Πολυτάρχου: «Κάτι σπουδαίο συμβαίνει στην ΑΕΚ»

Πολυτάρχου: «Κάτι σπουδαίο συμβαίνει στην ΑΕΚ»

Μεγάλη προσπάθεια, με τα ανάλογα αποτελέσματα, γίνεται στην ΑΕΚ σύμφωνα με τον αρχηγό της Μιχάλη Πολυτάρχου.

Ο 31χρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τις τελευταίες εξελίξεις στην «Ένωση», εξάλλου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δείχνω ικανοποιημένος. Διότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και φέρνει αποτέλεσμα. Κάπως έτσι πρέπει είναι η «Βασίλισσα» που ονειρευόμαστε. Και μακάρι να πάνε όλα καλά μέχρι τέλους. Σας θυμίζω ότι η αίσθηση που υπήρχε πριν από κάνα μήνα είναι ότι η ΑΕΚ δεν… υπήρχε». Είπε ακόμα…

-Επικρατεί ενθουσιασμός για το (μεταγραφικό) σχεδιασμό σε χρόνο ρεκόρ της ΑΕΚ. Η γνώμη σου;
«Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει κινήσεις σε όλα τα επίπεδα, που καθιστούν τη «Βασίλισσα» ανταγωνιστική μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και όχι μόνο στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Χάθηκε πολύτιμο έδαφος για κάποιους λόγους μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, αλλά υπήρχε η «μαγιά» των ανθρώπων από την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο πρόεδρος, ο κ. Αλεξίου και οι συνεργάτες του, ο Γιώργος Χήνας, ο κόουτς Βαγγέλης Ζιάγκος και ο κόουτς Παναγιώτης Χατζηελευθερίου, αλλά και τα νέα στελέχη, που προστέθηκαν σε όλα τα επίπεδα, στην οργάνωση, στο μάρκετινγκ και στην επικοινωνία σε κάνουν πραγματικά να νιώθεις ότι κάτι σπουδαίο συμβαίνει».

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τους συμπαίκτες σου;
«Γεγονός είναι ότι ο κόουτς Ζιάγκος έκανε πολύ καλές επιλογές. Και οι νεότεροι συνάδελφοι δείχνουν εξαιρετικοί επαγγελματίες και σοβαρά παιδιά. Μακάρι, αυτές οι προσθήκες να βοηθήσουν ώστε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί επιβάλλεται -διότι ΑΕΚ είμαστε- στη δύσκολη αποστολή που έχουμε μπροστά μας. Υπομονή χρειάζεται ώστε να γίνουμε «ομάδα». Θέλω να πιστεύω ότι οι οπαδοί μας θα ικανοποιηθούν από την εικόνα που θα δουν στο γήπεδο. Τους θέλουμε κοντά μας. Τους θέλουμε κοντά μας, όμως, και στην πρώτη «στραβή» που θα γίνει. Στη διαχείριση της δύσκολης στιγμής θα κριθούμε όλοι μας».

-Ο κόσμος σε έχει συνηθίσει στην κορυφογραμμή των σκόρερ εδώ και δύο χρόνια. Θα αποτελεί το σκοράρισμα προτεραιότητα για εσένα και στην Α1;
«Είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα αυτό που θα παίξουμε, σε σχέση με τα προηγούμενα. Όμως, αυτονόητο είναι ότι μου αρέσει να είμαι σκόρερ. Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα προπονητή. Εκείνος βάζει τις προτεραιότητες. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προσφέρω στην ομάδα. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου. Και… παλαμάκια θα χτυπάω, αν χρειαστεί, προκειμένου να φθάσουμε στις νίκες. Με ένα σκοπό είχα έρθει στην ΑΕΚ. Να βάλω το δικό μου λιθαράκι στις ανόδους και να επιστρέψουμε μαζί της στην Α1. Είναι ευτύχημα που είμαι τώρα εδώ. Και θα συμμετέχω στην προσπάθεια της «Βασίλισσας» να γίνει ανταγωνιστική στην κατηγορία που αξίζει να είναι».

-Η επιστροφή της ΑΕΚ σε βρίσκει αρχηγό της. Αλήθεια, πώς νιώθεις για αυτό;
«Είναι βαριά η ευθύνη. Και ποιος δεν θα ήθελε να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού; Θεωρώ ότι είναι όνειρο να είσαι αρχηγός της «Βασίλισσας». Ποιος δεν θα ήθελε να είναι αρχηγός της μεγαλύτερης ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας και της Ευρώπης; Θα προσπαθήσω να αντεπεξέλθω στις αρμοδιότητες που μου αναλογούν. Είναι τεράστια η τιμή για εμένα».

-Ο στόχος της ΑΕΚ;
«Αυτό που προέχει είναι μέσα από τις προπονήσεις να δέσουμε ως ομάδα. Υπάρχει διάθεση για δουλειά από όλους μας. Η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για πράξεις. Το κεφάλι κάτω και προχωράμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Η ομάδα τώρα χτίζεται».

-Τι βλέπεις με Κολοσσό Ρόδου;
«Δεν υπάρχει «τι βλέπω εγώ». Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η ΑΕΚ πρέπει να νικήσει. Πρέπει να νικήσουμε. Είναι αυτονόητο ότι στόχος της ΑΕΚ είναι διάκριση παντού, άρα και στο Κύπελλο. Θέλουμε τον κόσμο μας από την πρώτη στιγμή κοντά μας».



Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved