Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 67-68 (photos)

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 67-68 (photos)

Ο Παναθηναϊκός αν και εντυπωσίασε στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, ηττήθηκε 68-67 με τρίπονο και φάουλ του Φριντζόν στην εκπνοή του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός αν και στο δεύτερο ημίχρονο επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του στο τέλος πλήρωσε τα… λάθη του και με τρίποντο «μαχαιριά» και φάουλ του Φριτζόν, ενώ απέμενε μόνο ένα δευτερόλεπτο ηττήθηκε με 68-67. Αύριο το απόγευμα (18:30) θα αντιμετωπίσει την Μπάνβιτ στον μικρό τελικό του «Nick Galis Cup»

Στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός φαινόταν αρκετά κουρασμένος, την στιγμή που η ΤΣΣΚΑ έδειχνε να έχει αρκετή φρεσκάδα στο παιχνίδι της. Αποτέλεσμα αυτού ήταν οι Ρώσοι να πάρουν εξ αρχής τα ηνία του παιχνιδιού και να προηγηθούν με 4-10 στο 5΄ύστερα από τρεις εύστοχες βολές του Βοροντσέβιτς. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανάγκασε να καλέσει τάιμ αόυτ για να αφυπνίσει τους παίκτες του, οι οποίοι αν και κατάφερναν να βρουν τα ξεμαρκάριστα σουτ ήταν ιδιαιτέρως άστοχοι. Η συνέχεια ήταν αρκετά καλύτερη για τους «πράσινους» οι οποίοι πήραν πόντους από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης με κλέψιμο… σήμα κατατεθέν του στην τελευταία επίθεση των Ρώσων, έκανε το 10-14 που ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

mesa-1

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έδειχνε να ανεβάζει στροφές και σιγά σιγά να βρίσκει και τον δρόμο για το καλάθι των Ρώσων από την περιφέρεια. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς άλλαζε συνεχώς την πεντάδα της ομάδας του, με τον Γιώργο Διαμαντάκο να παίρνει την ευκαιρία και να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στον Καούν τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ο νεαρός σέντερ του «τριφυλλιού» με δικούς του πόντους έκανε το 15-18, αλλά ο Νίκολς έδινε με τη σειρά του λύσεις στην ΤΣΣΚΑ, 15-20. Ένα λεπτό αργότερα, στο 14’, ο Ζοζούλιν με έξι συνεχόμενους πόντους (ένα έμμεσο και ένα άμεσο τρίποντο) έδωσε αέρα 11 πόντων στην ομάδα του με τον Ιβάνοβιτς να μη χάνει δευτερόλεπτο και να ζητάει τάιμ άουτ.

Για μία ακόμα φορά οι οδηγίες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς με την επανέναρξη του αγώνα ο Αντώνης Φώτσης με σουτ τριών πόντων έκανε το 18-26, βάζοντας τέλος στο σερί της ΤΣΣΚΑ. Τα λάθη ήταν αρκετά και από τις δύο ομάδες, απόρροια τη χρονικής περιόδου στην οποία βρισκόμαστε, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει λύσεις μακριά από το καλάθι. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς αν και στην άμυνα συνάντησε αρκετά προβλήματα κόντρα στον Μαρκοισβίλι, στην επίθεση ανέλαβε δράση και με δικά του καλάθια ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει σε 28-31 στο 18’. Στα δύο τελευταία λεπτά η ομάδα της Μόσχας κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα αν και οι Χαραλαμπόπουλος (30-33) και Παππάς (32-33) απέδειξαν και πάλι πως είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

mesa2 copy copy copy

Ο Παππάς έδειξε τον δρόμο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τζειμς Γκιστ να ισοφαρίζει με το «καλησπέρα» σε 35-35, ύστερα από σουτ τριών πόντων, αλλά η συνέχεια να μην είναι ανάλογη για τον Παναθηναϊκό. Η ΤΣΣΚΑ είχε περισσότερες λύσεις στην επίθεσή της με τους Φριτζόν και Μαρκοισβίλι να δίνουν στην ομάδα τους και πάλι το προβάδισμα με 35-40 στο 23’. Όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έβρισκε ολοένα και περισσότερο τα πατήματά του και έβαζε… δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ. Ο Φριτζόν προσπαθούσε για την ομάδα της Ρωσίας, αλλά ο Παππάς ανέλαβε τον ρόλο του εκτελεστή. Με τρεις «βόμβες» τριών πόντων, ο Παππάς έδειξε τον δρόμο. Έναν δρόμο που ακολούθησαν ο Διαμαντίδης και ο Γιάνκοβιτς ο οποίος έκανε και το 54-50 που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 35-40 και μετά ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 19-10, επιβάλλοντας ολοκληρωτικά τον ρυθμό του.

Θρίλερ δια χειρός Φριτζόν

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο συνεχίστηκε εξίσου εντυπωσιακά για τον Παναθηναϊκό, αφού με δύο πόντους του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς και τέσσερις από τον Εστέμπαν Μπατίστα, οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 60-50 διευρύνοντας το εντυπωσιακό σερί τους. Στη συνέχεια ο Νίκολς έκανε το 60-52 και κάπου εκεί το παιχνίδι.. διεκόπη. Για περίπου ένα τέταρτο, λόγω προβλήματος στο χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων οι παίκτες ήταν αναγκασμένοι να αρχίσουν και πάλι… ζέσταμα, με το ματς να αρχίζει και πάλι πέντε λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ. Η διακοπή μόνο καλό δεν έκανε στον Παναθηναϊκό που είχε βρει ρυθμό και η ΤΣΣΚΑ με ένα σερί 0-5 μείωσε σε 60-57 στο 34 και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ.

Το επόμενο τρίλεπτο ήταν… μοιρασμένο για τους δύο με το σκορ στο 62-59 και τον Τζειμς Γκιστ να δίνει.. αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του, 64-59. Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Μπατίστα με μία βολή έκανε το 65-61. Στα τελευταία δευτερόλεπτα όμως ο Διαμαντίδης δεν ήταν ψύχραιμος από τις βολές (3/6) και ο Φριτζόν με… τετράποντο (τρίποντο και φάουλ) έκανε το 68-67 και έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Δεκάλεπτα: 10-14, 32-35, 54-50, 67-68

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Live του Onsports

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 67-68 (photos)

{livechat}1268356{/livechat}


Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved