Ολυμπιακός: Αισιόδοξοι Σπανούλης, Μπαρτζώκας

Ολυμπιακός: Αισιόδοξοι Σπανούλης, Μπαρτζώκας

Ψηλά τοποθετούν τον πήχη για τους «ερυθρόλευκους» ο έμπειρος πλέι μέικερ και ο τεχνικός της ομάδας – Πέντε οι απόντες από την πρώτη ανοικτή προπόνηση της σεζόν

Την αισιοδοξία τους για την πορεία του Ολυμπιακού την νέα σεζόν εξέφρασαν οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της πρώτη ανοικτής προπόνησης των «ερυθρόλευκων» τη νέα σεζόν. Τόσο ο έμπειρος πλέι μέικερ των Πειραιωτών όσο και ο τεχνικός της ομάδας επεσήμαναν πως θα… κυνηγήσουν όλους τους στόχους ώστε να κατακτήσουν όσα περισσότερα τρόπαια μπορούν.

«Καταρχήν θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σοβαρά. Πέρσι, στην ουσία δημιουργήθηκε μία νέα ομάδα, ύστερα από την κατάκτηση της δεύτερης σερί Ευρωλίγκας. Αναγκαστήκαμε για διαφόρους λόγους να κάνουμε εφτά-οκτώ μεταγραφές. Τα παιδιά που ήρθαν άλλα είχαν καλό πρόσημο, άλλα όχι και τόσο. Φέτος ουσιαστικά θα είναι πιο εύκολο το έργο μας, με προσθήκες τριών μόνο παικτών (Λαφαγιέτ, Χάντερ, Ντάρντεν), οι οποίοι έχουν εμπειρία από αυτό το επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί στην Euroleague. Έχουμε και τον Μουράτο στην ομάδα, η οποία είναι μία κίνηση για το μέλλον. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε υγεία και να δουλέψουμε καλά. Νιώθουμε αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά γιατί διαθέτουμε καλό ρόστερ. Από εκεί και πέρα μακάρι να έχουμε και τύχη ώστε να κατακτήσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο» επεσήμανε ο Μπαρτζώκας.

Από την πλευρά του ο Σπανούλης ανέφερε αρχικά: «Μετά από χρόνια, έχω ξεκινήσει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό από την αρχή της προετοιμασίας, καθώς δεν ήμουν σε θέση να αγωνιστώ με την Εθνική μας ομάδα. Είναι κάτι καινούριο για μένα. Δυστυχώς έπρεπε να απουσιάσω, δεν μπορούσα να βοηθήσω. Είχα πρόβλημα τραυματισμού και οι γιατροί μου συνέστησαν ξεκούραση και αποθεραπεία, οπότε δεν μπορούσαν να κάνω κάτι άλλο. Αυτό που προσπαθούμε είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα η οποία από την αρχή θα είναι ανταγωνιστική».

Σχετικά με την κατάστασή του, λόγω του προβλήματος στο γόνατο, τόνισε: «Νιώθω καλύτερα και αισθάνομαι περισσότερο δυνατός. Έχω δουλέψει αρκετά αυτό το καλοκαίρι ώστε να είμαι σε καλή κατάσταση και αισθάνομαι γερός. Ελπίζω το γόνατο μου να μην μου δημιουργήσει άλλα προβλήματα φέτος, όπως είχα πέρσι. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα όπως είπα. Θα κυνηγήσουμε όλους τους στόχους που έχουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρουμε ένα ωραίο μπάσκετ, το οποίο να το χαίρεται ο κόσμος και να φέρνει αποτελέσματα».

Όσο για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο, σημείωσε: «Πρώτο μας επίσημο ματς είναι αυτό στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, το οποίο είναι και νοκ-άουτ, αλλά για το πως θα το χειριστούμε αγωνιστικά καλύτερα να ρωτήσετε τους προπονητές και όχι εμένα. Εμείς καλούμαστε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες τους. Εκείνοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ώστε να μας έχουν έτοιμους. Εμείς καλούμαστε να προετοιμάσουμε το μυαλό και το σώμα μας αρκετά γρήγορα για τη νέα χρονιά, καθώς έχουμε από νωρίς ένα νοκ-άουτ παιχνίδι. Δεν κρίνει τίτλο, αλλά όπως καταλαβαίνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο νικητής θα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για να κατακτήσει το Κύπελλο, τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Έχουμε απουσίες βέβαια, καθώς έχουμε παιδιά που αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες στο Μουντομπάσκετ. Κοιτάζουμε τώρα να δουλεύουμε σωστά και θα περιμένουμε και τους διεθνείς μας να γυρίσουν ώστε να μας βοηθήσουν. Όλοι ευχόμαστε να διακριθεί η χώρα  μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Εμείς αυτή την στιγμή δουλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε στις προπονήσεις ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Επίσης, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την Εθνική και τη συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ: «Η Εθνική ομάδα είναι καινούρια. Είναι ένα κράμα νέων και έμπειρων παικτών. Διαθέτει παιδιά που διψάνε για επιτυχίες. Δεν χρειάζεται να τους βάλουμε παραπάνω πίεση. Κάνουν ότι κάνουν και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Και μέχρι στιγμής το κάνουν πάρα πολύ καλά. Είμαστε όλοι μαζί τους σε αυτό που κάνουν».

Όσο για τις απουσίες από την προπόνηση που διεξήχθη το πρωί της Τρίτης (2/9) στο ΣΕΦ αξίζει να σημειωθεί πως έλειπαν οι διεθνείς Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης και Όλιβερ Λαφαγιέτ, που συμμετέχουν στο Μουντομπάσκετ, αλλά και ο Ματ Λοτζέσκι που έχει εξασφαλίσει σχετική άδεια έχοντας μεταβεί στις ΗΠΑ. Αντιθέτως, κανονικά έδωσαν το «παρών» τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Οθέλο Χάντερ, Τρέμελ Ντάρντεν και Ανδρέας Μουράτος.



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved