Μπατίστα: «Δεν φοβάμαι τίποτα»

Μπατίστα: «Δεν φοβάμαι τίποτα»

Σε καταλανική εφημερίδα μίλησε ο Εστεμπάν Μπατίστα και τόνισε ότι είναι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό και «διψάει» για τίτλους

Ο Ουρουγουανός σέντερ ενθουσιάστηκε με την πρόταση του «τριφυλλιού» και την αποδέχτηκε άμεσα, ενώ ρόλο στην απόφασή του έπαιξε και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των νταμπλούχων Ελλάδος από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μπατίστα στη L' Esportiu:

Tην επιλογή του να υπογράψει στον Παναθηναϊκό: «Aισθάνομαι υπέροχα γιατί είμαι παίκτης μιας ιστορικής ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει πάνω από 50 τίτλους συνολικά, εκ των οποίων οι 6 είναι Ευρωπαϊκοί. Όλοι ξέρουν τον Παναθηναϊκό. Όταν μια ομάδα, σαν τον Παναθηναϊκό σου ζητάει να παίξεις για εκείνη, δεν σκέφτεσαι τίποτα περισσότερο. Απλά υπογράφεις. Είμαι «πράσινος» και χαρούμενος! Υπέγραψα στον Παναθηναϊκό επειδή γνώριζα και τον κόουτς Ιβάνοβιτς».

Τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: «Έχω δουλέψει με τον κόουτς Ιβάνοβιτς στο παρελθόν. Απαιτεί το 100% από κάθε παίκτη του, έτσι ώστε να βρίσκεται η ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι ένας πραγματικός επαγγελματίας και σε όσες ομάδες έχει εργαστεί έχει κατακτήσει τίτλους. Επίσης, αρκετοί από τους παίκτες με τους οποίους έχει δουλέψει μαζί, έχουν σημαντική καριέρα τόσο στα ευρωπαϊκά γήπεδα όσο και στο ΝΒΑ. Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να μην έχει κοουτσάρει κάποια ομάδα, αλλά αυτό πραγματικά δεν έχει καμία σημασία. Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη οπότε «μετράει» την κάθε πρόταση».

Τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι και αν μπορεί η ομάδα να φτάσει στον Φάϊναλ Φορ της Μαδρίτης: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας «γίγαντας» στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και όλοι σέβονται την ομάδα μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά κυρίως σε κάθε προπόνηση. Ο στόχος μας είναι η επόμενη προπόνηση. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε σαν ομάδα αλλά και ατομικά μέρα με τη μέρα. Αυτός είναι ο στόχος μας. «Μαχητές» σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα. Αν γίνει αυτό τότε πολλά μπορούν να συμβούν. Επίσης πρέπει να σας πω, πως η ομάδα δουλεύει πάνω σ’ένα σπουδαίο πλάνο, με ταλαντούχους Έλληνες νεαρούς παίκτες και πολύ σύντομα θα δείτε τα αποτελέσματα».

Τη μέχρι τώρα παρουσία του με τη φανέλα του «τριφυλλιού»: «Ποτέ δεν κοιτάω, τα ατομικά στατιστικά μου. Είμαι ένας παίκτης ομάδας και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Θέλω να είμαι ένας εξαιρετικός συμπαίκτης . Δεν φοβάμαι τίποτα. Αγαπάω τους συμπαίκτες μου και πιστεύω σε αυτούς. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει τις... «καυτές» επιθέσεις. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και οι παίκτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι».

Τον Δημήτρη Διαμαντίδη και το αν αποτελεί... κλειδί για αυτόν τον Παναθηναϊκό: «Τι είναι αυτά που με ρωτάτε; Ο Διαμαντίδης είναι ο παίκτης κλειδί για την ομάδα εδώ και δέκα χρόνια. Είναι ο αρχηγός μας και ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Ο Διαμαντίδης κάθε παίκτη αλλά και μια ολόκληρη ομάδα καλύτερη».

Τους προσωπικούς του στόχους με την πράσινη φανέλα αλλά και για το αν είναι «πεινασμένος» για να κερδίσει τίτλους: «Εάν δεν ήμουν, θα είχα σταματήσει να παίζω μπάσκετ. Όταν ξεκινάς κάθε σεζόν ο στόχος σου είναι η επιτυχία. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για κάθε παίκτη».



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved