Αρβανίτης: «Σχέδιο εξόντωσης του Άρη»

Αρβανίτης: «Σχέδιο εξόντωσης του Άρη»

Άδικη είναι η απόφαση της οριστικής διακοπής του ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον πρόεδρο της «κίτρινης» ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η μέρα είναι στενάχωρη για τον Αρη. Μία ομάδα που εδώ και δύο χρόνια παλεύει με νύχια και με δόντια για να απαλλαγεί από το οικονομικό αίσχος που είχε τα προηγούμενα χρόνια και το κάνει με αξιοπρέπεια και τιμιότητα, μία ομάδα που μέσα στη φτώχεια και τα χρέη της κρατάει ψηλά το φρόνημα ενός πονεμένου λαού, που έφερε πίσω τον Νίκο Γκάλη και έκανε ένα μεγάλο τουρνουά προς τιμήν του, που μπήκε στο άρθρο 99, είχε τέτοια αντιμετώπιση, άδικη και λανθασμένη, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μέσα σε ένα γήπεδο γεμάτο. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του μπάσκετ ή δεν καταλαβαίνει ή δε σέβεται ή δε θέλει να καταλάβει. Αυτή η ομάδα δεν πρόκειται να παραδοθεί, θα δίνει τη μάχη της, ειδικά όταν έχει δίκιο, όπως στην προκειμένη. Τα χαρτάκια, μια τυχαία στιγμή, μια κορδέλα που δεν άνοιξε τραυμάτισε ελαφρά, με το τζάμπολ, τον πρώτο διαιτητή (σ.σ. Αναστόπουλο). Από την αρχή είχαμε θέμα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, το πρώτο που μου είπε πριν τον αγώνα ήταν πως αν γίνει το παραμικρό θα εκκενώσει το γήπεδο. Η κορδέλα δεν είχε στόχο τον διαιτητή, δεν έγινε σκόπιμα η κίνηση, διότι στο πέταγμά της θα μπορούσε βρει και δικούς μας παίκτες, ήταν μια άτυχη στιγμή. Στη διάρκεια της πρώτης διακοπής, ζήτησα συγγνώμη από τον διαιτητή, του είπα ότι είναι τυχαίο το γεγονός που έγινε και δεσμεύτηκα ότι δε θα γίνει το παραμικρό στη συνέχεια, ώστε να αρχίσει το ματς και να μην εκκενωθεί το γήπεδο. Και δεν έγινε μετά τίποτα. Στα 42΄΄ πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, με εμάς στην επίθεση, διέκοψε ξανά το παιχνίδι και έφυγε. Είδαμε καρέ–καρέ το οπτικό υλικό, στο οποίο φαίνεται ότι δεν πέφτει αντικείμενο. Διαπιστώσαμε μετά ότι πιθανότατα λίγο νερό, το οποίο τινάχτηκε από ένα ποτήρι, ήρθε πάνω του και θεώρησε ότι τον έφτυσαν και ζήτησε εκκένωση. Του είπαμε ότι η διαδικασία είναι δύσκολη να ολοκληρωθεί σε 20 λεπτά, όπως ζήτησε, επειδή το γήπεδο ήταν γεμάτο και επειδή, παράλληλα με το παιχνίδι μας, είχε και άλλα αθλητικά γεγονότα το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. ημιμαραθώνιο, παράκτια κωπηλασία, παγκόσμιο κύπελλο ξιφασκίας). Παρόλα αυτά, με μεγάλες προσπάθειες, η διοίκηση κατάφερε σε λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να αδειάσει το γήπεδο. Ο άνθρωπος, όμως, δεν το εκτίμησε και μάλιστα χωρίς να βγει να κάνει έλεγχο στο χώρο, παρά μόνο έκρινε από το βοηθητικό του γηπέδου, απ’ όπου δεν είχε καλή οπτική, ότι έπρεπε να λήξει το ματς, να μηδενιστούμε και να μας φέρει σε δύσκολη θέση. Η απόφασή του ήταν λανθασμένη και άδικη, γιατί ο λόγος της δεύτερης διακοπής δεν υπήρξε. Παρόλο που είναι έμπειρος διαιτητής δεν έκρινε να πάμε ήρεμα στα αποδυτήρια, να μου μιλήσει και να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αυτό δείχνει πράγματα. Είχε αδειάσει το γήπεδο κατά 99,9%, αλλά επέμενε να διακόψει το παιχνίδι».

Στη συνέχεια είπε: «Η ζημιά για την ομάδα είναι τεράστια, ανυπολόγιστη και άδικη για την προσπάθεια που κάνουμε. Εχουμε στο πλευρό μας πολλά στοιχεία και ανθρώπους. Συμφωνούν μαζί μας και στηρίζουν αυτό που ζητάμε, τη συνέχιση του αγώνα από το χρονικό σημείο που διεκόπη. Εδώ δε μιλάμε για μία απλή αδικία, είναι μία προσπάθεια εξόντωσης του Αρη, ο οποίος, μαζί με την Εθνική, έβαλε το μπάσκετ στα ελληνικά σπίτια. Βαλλόμαστε και πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσουμε και το μπάσκετ να καταλάβει ότι δε θα κάνουμε πίσω. Ηδη το μήνυμα το έχουμε στείλει, θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια στον αθλητικό δικαστή να αλλάξουμε την εις βάρος μας απόφαση. Ένα τυχαίο γεγονός στάθηκε αιτία να διακοπεί το παιχνίδι. Εννοείται ότι θα κάνουμε προσπάθεια προκειμένου ούτε τα τυχαία περιστατικά να συμβαίνουν στο γήπεδο, θα απαγορέψουμε τις κορδέλες και τα χαρτάκια. Ενας διαιτητής τόσο έμπειρος και έξυπνος έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά την υπόθεση. Ο ίδιος σε πάρα πολλά άλλα παιχνίδια χειρίστηκε διαφορετικά παρόμοιες στιγμές, στιγμές που είχαμε φωτοβολίδες, τραυματισμούς παικτών. Στον Αρη προτίμησε να διακόψει το παιχνίδι και να υποστούμε βαριές συνέπειες. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας, δε θα το αφήσουμε έτσι. Ναι μεν υπάρχει το γράμμα του νόμου, υπάρχει όμως και το πνεύμα του νόμου. Τα παιχνίδια αρχίζουν και τελειώνουν στο γήπεδο. Ζητάμε να παίξουμε το παιχνίδι από τη διακοπή του κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό που έκανε ο διαιτητής έχει παρακάτω, δεν είναι μόνο οι βαθμοί που χάνονται. Αυτή η λανθασμένη του απόφαση καθορίζει την πορεία της ομάδα μας όλη τη χρονιά. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά, η ομάδα φτιάχτηκε φέτος για άλλα πράγματα. Το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να μας στηρίξει. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, ο κ. Συμεωνίδης, είπε ότι έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι, να μας στηρίξει στον αθλητικό δικαστή, όπως να κάνει το ίδιο και η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ. Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάζουμε τη βία, αλλά σε όλα τα γήπεδα δε θα έπρεπε να υπάρχει βία. Να συμφωνήσουμε όλοι μαζί και να το κάνουμε. Δεν έχω πρόβλημα να πάω στον αθλητικό εισαγγελέα, αν κληθώ να δώσω εξηγήσεις για πράγματα που είπα το Σάββατο».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved