική διαδικασία έχοντας βγάλει μεγάλα ταλέντα, ενώ στον πάγκο της ομάδας έχουν βρεθεί καταξιωμένοι προπονητές που άφησαν τη σκέψη τους, τη φιλοσοφία τους και την αύρα τους, κάτι που αποτελεί προίκα για ένα σωματείο».

Για το στόχο της παραμονής και πόσο εφικτός είναι: «Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Από τη μία πλευρά όλοι ξέρουν ότι είναι δύσκολο να πετύχουμε αυτό το στόχο, από την άλλη όμως εγώ είμαι αισιόδοξος. Η ομάδα είχε την ατυχία στην αρχή της σεζόν όταν δεν είχε ακόμα ολοκληρώσει το ρόστερ της να χάσει με μεγάλες διαφορές παιχνίδια κόντρα σε ομάδες με ίδιους στόχους (Κολοσσός Ρόδου, Τρίκαλα BC). Αυτό είναι κάτι που θα μας βαραίνει μέχρι τέλους, καθώς οι διαφορές δεν θα μας ευνοούν στις ισοβαθμίες. Πλέον, για να μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να ψάξουμε μεγάλες νίκες. Παρά τις δυσκολίες λέω ότι είμαι αισιόδοξος γιατί στο ρόστερ υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, ταλαντούχοι νέοι και το κυριότερο είναι ότι το καθημερινό πρόγραμμα της προπόνησης βγαίνει ευχάριστα και με πρόοδο. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά έχουν διάθεση να δουλέψουν σκληρά, ενώ παράλληλα υπάρχει άριστο κλίμα μέσα στα αποδυτήρια. Το γεγονός ότι φεύγω από το γήπεδο ευχαριστημένος μου δίνει κουράγιο και πίστη ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Για τους φιλάθλους του Πανιωνίου: «Ως άνθρωπος μου αρέσει να λειτουργώ ως μέλος της κοινωνίας που συνεργάζομαι κι έτσι από την πρώτη στιγμή βρέθηκα κοντά στον κόσμο του Πανιωνίου. Καθημερινά εισπράττω τεράστια αγάπη κι αυτό με κάνει να θέλω να την ανταποδώσω σε αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα, η παρουσία τους στο γήπεδο είναι συγκλονιστική. Στηρίζουν με μεγάλη θέρμη την ομάδα κι αυτό βοηθάει τη δουλειά μου, αλλά και τους παίκτες να κάνουν την υπέρβαση που τους ζητάω. Μας βοηθάει πολύ κι ελπίζουμε στο τέλος να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί. Αυτήν την εικόνα την έχω ήδη στο μυαλό μου και παίρνω δύναμη».



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved