Παναθηναϊκός: Εντυπωσιακό φινάλε απέναντι στη Μπάγερν

Παναθηναϊκός: Εντυπωσιακό φινάλε απέναντι στη Μπάγερν

Ο Παναθηναϊκός παρά την κόπωση και τις απουσίες επικράτησε άνετα των Γερμανών, 85-75, στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά της Μιλούζ, αφήνοντας υποσχέσεις για την συνέχεια - Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά ο Ουρουγουανός Εστεμπάν Μπατίστα, προφυλάχθηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Το καλύτερο φαίνεται πως το φύλαγαν για το… τέλος οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Οι «πράσινοι», παρά την κόπωση της προετοιμασίας και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν, στην τρίτη ημέρα του τουρνουά της Μιλούζ επικράτησαν της Μπάγερν Μονάχου με 85-75. ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων. Και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα η οποία έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Και κόντρα σε μια ομάδα την οποία ο Παναθηναϊκός θα βρει μπροστά του στην πρώτη φάση των ομίλων της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός με το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε σημάδια… ανάκαμψης, σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια του τουρνουά. Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ γρήγορα στον ρυθμό του αγώνα, με τους Γερμανούς την ίδια ώρα να συνεχίζουν με.. φόρα από τις πολύ καλές τους εμφανίσεις στη Μιλούζ. Στο πρώτο τετράλεπτο της αναμέτρησης οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ, 7-7, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται στα μισά της πρώτης περιόδου να προηγείται με 10-7 και τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να καλεί αμέσως τάιμ άουτ.

Το τάιμ άουτ φαίνεται πως έπιασε τόπο, μιας και με την επανέναρξη του αγώνα οι Γερμανοί πραγματοποίησαν σερί 0-7 και πέρασαν μπροστά με 10-14. Στο επόμενο πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει και τα κατάφερε, με τους παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να «κλείνουν» το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 21-20.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός έκανε το… ξέσπασμά του και στο 13’ προηγήθηκε με 27-22, δείχνοντας πως έχει επιβάλλει τον δικό του ρυθμό στην αναμέτρηση. O Πέσιτς κάλεσε και πάλι εσπευσμένα τάιμ άουτ, αλλά οι "πράσινοι" είχαν βρει «χημεία» σε άμυνα και επίθεση. Οι Βαυαροί, όμως, στην συνέχεια αφυπνίστηκαν και με σερί 3-10 μείωσαν σε 35-32, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ορεξάτος. Απάντησε στο σερί της Μπάγερν Μονάχου και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου βρέθηκε να προηγείται με 43-32. Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στην δεύτερη περίοδο και προηγήθηκε με 44-32. Για τους "πράσινους" ο Εστέμπαν Μπατίστα είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ 7 πόντους είχε ο Τζέιμς Γκιστ. Από τη Μπάγερν ο Λούκας Στάιγκερ είχε σημειώσει 10 πόντους.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης το σκηνικό δεν αλλάζει και στο 25’ ο Παναθηναϊκός έχει τα ηνία του αγώνα με το σκορ να είναι στο 57-46. Οι «πράσινοι» δεν αντιμετωπίζουν το παραμικρό πρόβλημα για να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά η οποία έφτασε και τους 15 πόντους, 66-61 με το τρίτο δεκάλεπτο να «κλείνει» με το σκορ στο 70-60 για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Στα πρώτα τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου το σκηνικό παραμένει ακριβώς το ίδιο με τον Παναθηναϊκό να έχει τα ηνία του αγώνα, 73-62. Οι παίκτες του Πέσιτς δεν δείχνουν ικανοί να ακολουθήσουν τον ξέφρενο ρυθμό του «τριφυλλιού» με τους «πράσινους» να πραγματοποιούν ένα εντυπωσιακό… τελείωμα και να ανοίγουν ακόμα περισσότερο την διαφορά 80-66, με το τελικό σκορ να είναι 85-75.

Δεκάλεπτα: 21-20, 44-36, 70-60, 85-75

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιάνκοβιτς 15, Φώτσης 14, Παππάς 21, Διαμαντίδης 6, Γκιστ 10, Μπατίστα 19, Κόνιαρης, Διαμαντάκος, Μποχωρίδης.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Σάφαρτζικ 5, Μίτσιτς 8, Στάιγκερ 22, Μπένζινγκ 6, Σαβάνοβιτς 14, Γκαβέλ 8, Ιντμπίχι 4, Γιάκλα, Μπράιαντ 8.



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved