Ολυμπιακός: Η Media Day (video)

Ολυμπιακός: Η Media Day (video)

Την καθιερωμένη του Media Day πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, στην Ευρωλίγκα, είχε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Στο φαληρικό στάδιο έλαβε χώρα η επίσημη παρουσίαση των Πειραιωτών, εν όψει των επίσημων ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έδωσε τη δυνατότητα, μέσω live streaming από το επίσημο διαδικτυακό κανάλι της στο Youtube, να παρακολουθήσετε ζωντανά τη φωτογράφηση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα και τις συνεντεύξεις τους. Δείτε κι εσείς, παρακάτω, τη Media Day και διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπαν...

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Υγεία και καλή σεζόν να έχουμε. Η ομάδα έχει ενισχυθεί, είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους. Ελπίζω να βρεθούμε στο Final Four, κάναμε μία στάση πέρυσι και συνεχίζουμε. Παλεύουμε για την ομάδα καθημερινά, την αγαπάμε, βάζουμε εκατομμύρια χωρίς να υπάρχει άλλη ανταπόδοση».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Εύχομαι καλή χρονιά και καλή αρχή, θα πάμε καλύτερα από πέρυσι, η ομάδα είναι ενισχυμένη, καλύτερη. Στην Ευρωλίγκα το νέο μοντέλο είναι καλό, ήδη το εφαρμόζουμε, θα υπάρχει καλύτερο πρωτάθλημα και είναι καλό και για ελληνικό μπάσκετ».

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Καλησπέρα σας, κι εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Εύχομαι η ομάδα να έχει υγεία, και στους προέδρους, και όλοι μαζί να έχουμε ένα χαμόγελο στο τέλος». Ακολούθησαν ερωτήσεις…

Για τους ψηλούς…
Γιώργος Μπαρτζώκας: «Η εξέλιξη του μπάσκετ είναι κάτι άξιο μελέτης. Ο νέος κανονισμός (μετά το ριμπάουντ ακολουθούν 14’’ κι όχι 24’’) είναι ακόμα ένα στοιχείο πού πηγαίνει ο μπάσκετ. Το μπάσκετ πάει πλέον στην ταχύτητα, την αθλητικότητα. Μπορούσαμε να πάρουμε κάποιον, αλλά εμείς θέλαμε ταχύτητα και με βάση αυτή κινηθήκαμε».
Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Στην Κωνσταντινούπολη δεν είχαμε τέτοιον παίκτη, στο Λονδίνο είχαμε το Σερμαντίνι. Το μπάσκετ έχει αλλάξει εδώ και χρόνια».

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό, για το Κύπελλο Ελλάδας…
Γιώργος Μπαρτζώκας: «Δεν πανηγύριζα όταν έμαθα την κλήρωση. Είναι πολύ νωρίς, πρόκειται για δυσκολία και για τις δύο ομάδες. Θα είμαστε όσο το δυνατόν έτοιμοι μπορούμε. Τώρα, πώς θα εμφανιστεί ο αντίπαλος είναι θέμα, αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ προετοιμάζουμε την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται ανεξαρτήτως πώς θα εμφανιστεί ο αντίπαλος».
Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Είναι καλό, θα τεστάρουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα, να το ξέρουμε από την αρχή. Ποια είναι η πραγματικότητα, να ξέρουμε. Επίσης, θα γλιτώσουμε το Ελληνικό, ποιος πήρε την προσκλήσεις, καλύτερα να γίνει στην επαρχία που του αρέσει και του κ. Βασιλακόπουλου».

Για τη φιλοσοφία στις μεταγραφές…
Γιώργος Μπαρτζώκας: «Το σκεπτικό είναι ο Ολυμπιακός, που έχει ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες και απαιτήσεις, να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί Ευρώπη και να κατακτήσει και τίτλους στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έπρεπε φέτος να προσθέσει αθλητικότητα, ενέργεια και εμπειρία. Φέραμε παίκτες από πολύ καλά προπονητικό προγράμματα, με καλές προπονητικές πληροφορίες. Είχαμε πέρυσι δύσκολη χρονιά. Με την κατάκτηση δύο τίτλων στην Ευρωλίγκα οι παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν ανάρπαστοι. Πέρυσι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε επτά παίκτες, φέτος είχαμε μόνο τρεις προσθαφαιρέσεις, με πολύ καλό κορμό από πέρυσι. Νιώθουμε πλέον πως το υλικό μας είναι έτοιμο να ανταποκριθεί».

Για τον πόλεμο ανακοινώσεων, τον τελευταίο καιρό…
Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Δεν το βλέπουμε έτσι, ως πόλεμο ανακοινώσεων. Πρέπει απλώς να βλέπουν την αλήθεια, είναι τεκμηριωμένε οι ανακοινώσεις μας. Δεν συμμερίζομαι την ισοπέδωση».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η μοναδική ανακοίνωση που δεν απάντησε ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν στην περσινή κλήρωση της Ευρωλίγκας, που είπα πως φαντάζομαι πως συμμερίζεται πως οι πρόεδροι των ομάδων δεν πρέπει να παίζουν στοίχημα. Δηλαδή, ο ίδιος θέλει να παίζει; Να βγει να πει, καλό για εκείνον θα είναι, να βγει να απαντήσει. Το «Βήμα» υποστήριξε πως ελέγχεται για παράνομο στοιχηματισμό στη Μαλαισία. Για το νόμιμο στοίχημα, του ΟΠΑΠ τότε, υπήρξαν δημοσιεύματα πως έπαιξε πέρυσι στον τελικό. Να βγει να απαντήσει. Θέλουμε τέτοιες καταστάσεις; Τι θα γίνει, τελικά; Κανένας πόλεμος ανακοινώσεων δεν υπάρχει, είναι διαφορά φιλοσοφίας σε θέματα αρχών. Δεν ξέρουμε εάν θα σταματήσει, τι να σταματήσει, να βγάζει ο Παναθηναϊκός ανακοινώσεις; Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι έκπτωτος, δεν πρέπει να βγάλουμε ανακοίνωση; Ο κ. Χάτζος είναι εξαιρετικός επιστήμονας, αλλά να μην κυνηγάει στελέχη του Ολυμπιακού. Τελείωσε αυτό που έκανε. Οι ίδιοι δεν ζητούσαν έλεγχο ντόπινγκ; Οι πρωταγωνιστές πρέπει να προστατευτούν και να υπάρχει ισονομία. Για τη φοροδιαφυγή, η θέση μας είναι σαφής, όταν εξαγγέλλονται μπάτζετ και στον ισολογισμό είναι διαφορετικά τα πράγματα, κάποιος πρέπει να το ψάξει. Δεν θέλουμε πρωτάθλημα με φοροδιαφυγή ούτε με αλητεία».

Για την Εθνική Ελλάδας…
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Όχι, δεν ήταν πλήρως ασφαλισμένοι οι παίκτες μας, έχουμε τοποθετηθεί ήδη. Διαπιστώθηκε, είναι ξεκάθαρο. Υπήρξε συνάντηση με τον κ. Κατσικάρη, πολύ πριν από τις κλήσεις, μας εξήγησε το πλάνο του, είχαμε πολλές επαφές και συζητήσεις και με την πολιτεία. Οφείλεις να τα ακούς όλα αυτά. Σε συνδυασμό με τις δικές μας κινήσεις αποφασίσαμε να πάνε παίκτες για το καλό του Ολυμπιακού και των ίδιων των παικτών».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ, μεσούσης της περιόδου…
Γιώργος Μπαρτζώκας: «Όλοι όταν ξεκινούν κάτι θέλουν και να το τελειώσουν. Πέρυσι είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς, όπως του Λο, οι διεθνείς μας έμειναν κάποιο διάστημα έξω, ο Σπανούλης για παράδειγμα δεν επανήλθε ποτέ. Ο Σπανούλης είχε να κάνει προπόνηση δύναμης τέσσερις μήνες, ακριβώς επειδή ήταν τραυματίας. Για αυτό κάναμε τις αλλαγές. Δεν ξέρει κανείς τι θα συμβεί, μακάρι να τελειώσουμε όπως αρχίσαμε».

Για τους τραυματισμούς των Παπαπέτρου, Ντάρντεν…
Γιώργος Μπαρτζώκας: «Ήταν σημαντική κατάσταση που διαμορφώθηκε, στερείται η ομάδα μας δύο παίκτες, ο δε τραυματισμός του Παπαπέτρου ήταν ψυχοφθόρος για όλους μας. Πήρατε μια ιδέα για το πώς μπορούμε να καλύψουμε το κενό από το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης. Ελπίζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κοντά μας».

Για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων που ασχολούνται με τον Ολυμπιακό και τι ονειρεύονται ύστερα από άλλα δέκα χρόνια…
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Τα όνειρα ξεπερνάνε το παρελθόν, να μας ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Πάνω από όλα χωρίς βία, χωρίς κυνηγητά δημοσιογράφων, όπως θέλουμε εμείς, με το δικό μας μαγικό τρόπο και ακόμα καλύτερα».
Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Πολύ καλή ερώτηση. Έχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, προσπαθούμε να μειώνουμε τα λάθη μας, να πάρουμε κι άλλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, με το σύστημα έτσι όπως είναι η βελτιωμένο. Ευχόμαστε να έρχονται περισσότερες οικογένειες, και στο ελληνικό πρωτάθλημα, θέλουμε τον κόσμο σε όλο το ματς, αν και δεν τους κακίζουμε, είναι λογικό να θέλουν να βλέπουν Ευρωλίγκα. Να έχουμε αντοχές, για άλλα δέκα χρόνια».

Για το γεγονός πως θέλουν αλλαγή στην ΚΕΔ…
Γιώργος Αγγελόπουλος: «Σε αυτή τη ζωή δεν θα αλλάξει, εκτός εάν ψηφιστεί το περίφημο αθλητικό νομοσχέδιο, έχει καθυστερήσει, δεν ξέρω για ποιο λόγο. Νομίζω, θα έπρεπε να το θέλουμε όλοι αυτό, ακόμα και ο κ. Βασιλακόπουλος».

Για τη μεταγραφή του Τρεμέλ Ντάρντεν, από τη Ρεάλ Μαδρίτης…
Γιώργος Μπαρτζώκας: «Η επιλογή του Ντάρντεν ήταν με απόλυτα αγωνιστικά κριτήρια τα στοιχεία του ταιριάζουν στον Ολυμπιακό. Δουλεύει περισσότερο από ένα 17χρονο, είμαι σίγουρος θα δικαιώσει τις επιλογές μας».
Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Εγώ είχαμε πει η Ρεάλ Μαδρίτης είναι συνονθύλευμα καλών παικτών και με δικαίωσε η πορεία της. Πιστεύω τον πραγματικό εαυτό του θα τον δείξει σε εμάς, τι να έδειχνε στη Ρεάλ;».

Ολυμπιακός: Η Media Day (video)



Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν με επιβλητικό τρόπο! – Έκανε το «1-2» η Red Bull
Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν με επιβλητικό τρόπο! – Έκανε το «1-2» η Red Bull
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved