Μανουκαράκης: «Θα πρωτοτυπήσουμε πάλι»

Μανουκαράκης: «Θα πρωτοτυπήσουμε πάλι»

Με γοργούς ρυθμούς «φεύγουν» τα εισιτήρια διαρκείας του Ρεθύμνου, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, σύμφωνα με τον Ηρακλή Μανουκαράκη.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Studio Ρέθυμνο 980, παραδέχθηκε πως έχουν διατεθεί ήδη πάνω από 850 μπλοκ και δεν απέχουν πλέον από το να σπάσουν το… φράγμα των 1.000, ώστε το «Μελίνα Μερκούρη» να έχει πληρότητα σε όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ. Μίλησε, επίσης, για το οικογενειακό κλίμα που κυριαρχεί στο Ρέθυμνο, τους νέους παίκτες, αλλά και τη βαριά κληρονομιά που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ανταπόκριση του κόσμου και την πορεία των εισιτηρίων διαρκείας: «Έχουμε καταφέρει να πρωταγωνιστούμε και να παραμένουμε στην πρώτη κατηγορία παρά το μικρότερο μπάτζετ που έχουμε σε σχέση με άλλες ομάδες διότι έχουμε ανθρώπους που μας βοηθούν και δουλεύουν χωρίς να ζητήσουν κάποιο αντάλλαγμα, μόνο και μόνο επειδή αγαπούν αυτή την ομάδα. Βασιζόμαστε πολύ στους Ρεθυμνιώτες φίλαθλους, οι οποίοι είναι πάντα κοντά μας. Ο Ρεθυμνιώτης φίλαθλος μας δίνει την ώθηση που χρειαζόμαστε και μας υποστηρίζει παρόλο που έχουν γίνει τόσες αλλαγές αγωνιστικά και διοικητικά. Η συμμετοχή τους είναι πολύ ενθαρρυντική, βλέποντας ότι εξαντλούνται τα εισιτήρια διαρκείας. Μάλιστα, έχουμε πουλήσει πάνω από 850 εισιτήρια διαρκείας και συνεχίζουμε. Είμαστε πολύ κοντά σε άλλη μία συμφωνία που αν πραγματοποιηθεί θα ξεπεράσουμε τα 1.070 εισιτήρια. Θέλουμε ένα γήπεδο με διαρκείας, με ανθρώπους που έρχονται στο γήπεδο γιατί αγαπούν το μπάσκετ και την ομάδα μας κι αυτό που λαμβάνουμε από τον κόσμο είναι ότι τελικά θα τα καταφέρουμε, πρωτοτυπώντας για ακόμα μία φορά στην Ελλάδα».

Για το κλίμα στην ομάδα και τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ: «Το κλίμα κατ’ αρχάς είναι οικογενειακό, το οποίο ήταν και βασικός στόχος μας φτιάχνοντας από την αρχή, ουσιαστικά, αυτή την ομάδα. Φέτος άλλαξαν πολλά πράγματα, όπως η διοίκηση, η εσωτερική λειτουργία και σχεδόν όλο το ρόστερ μαζί με το τεχνικό τιμ. Μπαίνουμε σε νέα εποχή και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα άμεσα, αλλά με βάσεις και για το μέλλον. Δουλέψαμε εντατικά τρία χρόνια στο οργανωτικό και οικονομικό κομμάτι, επενδύοντας σε νέα και ταλαντούχα παιδιά τα οποία έχουν όρεξη, ώστε αυτή η ομάδα να έχει μέλλον και όχι μόνο παρόν».

Για το πώς έγινε η επιλογή των παικτών: «Το πρώτο κριτήριο που κοιτάζουμε στους παίκτες, εκτός από την αγωνιστική ποιότητα, είναι ο χαρακτήρας τους, η εξωγηπεδική ζωή τους, η εργατικότητα και η όρεξη. Να φανταστεί κανείς ότι τις ημέρες που είχαν ρεπό οι παίκτες μάς ζητούσαν τον προπονητή και το γυμναστή ώστε να προπονηθούν, δείχνοντας τη δίψα τους. Πάνω από όλα μας ευχαριστεί που υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Η ομάδα μας είχε κάποιους παίκτες που έγραψαν ιστορία φορώντας τη φανέλα της, όπως ο Νταμίρ Λάτοβιτς και ο Αβραάμ Καλλινικίδης, αλλά έπρεπε να γίνει αυτό το «φρεσκάρισμα» ώστε να μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας, φέρνοντας παιδιά με όρεξη και φιλοδοξίες για να γράψουν, από τη μεριά τους, τη δικιά τους ιστορία. Επίσης, φέτος θα έχουμε και έναν Ρεθυμνιώτη αθλητή, το Μάρκο Δουλγεράκη, ο οποίος βγήκε από τα «σπλάχνα» της ομάδα μας, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Σκοπός μας είναι μέσα σε ένα χρονικό διάστημα να έχουμε και δύο-τρεις Κρητικούς στο ρόστερ μας. Σαν ομάδα έχουμε δώσει μεγάλη βάση στις ακαδημίες, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τα πρώτα δείγματα της προετοιμασίας και τα φιλικά παιχνίδια στην Αθήνα: «Η ομάδα πραγματοποίησε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας που είχε να κάνει με τη φυσική κατάσταση των παικτών και τις τακτικές και προχωράμε στο δεύτερο μέρος, που θέλουμε να δέσει η ομάδα μέσα από την διεξαγωγή κάποιων φιλικών παιχνιδιών. Πραγματοποιήσαμε κάποια φιλικά παιχνίδια με τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο και είδαμε κάποια πολύ καλά στοιχεία. Σήμερα (17/09) η ομάδα θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου θα δώσει τρία δυνατά τεστ, με αποκορύφωμα τον φιλικό αγώνα εναντίον της Κηφισιάς, ο οποίος θα μεταδοθεί από τη συχνότητα της ΝΕΡΙΤ».

Για την κληρονομιά που άφησαν οι ιδρυτές του Ρεθύμνου: «Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη για τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διότι συνεχίζουμε το έργο που άφησαν κάποιοι άνθρωποι όπως ο Νίκος Σαραντινός, ο Γιώργος Μαμαλάκης και κάποια άλλα παιδιά, που έφθασαν την ομάδα στο επίπεδο που είναι σήμερα. Είναι πολύ βαριά η κληρονομιά και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved