Κηφισιά: Οι αφανείς ήρωες αποκαλύπτονται (photos)

Κηφισιά: Οι αφανείς ήρωες αποκαλύπτονται (photos)

Τρία μέλη της Κηφισιάς κάνουν αθόρυβη, αλλά παράλληλα και ουσιαστική δουλειά στα βόρεια προάστια. Η ΑΕΝΚ τα αποκαλύπτει στους φιλάθλους της!

Ο γυμναστής Παναγιώτης Ζέρβας, ο φυσιοθεραπευτής Αντώνης Καραντώνης και ο φροντιστής Παναγιώτης Καραντώνης μπορεί να μην έχουν πάνω τους στραμμένα τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά ο ρόλος τους στην ομάδα είναι εξίσου σημαντικός. «Εγώ απλώς τη δουλειά μου κάνω. Το σημαντικότερο για εμένα είναι να γυμνάσω καλά τους αθλητές έτσι ώστε να μην υπάρχουν μυϊκοί τραυματισμοί και τραυματισμοί στις αρθρώσεις. Αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό στη δουλειά του γυμναστή. Η πρόληψη των τραυματισμών και μετά έρχονται όλα τα υπόλοιπα, η βελτίωση των αθλητών σε ό,τι αφορά την αερόβια, την ταχύτητά τους, τη δύναμή τους, την ευκινησία τους και τα λοιπά», ανέφερε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Κηφισιάς ο Παναγιώτης Ζέρβας, που είπε ακόμα…

Για την περίπτωση του Δημήτρη Μαυροειδή: «Κοίτα, ο Δημήτρης είχε αρχίσει να γυμνάζεται μαζί μας από τη μεταβατική και μετά ξεκινήσαμε μαζί περίπου ενάμιση μήνα πριν από την προετοιμασία με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ασκήσεις για να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση. Το γόνατό του το ένιωθε σταδιακά όλο και καλύτερα κι αυτό είχε να κάνει με την καλή δουλειά που του έκανε ο τελευταίο γιατρός που τον είδε (Αλευρογιάννης). Βέβαια, το παιδί δούλεψε πάρα πολύ σκληρά και από τη δική του θέληση κατάφερε να φθάσει σε ένα καλό σημείο φυσικής κατάστασης και εξακολουθεί να δουλεύει σκληρά».

Για το εάν υπάρχει κάποιο «παράσημο» για τη δουλειά του: «Αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Στην ομάδα όλοι αποτελούμε κρίκους μιας αλυσίδας και ο καθένας συμπληρώνει τον άλλον. Όλοι είμαστε ένα και ο ένας βοηθάει τον άλλον. Οι παίκτες είναι οι κύριοι υπεύθυνοι και για τις νίκες και για τις ήττες. Αυτοί παίζουν, όχι εμείς».

Για τους πιο γυμνασμένους παίκτες της Κηφισιάς: «Ο πιο γρήγορος και πιο εκρηκτικός μέσα στην ομάδα είναι ο Λιακόπουλος. Από εκεί και πέρα, ο Ψαθάς, ο Μενουδάκος, ο Τσαλδάρης που έχει πνευμόνια, αλλά και ο Μιχάλης Κακιούζης!».

Ο Αντώνης Καραντώνης, από την πλευρά του, επεσήμανε: «Νομίζω το πιο σημαντικό κομμάτι στον τραυματισμό του Δημήτρη Μαυροειδη έπαιξε η θέληση του ίδιου του παιδιού να ξαναπαίξει μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, η θέλησή του έλυσε τα χέρια και τα δικά μου και του Παναγιώτη(Ζέρβα), γιατί έκανε εκείνον πιο δυνατό και βοήθησε και εμάς στη δουλειά μας». Είπε ακόμα…

Για το πόσο σημαντική είναι παρουσία του φυσιοθεραπευτή στη λειτουργία της ομάδας: «Η παρουσία του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή είναι ένα κομμάτι στην προετοιμασία της ομάδας για το κάθε παιχνίδι, που θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό, έτσι ώστε να προλαμβάνουμε διαφορά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Είμαστε δίπλα στα παιδιά όχι μόνο την ώρα της προπόνησης, αλλά όλο το 24ωρο, για να τα στηρίζουμε και έχουμε μια σχέση φιλική μαζί τους. Βέβαια, η δουλειά μας γίνεται πολύ πιο εύκολη, καθώς έχουμε την αμέριστη στήριξη της διοίκησης που μας παρέχει ό,τι χρειαστούμε».

Για την πιο δύσκολη περίπτωση που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια: «Κάθε φορά που τραυματίζεται ένας παίκτης είναι το ίδιο δύσκολο και επώδυνο για όλους μας, όχι μόνο για εμένα. Είναι επίσης πολύ το άγχος, να μπορέσουμε να τον κάνουμε καλά σε σύντομο χρονικό διάστημα και να γυρίσει υγιείς βέβαια. Δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό που μπορώ να ξεχωρίσω, απλώς η δουλειά μου είναι αυτή και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, ώστε να βοηθάω και τους προπονητές να κάνουν και αυτοί την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν».

Τέλος, ο Παναγιώτης Καραντώνης δήλωσε: «Καθημερινά έρχομαι τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την προπόνηση, καθώς πρέπει να ετοιμάσω τα ρούχα των παικτών, να πλυθούν ρούχα, πετσέτες και να στεγνώσουν, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για τους παίκτες. Επίσης, να ετοιμάσω το γήπεδο, Φώτα, μπάλες, νερά και ό,τι χρειάζονται οι προπονητές και ο γυμναστής και βέβαια να είναι έτοιμα όλα και μετά την προπόνηση ώστε να κάνουν τα παιδιά μπάνιο με ζεστό νερό. Τις ημέρες των αγώνων επίσης κάνα δίωρο πριν είμαι στο γήπεδο να ετοιμάσω τα αποδυτήρια, της ομάδας των φιλοξενούμενων, αλλά και των διαιτητών. Να ετοιμάσω τις εμφανίσεις που θα φορέσουν τα παιδιά, να ετοιμάσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο (ταμπέλες, γραμματεία, ρολόγια) και φυσικά μετά τον αγώνα να μαζέψουμε το γήπεδο έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί την επόμενη ημέρα και βέβαια να καθαρίσω αποδυτήρια και να βάλω πλυντήριο τα ρούχα».

Σε ερώτηση, από τους παίκτες που έχει η Κηφισιά ποιος θεωρεί πως έχει παράλογες απαιτήσεις, παραδέχθηκε: «Παράλογες απαιτήσεις δεν έχει κανέναν παιδί… Ο Δημήτρης Μαυροειδής μόνο, μου ζητάει δεύτερη μπλούζα στην προπόνηση γιατί ιδρώνει πολύ!».



Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved