Κολοσσός - Παναθηναϊκός 61-81

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 61-81

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, επικράτησε του Κολοσσού στη Ρόδο με 61-81 και έβαλε στο κόλπο Μαυροκεφαλίδη και Ράιτ εν όψει Euroleague

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Κολοσσού στη Ρόδο με 61-81 και έκανε το δύο στα δύο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» προσέθεσαν δύο ακόμα βαθμούς στο… σακούλι τους, αλλά το σημαντικότερο για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι πως είδε τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Τζούλιαν Ράιτ να παίρνουν… μπροστά. Ο Έλληνας σέντερ επέστρεψε σε αγωνιστική δράση, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του για φέτος, ενώ ο Αμερικανός παίκτης μοιάζει κάθε μέρα να αφομοιώνει όλο και περισσότερο τα «θέλω» του προπονητή του και την νοοτροπία του Παναθηναϊκού. Κορυφαίος του «τριφυλλιού» ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς που τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. 

«Καυτοί» και οι δύο

Με ιδανικό τρόπο για τους φίλους του μπάσκετ ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Βενετόκλειο», αφού οι δύο ομάδες ευστόχησαν στα τέσσερα πρώτα τριών πόντων, «γράφοντας» το 6-6 και προμηνύοντας το τι θα συνεχίσει. Ο Μπούλιαν από πλευράς γηπεδούχων και ο Γιάνκοβιτς για τους φιλοξενούμενους οδηγούσαν επιθετικά τις ομάδες τους με τον Διαμαντίδη να δίνει βοήθειες και μάλιστα με τρίποντό του να δίνει προβάδισμα στους «πράσινους», 10-11 στα πρώτα πέντε λεπτά του παιχνιδιού. Ανάλογη και η συνέχεια με τον παίκτη του Κολοσσού να τελειώνει το δεκάλεπτο έχοντας 10 πόντους στο ενεργητικό του, με το σκορ της πρώτης περιόδου να είναι στο 17-17. 

Το… τελείωσε από νωρίς

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά και μόνο στον Παναθηναϊκός ο οποίος με πι μέρους σκορ 13-31 φρόντισε να «καθαρίσει» από νωρίς το θέμα… νίκη και να χαρίσει πολλές ωραίες φάσεις στον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό της Ρόδου. Ο Γιάνκοβιτς συνέχιζε το… βιολί του, ενώ ο πρωταγωνιστής του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν ο Έι Τζέι Σλότερ Ο Αμερικανός παίκτης του «τριφυλλιού» σκόραρε είχε 9 πόντους με 3/5 τρίποντα. Η διαφορά έφτασε και τους 19 πόντους με πολύ ωραία προσπάθεια του Εστέμπαν Μπατίστα ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι «πράσινοι» σούταραν με 69% στα δίποντα (11/16) και 50% στα τρίποντα (8/16). 

«Μέσα» ο Ράιτ, μέσα και ο Λουκάς

Το τρίτο φάουλ του Εστέμπαν Μπατίστα λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έφερε στο… προσκήνιο και πάλι τον Τζούλιαν Ράιτ. Ο Αμερικανός φόργουορντ τελείωσε το πρώτο μέρος και ξεκίνησε το δεύτερο δείχνοντας και πάλι πάρα πολύ καλά στοιχεία σε άμυνα και επίθεση, φτάνοντας τη διαφορά και στους 24 πόντους, 32-56 στο 24’. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να κατεβάζει… ρυθμούς στη συνέχεια με τον Μπλουμς στο 27, με νέο τρίποντο να κάνει το 40-61 και στα 3:04 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου όλα τα φώτα να πέφτουν στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο Έλληνας σέντερ του Παναθηναϊκού ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού του και πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή, επίσημη, εμφάνιση. 

Εύκολα μέχρι το τέλος

Στο πρώτο λεπτό της τέταρτης και τελευταίας περιόδου ο Κολοσσός κατέβασε κι άλλο την διαφορά, 61-51 με γκολ φάουλ από τον Τζειμς. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είχε όρεξη για αστεία και με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Μπλους και Φώτση οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 51-67 στο 32’ ενώ και στο 37, έπειτα από δύο τρίποντα των Φώτση και Γιάνκοβιτς το σκορ πήγε στο 55-75 και το ματς τελείωσε στο 61-81. 

Δεκάλεπτα: 17-17, 30-48, 48-61, 61-81

Κολοσσός Ρόδου (Κουταλιανός): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 2, Σιολόγκας, Καρίμ 3(1), Τζειμς 21(1), Σμιθ 9(1), Στεφανίδης 9(1), Λίντεν, Τσιάμης 7, Χάγκινς, Κανίκις, Μπούλιαν 10(3)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11(3), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 12(2), Φώτσης 9(3), Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7(2), Γκιστ 8, Μπατίστα 12, Μπλουμς 9(3), Ράιτ 9

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης:

Κολοσσός - Παναθηναϊκός 61-81



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved