Τόμιτς: «Το βάρος έχει πέσει στην άμυνα»

Τόμιτς: «Το βάρος έχει πέσει στην άμυνα»

Εν αρχή ην η άμυνα για τον Ολυμπιακό, τομέας στον οποίο δουλεύουν σκληρά οι παίκτες του, σύμφωνα με το Μίλαν Τόμιτς.

Ο 41χρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με το Γιάννη Σφαιρόπουλο και την αμυντική φιλοσοφία του, από την οποία ξεκινάει το «χτίσιμο» του νέου Ολυμπιακού: «Ύστερα από μια άσχημη ήττα όπως ήταν αυτή από τον Παναθηναϊκό η έλευση ενός νέου προπονητή φέρνει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση στους παίκτες. Από εκεί και πέρα, το βάρος έχει πέσει στην άμυνα, όπου ζητάμε μεγαλύτερη πίεση, καθώς από εκεί πρέπει να χτιστεί η ομάδα. Οι παίκτες συνεχίζουν την πολύ καλή δουλειά κι αυτό νομίζω βγαίνει μέσα στο γήπεδο». Είπε ακόμα…

Για την άμυνα, που έχει εξελιχθεί και πάλι σε δυνατό «όπλο» του Ολυμπιακού: «Έχουμε εστιάσει περισσότερο στην πίεση πάνω στην μπάλα. Προσπαθούμε να σπάσουμε κάθε επίθεση του αντιπάλου και να μην τον αφήσουμε να εκδηλώσει την επίθεση όπως θέλει. Δεν περιμένουμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του, αλλά όντας πιο επιθετικοί προσπαθούμε να σπάσουμε κάθε play που έχουν. Αυτό γίνεται με την πιεστική άμυνα στους γκαρντ, όμως και οι ψηλοί έχουν σημαντικό ρόλο, καθώς η άμυνα είναι ομαδικό κομμάτι που πρέπει να παίζουν όλοι όσοι βρίσκονται στο παρκέ».

Για την επίθεση του Ολυμπιακού, που φαίνεται να επενδύει στο τρίποντο: «Δεν θα έλεγα ότι είναι βασικό στοιχείο της ομάδας το τρίποντο. Το μπάσκετ είναι άθλημα που πρέπει να πάρεις και να εκμεταλλευτείς ό,τι σου δίνει ο αντίπαλος. Εάν δίνεται ελεύθερο σουτ ο παίκτης πρέπει να σουτάρει, γιατί εάν μπει μέσα και βρει στους ψηλούς τότε είναι λάθος επιλογή. Εμάς η φιλοσοφία μας είναι να διαβάζουμε την άμυνα που έχουμε απέναντί μας κι όπου μπορούμε να τιμωρήσουμε τον αντίπαλο να το κάνουμε».

Για τη συνεργασία του με τον κόουτς Σφαιρόπουλο, με τον οποίο γνωρίζονται από παλιά: «Με τον κόουτς δουλέψαμε μαζί κι όταν ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον Ολυμπιακό. Η φιλοσοφία του μου είναι γνωστή, γνωρίζω πώς δουλεύει, αλλά και πώς θέλει να βλέπει την ομάδα. Η συνεργασία μας ήταν και παραμένει πολύ καλή».



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved