Σπανούλης: «Όχι τα ίδια λάθη»

Σπανούλης: «Όχι τα ίδια λάθη»

Για τους στόχους του με τον Ολυμπιακό τη νέα χρονιά και την αποφυγή των λαθών του παρελθόντος μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday», αναφέρθηκε στους νέους παίκτες που πιστεύει πως θα βοηθήσουν την ομάδα του να κατακτήσει φέτος ό,τι δεν κατάφερε πέρυσι: «Το σημαντικότερο είναι να έχουμε υγεία. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Έγιναν κάποιες προσθήκες με γνώμονα το καλό της ομάδας, ώστε να βάλουμε στο παιχνίδι μας κάποια πράγματα που έλειψαν πέρυσι και μας στέρησαν τους τίτλους και την πρόκριση στο Final Four. Πιστεύω πως θα βρούμε τους αυτοματισμούς μας, τους ρόλους και τη χημεία μας, για να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν». Είπε ακόμα…

Για το εάν ο φετινός στόχος του Ολυμπιακού είναι να παίξει ακόμα πιο γρήγορο μπάσκετ: «Ο τρόπος και ιδιοσυγκρασία της ομάδας είναι να παίζει γρήγορο μπάσκετ και να επιδιώκει καλάθια στον αιφνιδιασμό. Πιστεύω πως έχουμε περισσότερη εμπειρία σε σχέση με πέρυσι για την Ευρωλίγκα. Θα μας βοηθήσει σημαντικά και το ότι τα παιδιά που πέρυσι έπαιξαν για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο έχουν μάθει καλύτερα τις απαιτήσεις».

Για το ντέρμπι του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: «Απουσίες έχουμε κι εμείς και πολύ σημαντικές όπως είναι του Ιωάννη (Παπαπέτρου) και του Τρεμέλ (Ντάρντεν). Μη ξεχνάμε πως κι εμείς πέρυσι στην ίδια κατάσταση με τον Παναθηναϊκό ήμασταν. Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ και νέα παιδιά. Οι ομάδες αλλάζουν χρονιά με τη χρονιά, λόγω και της κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα. Εμείς το κάναμε σε τεράστιο βαθμό το 2011, ο Παναθηναϊκός το κάνει φέτος για τους δικούς του λόγους. Εμείς κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο αντίπαλος, αλλά εμείς».

Για το… διαφορετικό καλοκαίρι που έζησε φέτος, λόγω του τραυματισμού του: «Έχω ξεκουραστεί, νιώθω καλύτερα. Δυστυχώς το γόνατό μου επιβαρύνθηκε πάρα πολύ την τελευταία δεκαετία και έπρεπε να το ξεκουράσω για να είμαι έτοιμος. Πλέον είμαι καλά, «πατάω» πιο δυνατά και πιστεύω πως αυτό θα με κάνει καλύτερο τη νέα σεζόν».

Για τη μεταγραφή του Κώστα Παπανικολάου στους Χιούστον Ρόκετς: «Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για τον Κώστα. Είναι ένα παιδί που αξίζει αυτή την εξέλιξη, έχουμε μιλήσει πολλές ώρες για αυτό και μακάρι να πετύχει. Οι συνθήκες για να τα καταφέρεις στις ΗΠΑ είναι διαφορετικές. Θα χρειαστεί συγκέντρωση και χρόνο προσαρμογής, αλλά αισιοδοξώ πως θα τα καταφέρει».

Για τη φιλική αναμέτρηση με την Ούνιξ Καζάν του Νίκου Ζήση, στο «Πέτρος Οικονομάκης» του Ρεθύμνου: «Έχουμε πολύ καιρό να παίξουμε αντίπαλοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τον δω για τρεις ημέρες στην Κρήτη. Μετά λογικά θα έχουμε ξανά την ευκαιρία το καλοκαίρι ή ίσως αν προκριθούμε εμείς και η Ούνιξ στο Top 16. Θα είναι πολύ όμορφο παιχνίδι και για αυτό το λόγο».



Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Το ραντεβού της 12ετίας στο «κολαστήριο» του ΟΑΚΑ!
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Περιμένει προτάσεις για να επιλέξει την καλύτερη ο Πογιέτ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
Τελειώνει ο Μόγιες απ’ την Γουέστ Χαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved