Πρίφτης: «Μεγαλώνει ο στόχος για τον Άρη, δεν μικραίνει»

Πρίφτης: «Μεγαλώνει ο στόχος για τον Άρη, δεν μικραίνει»

Ανταγωνιστική ομάδα, η οποία όμως θα είναι παράλληλα και οικονομική, θέλει να φτιάξει στον Άρη ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο 45άχρονος τεχνικός με δηλώσεις του στο Arena FM 89.4 αναφέρθηκε στο διπλό στόχο που έχει στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν ως προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανση, το παράλληλο πόστο του στην ομάδα και την Εθνική Ελλάδας Ανδρών, αλλά και τους Λευτέρη Μποχωρίδη και Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Δήλωσε, επίσης, τυχερός που εργάστηκε για τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το πόστο του στον Άρη, αλλά και την Εθνική Ελλάδας: «Καλούμαι να καλύψω δύο σκέλη. Η Εθνική είναι πολύ σημαντική, αφορά όλους μας και πρέπει να πάει καλά. Στον Άρη όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ έχουν το φόρτο για την ομάδα, τη στελέχωση, την επικοινωνία με τους συνεργάτες και όλα αυτά. Με τον πρόεδρο και τη διοίκηση συναντήθηκα, οι συνεργάτες ήρθαν στο Καρπενήσι και κάναμε εκεί ένα μίτνιγκ. Θα γίνει άλλο ένα. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία, έτσι ώστε να δυναμώσουμε το ρόστερ».

Για την πιθανή άρση του απαγορευτικού στις μεταγραφές από τη FIBA: «Αυτό είναι η βάση για να χτίσουμε την ομάδα. Από όσο γνωρίζω είμαστε σε τελικό στάδιο, θα λυθεί και θα επιλέξουμε παίκτες από ολόκληρη την αγορά. Έχουμε πιο πολλές επιλογές και μιλάμε για Αμερικανούς που δεν έχουν αγωνιστεί στην ομάδα. Ο στόχος δεν μικραίνει, μεγαλώνει. Ο στόχος είναι η εξυγίανση και το βασικό χαρτί μου είναι να φτιάξω μια ανταγωνιστική ομάδα που δεν θα υπερβαίνει τα οικονομικά. Ο Άρης καλείται να συνδυάσει και τα δύο, καθώς είναι μεγάλη ομάδα και δεν μπορεί να είναι χαμηλά. Πρέπει, όμως, να είμαστε ρεαλιστές. Τα προβλήματα δεν λύνονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Σε δύο τρεις σεζόν ίσως ο Άρης ισοσκελίσει τα έξοδά του, κρατάει τους παίκτες και πάει για το κάτι παραπάνω. Πρέπει να βάλουμε σε μια σειρά τους στόχους. Είναι πρώτα η εξυγίανση, μετά να φτιάξουμε μια σοβαρή ομάδα και με τη βοήθεια του κόσμου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το εάν ο στόχος είναι η τέταρτη ή η όγδοη θέση δεν μπορούμε να το πούμε ακόμα. Πρέπει να ξεκινάς ταπεινά και μετά το πρώτο μισό μπορείς να διευκρινήσεις τις ικανότητές σου με μεγαλύτερη βεβαιότητα».

Για το εάν έχει μιλήσει με το Νίκο Γκάλη: «Δεν έχω μιλήσει, θα μιλήσουμε σίγουρα, έχουμε συνεννοηθεί όταν έρθω στη Θεσσαλονίκη να έχουμε επικοινωνία. Η παρουσία του είναι παραπάνω από σπουδαία, γιατί στο πρόσωπό του αναζωπυρώνεται όσα έχει πετύχει ο Άρης. Η συμβολή του θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική».

Για τη μεταγραφή του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Παναθηναϊκό: «Στο κομμάτι του Μποχωρίδη ήμουν σε συνεννόηση με τη διοίκηση και είχαμε σύμπνοια σε ό,τι αποφασίστηκε. Κατανοώ την κατάσταση του Άρη και πρέπει να σκεφτεί εάν μπορεί να κρατήσει έναν παίκτη, ενώ μετράει και η γνώμη του παίκτη να πάει σε μια πιο μεγάλη ομάδα, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πρόκληση για τον καθέναν. Δεν πρέπει ο Άρης να μπαίνει φραγμός. Με βάση τα οικονομικά δεδομένα είπαμε το ναι για αυτή την κίνηση. Είναι ένας καλός παίκτης και πρέπει να βρούμε μια λύση για να καλύψουμε το κενό. Με την άρση της FIBA θα καλυφθεί».

Για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ: «Έληξε η προθεσμία, λογικά θα παραμένει στον Άρη και ήξερα ότι θέλει να παραμείνει. Τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη, από τα καλύτερα «τεσσάρια», και είμαι χαρούμενος που παραμένει. Και αυτός και εγώ θα βοηθηθούμε από τη συνεργασία μας».

Για την εμπειρία του στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού: «Ήταν έντονη εμπειρία να ζεις από κοντά τα πλέι οφ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Νιώθω τυχερός που είχα τη δυνατότητα, ήταν απρόσμενο, το επίπεδο ήταν υψηλότερο και είναι ενδιαφέρον για έναν προπονητή να αναλύσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Μπαρτσελόνα και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Το κυριότερο είναι πως είχα την τύχη να συμμετέχω στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό».

Για το γεγονός πως είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό δύο φορές στο παρελθόν: «Δεν νομίζω πως αυτό έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στο να συνεργαστώ με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Το να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό είναι περισσότερο συγκυριακό. Σίγουρα υπάρχει ένας τρόπος να γίνεται αυτό, όμως όταν ένας υποδεέστερος αντίπαλος κερδίζει ένα δυνατό εξαρτάται και από το δυνατό. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο χαλαρός».

Για τον κόσμο του Άρη: «Καταλαβαίνω πώς νιώθει ο Αρειανός οπαδός που έχει ένα παρελθόν, αλλά και την κουλτούρα και την ικανότητα να καταλαβαίνει τη θέση της ομάδας. Οι αναμνήσεις, αλλά και το κριτήριο του Αρειανού θα παίξουν ρόλο ώστε να μας στηρίξει, να έχει απαιτήσεις, να είναι όμως και ρεαλιστής. Θα πρέπει να είναι σωστός υποστηρικτής και δεν θα μπει σε μια λογική κριτικής που θα αποθαρρύνει την ομάδα. Ο κόσμος είναι συμπαίκτης μας και θα προσπαθήσω όλοι να γίνουμε μια συμπαγής ομάδα και ένα μίγμα που ο καθένας από το πόστο του θα συμμετέχει στο αποτέλεσμα».

Για την άρνηση παικτών να πάρουν μέρος στην Εθνική Ελλάδας: «Η Εθνική είναι πάνω από άτομα και πρόσωπα. Υπάρχουν κάποιες απώλειες, αλλά στην Εθνική πρέπει να είναι αυτοί που θέλουν να είναι και αυτοί που είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν. Υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα, πάμε καλά και περιμένουμε να δούμε τα πρώτα φιλικά για να βγάλουμε συμπεράσματα».



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved