«Πέτρος Οικονομάκης»: Συμπληρώθηκε το καρέ

«Πέτρος Οικονομάκης»: Συμπληρώθηκε το καρέ

Έγιναν γνωστές οι τέσσερις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο φετινό τουρνουά του Ρεθύμνου «Πέτρος Οικονομάκης».

Μετά τον Ολυμπιακό, για τον οποίο είχε ήδη γίνει γνωστό πως θα πάρει μέρος στους αγώνες που θα διεξαχθούν για τέταρτη διαδοχική χρονιά στη μνήμη αδικοχαμένου παίκτη των Κρητικών, στο «Μελίνα Μερκούρη» θα βρεθούν και ο ΠΑΟΚ με την Αλ Ριάντι από το Λίβανο. Το τουρνουά, που έχει γίνει πλέον θεσμός, θα λάβει χώρα το διάστημα 3-5 Οκτωβρίου και θα αποτελέσει το τελευταίο τεστ για τις ελληνικές ομάδες, πριν από τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ το οποίο θα ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά (11/09).

Η ανακοίνωση: «Ολοκληρώθηκε το «παζλ» των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο 4ο διεθνές τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», το οποίο θα διεξαχθεί στις 3-5 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα τουρνουά πανελληνίως, το οποίο από πέρυσι έχει διεθνή χαρακτήρα, καθώς συμμετέχουν μεγάλες ομάδες τιμώντας τη μνήμη του ανθρώπου και αθλητή, Πέτρου Οικονομάκη, και δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στη διοργάνωση. Φέτος, για πρώτη φορά, το «παρών» θα δώσουν ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η Al Riyadi Beirut Basketball Club από το Λίβανο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα που δήλωσε συμμετοχή στο τουρνουά. Πρόκειται για μία από τις ιστορικότερες ομάδες στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο Σαπόρτα, ένα Κύπελλο Κόρατς, δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Ελλάδος. Πέρυσι κατέκτησε την 3η θέση στην Basket League ΟΠΑΠ. Στην ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνίζονται τρεις παλιοί γνώριμοι του Ρέθυμνο Aegean, ο Γιώργος Δέδας, ο Απόλλωνας Τσόχλας και ο Μαρκ Κάρτερ. Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Ολυμπιακός, θα δώσει το «παρών» μαζί με όλα του τα αστέρια, δίνοντας αίγλη στο τουρνουά. Είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, καθώς πρωταγωνιστεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ευρώπης, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, δέκα πρωταθλήματα και εννέα Κύπελλα Ελλάδας. «Γρανάζι» αυτής της ομάδας αποτελεί ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ένα «αστέρι» που «γεννήθηκε» στο Ρέθυμνο Aegean.

Η ομάδα που δίνει το διεθνή χαρακτήρα στην διοργάνωση είναι η Al Riyadi Beirut από το Λίβανο. Ιδρύθηκε το 1934 και είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ασίας, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει πέντε φορές το αραβικό πρωτάθλημα. Στην τροπαιοθήκη της κατέχει ακόμη, 24 πρωταθλήματα Λιβάνου και τρία Κύπελλα, τρία πρωταθλήματα Δυτικής Ασίας και ένα πρωτάθλημα Ασίας (2011). Από τη σεζόν 2012-13 προπονητής της ομάδας είναι ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Γνωστός σε όλο το ελληνικό μπασκετικό κοινό τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής. Αγωνίστηκε στην ιστορική ομάδα του Άρη για οκτώ χρόνια, ενώ έχει θητεύσει ως κόουτς σε πολλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος έχοντας κατακτήσει πολλές διακρίσεις και τίτλους. Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean θέλει να ευχαριστήσει όλες τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνεισφέρουν στην πρόοδο και στην καθιέρωση του τουρνουά ως ενός από τα πιο ανταγωνιστικά και επιτυχημένα στην Ελλάδα».



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved