Ολυμπιακός: Αισιοδοξία για το μέλλον

Ολυμπιακός: Αισιοδοξία για το μέλλον

Ικανοποίηση υπάρχει στον Ολυμπιακό για τα παιδιά που συγκροτούν τα τμήματα υποδομής τους, με την ελπίδα πως στο μέλλον θα μεταπηδήσουν στην ΚΑΕ.

Ο υπεύθυνος της πειραϊκής ακαδημίας Αργύρης Καμπούρης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γαύρος», παραδέχθηκε πως οι συνθήκες είναι ιδανικές, αν και θα μπορούν να διαθέτουν ακόμα περισσότερα παιδιά στις τάξεις τους εάν είχαν τις κατάλληλες υποδομές, κάνοντας και καλύτερη δουλειά. Μίλησε, επίσης, για το Βασίλη Μουράτο που απέκτησε φέτος ο Ολυμπιακός από τους Αγίους Αναργύρους, το Στράτο Καλογερία και τη θέλησή του να ανέβει επίπεδο, αλλά και το Δημήτρη Σταμάτη που θα ήθελαν να εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους, αν και δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Πανιώνιο. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Ολυμπιακός υπέγραψε τον Βασίλη Μουράτο για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ποια είναι η άποψή σας για τον πρώην παίκτη των Αγίων Αναργύρων;
«Εικόνα έχω από όσα έχω δει το τελευταίο διάστημα που είναι στα κλιμάκια της Εθνικής. Για να βρίσκεται εκεί και να φθάνει σε αυτό το επίπεδο σίγουρα είναι κάτι καλό για τον ίδιο. Πρέπει όμως μέσα από τη δουλειά να γίνει καλύτερος. Αυτό είναι ένα σκαλοπάτι αισιοδοξίας για τον Μουράτο, όμως πρέπει να δουλέψει και να αρπάξει την ευκαιρία. Και έχω μάθει πως λατρεύει τη δουλειά. Να βάλει τις βάσεις που πρέπει για τον εαυτό του».

-Προορίζεται όμως για την ομάδα των Εφήβων και όχι των Ανδρών ο Μουράτος…
«Είναι μεγάλο κέρδος να έχεις τέτοιους παίκτες στα χέρια σου και εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να του δώσουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να καλλιεργήσει το ταλέντο του. Να γίνουμε και εμείς καλύτεροι μέσα από αυτόν και αυτός από εμάς. Με την εμπειρία που έχει για την ηλικία του θα βοηθήσει τα νέα παιδιά που έχουμε ήδη στο ρόστερ μας και μέσα από τη σκληρή δουλειά θα ανταμειφθεί ακόμα περισσότερο».

-Ο Ολυμπιακός θέλει να αναπτύξει τις ακαδημίες του και να αρχίζει να παράγει παιδιά. Να βγάζει τους Μουράτους του από μόνος του και να μη χρειάζεται να δαπανήσει λεφτά για να τους έχει. Ποια είναι άποψή σας για αυτήν την κίνηση;
«Από παλιά έβγαζε δικά του παιδιά ο Ολυμπιακός. Και εγώ ήμουν από τα σπλάχνα της ομάδας. Κάποτε παίζαμε παρέα με τον Αλέξη Χριστοδούλου και τον Δημήτρη Σαμπάνη από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα και συνεχίζαμε. Είναι μεγάλο αβαντάζ για ένα σύλλογο να έχει αθλητές μέσα από τα σπλάχνα του. Ο Πρίντεζης ήρθε στον Ολυμπιακό σε μικρή ηλικία, δούλεψε πολύ μέσα από τις ακαδημίες και έχει φθάσει πολύ ψηλά μέσω του ιδρώτα που έχει ρίξει».

-Πώς θα σας φαινόταν το ενδεχόμενο ο ΕΣΑΚΕ να προχωρήσει στη δημιουργία μιας λίγκας U20. Όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο και τη Super League;
«Θα ήταν ένα πολύ θετικό βήμα να συμβεί κάτι τέτοιο. Να συνεχίζουν να αγωνίζονται για κάποιο χρονικό διάστημα και να δείχνουν τα παιδιά ό,τι μπορούν. Να παίξουν και να παλέψουν για να μπουν στις υπόλοιπες κατηγορίες. Θα ήταν θετικό αυτό για να μην χάνονται πολύ γρήγορα τα παιδιά. Αλλάζουν ηλικιακά πολύ γρήγορα τα παιδιά πλέον και το μόνο που απομένουν είναι να παίξουν και να αποδείξουν τι αξίζουν. Μακάρι και οι ομάδες να είναι έτοιμες για κάτι τέτοιο. Για εμένα πλέον το θέμα είναι το παιδί να παίζει. Είναι εντελώς διαφορετικό να αποκτάει την εμπειρία ο μικρός. Θα μπορεί να σταθεί καλύτερα στα πόδια του».

-Στις ακαδημίες του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Στράτος Καλογερίας, ένα παιδί που πρόσφατα κλήθηκε από τον Δημήτρη Παπανικολάου στην Εθνική. Πώς βλέπετε την εξέλιξή του;
«Εδώ και καιρό κάνουμε και κάνω σκληρή δουλειά μαζί του και με τη θετική πίεση από εμάς έκανε το μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του. Είναι μια τεράστια εμπειρία η κλήση του στην Εθνική για τον Στράτο. Για εμένα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία να τον άαρει μαζί του ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην προετοιμασία των Ανδρών για να κερδίσει και άλλα. Τον έχουμε βοηθήσει πολύ και έχει μεγάλη βελτίωση. Το θέμα είναι το παιδί να έχει ισορροπημένο μυαλό και μέσα από τη σκληρή δουλειά να παλέψει για το όνειρο».

-Οι Πειραιώτες κοιτούν πολύ και τον Δημήτρη Σταμάτη, περιμένοντας παράλληλα τις εξελίξεις στον Πανιώνιο για να κινηθούν καταλλήλως. Τι έχετε να πείτε για τον γιο του Αντώνη Σταμάτη, που έπαιξε και στον Ολυμπιακό;
«Έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία το παιδί. Το είδα και τον έχω παρακολουθήσει. Είναι μαχητής. Προσπαθεί να δίνει καλά στοιχειά στο παρκέ. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπως του Σταμάτη είναι να βελτιώσεις ένα ταλέντο και να το καλλιεργήσεις. Το θετικό είναι ότι βρέθηκε σε αυτό το επίπεδο και για να έχει συμβεί αυτό σίγουρα το αξίζει. Τα ταλαντούχα παιδιά μέσα από τα παιχνίδια μπορούν να φανούν έτοιμα».

-Πώς πήγαν τα πράγματα το καλοκαίρι με τα παιδιά που ήρθαν στην ακαδημία του Ολυμπιακού; Θετική ήταν η κατάσταση;
«Υπάρχει ικανοποίηση. Ήρθαν πολλά παιδιά το καλοκαίρι και μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν οι συνθήκες ώστε να ξαναέρθουν. Αν είχαμε και περισσότερα γήπεδα θα είχαμε τη δυνατότητα να τα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Όλοι οι άνθρωποι που είναι γύρω μου έχουμε μεγάλη όρεξη. Τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα και δείχνουν ζήλο και ευχαρίστηση για μπόλικη προπόνηση. Πάντως, αν είχαμε κι άλλα γήπεδα θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά».

-Με την ΚΑΕ πώς είναι οι σχέσεις σας; Βοηθούν την προσπάθεια που γίνεται;
«Συνεργαζόμαστε πολύ καλά με την ΚΑΕ, ό,τι χρειαστούμε ο κ. Σταυρόπουλος είναι δίπλα μας. Είναι συνεργάσιμοι όλοι. Εξάλλου, ο στόχος είναι κοινός. Είναι ευλογία πάντως να δουλεύεις με τέτοια άτομα που ό,τι τους έχουμε ζητήσει το έχουν πραγματοποιήσει, προσπαθώντας μάλιστα να μας παρέχουν το οτιδήποτε και γρήγορα».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved