Παναθηναϊκός - Μπάνβιτ 74-77 (photos)

Παναθηναϊκός - Μπάνβιτ 74-77 (photos)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στον μικρό τελικό του «Nick Galis Cup» από την Μπάνβιτ με 77-74, πληρώνοντας την κούραση και τα κενά διαστήματα στην επίθεση

Η ομάδα του Παναθηναϊκού ηττήθηκε από την Μπάνβιτ στον μικρό τελικό του «Nick Galis Cup» από την Μπάνβιτ με 77-74. Οι «πράσινοι» των πολλών απουσιών δεν μπόρεσαν στο τέλος να διαχειριστούν την κούρασή τους, ενώ σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης έπαιξαν και τα κενά επιθετικά διαστήματα. Στα δύο τελευταία δευτερόλεπτα ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να πάρει την νίκη, ύστερα από άστοχο σουτ τριών πόντων του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι με τον Τζειμς Γκιστ να έχει μεγάλη διάθεση και να βγάζει πολύ ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Αμερικανός οδηγούσε με ασφάλεια την ομάδα του και παράλληλα στο επιθετικό κομμάτι απειλούσε τόσο κοντά στο καλάθι, όσο και μακριά από αυτό.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί με 12-5, έξι λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης με την ομάδα των Τούρκων να ψάχνει λύσεις.

Λύσεις, που με την πάροδο του χρόνου άρχισε να βρίσκει και παρά το γεγονός πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης με πολύ ωραία προσωπική του ενέργεια έγραψε το 14-9, κατάφερε να μειώσει σε 16-14 ύστερα από δύο βολές του Μεχία, δύο λεπτά πριν από την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Εστέμπαν Μπατίστα έδωσε λύσει και προβάδισμα στον Παναθηναϊκό 20-14, με το 22-18 να είναι το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Τα λάθη του στοίχισαν στο πρώτο μέρος

Η δεύτερη περίοδος αν και ξεκίνησε και αυτή αρκετά καλά για την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο. Με τους Παππά και Γκιστ να «οδηγούν» τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» στο 12΄προηγήθηκαν με 28-20 και έδειξαν πως δεν θα έχουν προβλήματα. Ένα.. γερό μπλακ άουτ, όμως, όχι μόνο δημιούργησε προβλήματα στον Παναθηναϊκό αλλά έβαλε την Μπάνβιτ στην θέση του πρωτοπόρου. Στο τρίλεπτο από το 13’ στο 16’ η ομάδα του Λούκιτς με τους Μούταφ και Ρόουλαντ να ανεβάζουν κατακόρυφα την απόδοσή τους κατάφερε να προηγηθεί με 35-37. Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν πάρα πολύ κακή, με πολλά κενά και λάθος περιστροφές, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει με 39-44 υπερ των Τούρκων.

Πολλά κενά διαστήματα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο συγκεντρωμένα και με τον Γκιστ να ηγείται της προσπάθειας αντεπίθεσης, πέρασε μπροστά με 47-46 στο πρώτο δίλεπτο της επανάληψης. Ο Αμερικάνος έκανε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα, ενώ στην επίθεση.. έβαζε από παντού και είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Μπατίστα, ο οποίος μετέτρεπε σε ασίστ τις πάσες των συμπαικτών του. Οι Τούρκοι από την άλλη πλευρά, μετά το άσχημο αυτό δίλεπτο γι αυτούς, άρχισαν να βρίσκουν και πάλι ρυθμό. Μούταφ και Σίμονς απειλούσαν επιθετικά τον Παναθηναϊκό, με τον τελευταίο μάλιστα να δίνει και πάλι προβάδισμα για την ομάδα του με 53-54 στο 25’. Λίγο αργότερα το «Αλεξάνδρειο» σηκώθηκε στο… πόδι για να αποθεώσει ένα φοβερό καλάθι του Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, αποτέλεσμα ενός φοβερού συνδυασμού των Διαμαντίδη, Γκιστ και Χαραλαμπόπουλου. Η Μπάνβιτ, με τον Γκετσίμ να συνδέεται με το καλάθι του Παναθηναϊκού προηγήθηκε με 61-66, ο Γιάνκοβιτς έκανε το 64-66 από τα 6.75 και η τρίτη περίοδος «έκλεισε» στο 64-67 για την ομάδα του Ζόραν Λούκιτς.

Σημάδια κόπωσης από τους «πράσινους»

Και στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα από τον αντίπαλό του. Οι «πράσινοι» μάλιστα στο 32’ ήταν μπροστά στο σκορ με 70-67, χάρις σε μια πάρα πολύ ωραία ενέργεια του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, έχοντας προηγηθεί γκολ-φάουλ δια χειρός Παππά. Τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι των πρωταθλητών συνεχίστηκαν και έτσι στα επόμενα δύο λεπτά οι «πράσινοι» δεν βρήκαν τρόπο να σκοράρουν, με την Μπάνβιτ να παραμένει σε απόσταση αναπνοής, 70-69 στο 34’. Βέβαια στο σημείο αυτό εκείνο που προκάλεσε πολύ άσχημη εντύπωση ήταν τα υβριστικά συνθήματα που άρχισαν να ακούγονται από την κερκίδα των οργανωμένων του Άρη, οι οποίοι με το που έκαναν την εμφάνισή τους στο «Αλεξάνδρειο» κατάφεραν να… χαλάσουν την πολύ όμορφη, μπασκετική ατμόσφαιρα. Στα πέντε τελευταία λεπτά του αγώνα τα σημάδια… κόπωσης των παικτών του Παναθηναϊκού γινόντουσαν ολοένα και πιο εμφανή, με τους Τούρκους να το εκμεταλλεύονται και να προηγούνται με 70-72 στο 36’. Δύο καλές φάσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν αρκετές για τους «πράσινους» να βρουν καταστάσεις αιφνιδιασμού και με δύο φοβερά καρφώματα των Γκιστ και Γιάνκοβιτς να πάρουν προβάδισμα με 74-72, 2:27 πριν από την λήξη του αγώνα. Η απάντηση της Μπάνβιτ ήταν άμεση και με σερί.. καρμπόν οι Τούρκοι πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα, 74-76, 1:30 πριν το τέλος. Στα τελευταία 70 δευτερόλεπτα ο Μπατίστα είχε 0/4 βολές, αλλά η τελευταία άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν πολύ καλή με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει την ευκαιρία που έψαχνε στα 9,2 δευτερόλεπτα που απέμεναν. Ο Διαμαντίδης όμως στα δύο δευτερόλεπτα ήταν άστοχος από την γραμμή των 6.75 και η Μπάνβιτ πήρε την νίκη με σκορ 74-77.

Δεκάλεπτα: 22-18, 39-44, 64-67, 74-77

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το LIVE του Onsports.

Παναθηναϊκός - Μπάνβιτ 74-77 (photos)

{livechat}1268418{/livechat}


Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved