Νίκησε με κατοστάρα

Νίκησε με κατοστάρα

Με τον ιδανικότερο τρόπο και με μία πολύ εύκολη νίκη, με 111-70, συμπλήρωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τις 400 συμμετοχές στον πάγκο του Παναθηναϊκού στην Α1.

Ο Σέρβος τεχνικός είδε την ομάδα του να πραγματοποιεί ουσιαστική εμφάνιση, να αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τον αγώνα στο ΟΑΚΑ και να διαλύει την ΑΕΚ στον εξ αναβολής αγώνα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα που φέρνει τους πρωταθλητές Ελλάδας στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και για μία ημέρα, αφού ο Ολυμπιακός αγωνίζεται αύριο (07/04, 17.00) στο «Ανδρέας Παπανδρέου» με αντίπαλο το Περιστέρι. Κέρδος για τον Ομπράντοβιτς ο Μάριτς, πήρε σαφώς μεγαλύτερο χρόνο στο παρκέ σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έδειξε να ανεβάζει… στροφές, ενώ πολύ καλή εμφάνιση είχαμε και από τους Σάτο, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή της αναμέτρησης πολύ δυνατά στο παρκέ και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στην ΑΕΚ. Με τους Περπέρογλου, Μάριτς και Καϊμακόγλου να πραγματοποιούν ουσιαστική εμφάνιση, οι «πράσινοι» έκλεισαν προηγούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο (31-10), φροντίζοντας να βάλουν τις βάσεις για μια άνετη επικράτηση. Ο Νικολαΐδης και ο Χαρτ προσπαθούσαν να σώσουν τα προσχήματα για τους φιλοξενούμενους, αλλά ήταν φανερό πως όσο περνούσε η ώρα η διαφορά δυναμικότητας φαινόταν ολοένα και περισσότερο στο παρκέ. Ήδη από το 15’ οι γηπεδούχοι είχαν φροντίσει να ανεβάσουν τη διαφορά στο σκορ στους 24 πόντους (46-22), με το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού να έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ στις άγριες διαθέσεις τους!

Το «πάρτι» του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στην επανάληψη! Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης από την αντίπαλό του, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέβασε σε δυσθεώρητα ύψη τη διαφορά, ενώ είναι ενδεικτικό πως στο 30’ το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 87-50! Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στην αποστολή, δεν είχε άλλωστε κανένα λόγο να χρησιμοποιήσει για πολλή ώρα τους βασικούς (βλ. Μπατίστ). Ο Σάτο πρόσθεσε ακόμα μία θετική εμφάνιση στο παλμαρέ του, ενώ το ροζ φύλλο ήρθε τελικά πολύ εύκολα και με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαιτητές: Καλδίρης, Θεονάς, Ταρενίδης.
Δεκάλεπτα: 31-10, 56-38, 87-50, 111-70.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 9, Μάριτς 15, Περπέρογλου 11 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 6, Σάτο 14 (2), Τσαρτσαρής 8 (2), Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 4, Καλάθης 6, Καϊμακόγλου 22 (4), Ζούμπος 6.
ΑΕΚ (Αγγελος Κορωνιός): Καστλ 2, Κοχαντάρεβιτς 6, Νικολαϊδης 8 (2), Παπανικολάου 10 (1), Χαρτ 7 (2), Ντικούδης 8, Δορκοφίκης 11 (1), Αντωνάκης, Καλλινικίδης 3, Κάρι 10 (1), Μάντιτς 5 (1), Τζόλος.



Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Επιστρέφει στη Φλουμινένσε ο Τιάγκο Σίλβα
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved