Ζουρνατσίδης: «Ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ»

Ζουρνατσίδης: «Ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ»

Καμία αλλαγή στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας δεν πρόκειται να υπάρξει στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Τέλη Ζουραντσίδη.

Ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με δηλώσεις του στο Libero 107.4, αναφέρθηκε στο μεταγραφικό σχεδιασμό τους εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, τις πιθανότητες που υπάρχουν να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους οι Λεωνίδας Κασελάκης και Γιώργος Μπόγρης, αλλά και τις αποχωρήσεις παικτών. Διευκρίνισε, πάντως, πως η τρέχουσα περίοδος είναι σκληρή αλλά ωραία, ενώ παρά την αλλαγή προσώπων στο ρόστερ η βασική φιλοσοφία στο παιχνίδι τους δεν πρόκειται να αλλάξει. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ: «Τώρα είναι η πιο σκληρή περίοδος και η περίοδος που πρέπει εμείς, από τη μεριά μας, να τα δώσουμε όλα. Σαφώς και η περσινή πορεία έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα να μιλάει με περισσότερη άνεση με εκπροσώπους παικτών και με τους παίκτες. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα κάθε ημέρα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το κομμάτι που έχει να κάνει με τη διαδικασία. Εμείς έχουμε βρει κάποιους παίκτες, έχουμε αποφασίσει για το στιλ που θέλουμε να παίξουμε φέτος και για τις ανάγκες του προπονητή και έχουμε κάνει τις προτάσεις μας. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει απόσταση στο οικονομικό, αλλά θα δούμε».

Για το εάν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη φιλοσοφία του ΠΑΟΚ: «Δεν αλλάζει κάτι, απλώς η ομάδα αλλάζει πρόσωπα κι εμείς πρέπει να βρούμε εκείνα που ταιριάζουν σε αυτά που κάναμε πέρυσι και σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε φέτος. Βέβαια, αναγκάζεσαι όταν βρεις κάτι πολύ καλό να παίξεις εσύ στα μέτρα του λίγο. Για παράδειγμα, εάν βρεις κάποιον πολύ γρήγορο και εσύ δεν σκοπεύεις να το κάνεις αυτό, αν είναι εξαιρετική περίπτωση, προσπαθείς να φέρεις το παιχνίδι προς τα εκεί. Είναι ωραία περίοδος, πάντως».

Για τις ανανεώσεις και τις αποχωρήσεις των Τσαϊρέλη, Κούπερ και Πέιν: «Αυτοί οι τρεις έχουν φύγει, άλλαξαν επίπεδο οικονομικό και δεν γινόταν να μείνουν. Από την άλλη, ο Γιώργος και ο Κώστας ανανέωσαν ήδη, ήρθε ο Κακαρούδης, υπάρχουν ο Λιάπης και ο Τσόχλας και είναι και οι εκκρεμότητες του Κασελάκη και του Μπόγρη. Με τον Κασελάκη έγινε μια συζήτηση εδώ και πολύ καιρό, του κάναμε κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις και περιμέναμε να απαντήσει. Τίποτα δεν μας δεσμεύει, πάντως, γιατί εάν βρούμε κάποιον παίκτη που μας καλύπτει μπορούμε να τον κλείσουμε. Με τον Μπόγρη έχουμε συζητήσει, βρίσκεται στη διαδικασία της Εθνικής τώρα και κάνει κι αυτός κάποιες σκέψεις για εξωτερικό. Το ίδιο με τον Κασελάκη ισχύει και για αυτόν, έχει γίνει ήδη μια πρόταση, όμως εάν βρούμε μια περίπτωση που να μας καλύπτει και είναι στα λεφτά που μας παίρνει μπορεί να προχωρήσουμε γιατί δεν υπάρχει πολύς χρόνος».

Για τους Αμερικανούς: «Θα έχουμε σίγουρα πιο πολλούς Αμερικανούς σε σχέση με πέρυσι. Εμείς βασίσαμε πολύ το παιχνίδι μας στο ελληνικό στοιχείο τα τελευταία δύο χρόνια. Οι παίκτες που μπορούν να είναι καλοί στον ΠΑΟΚ από την Ελλάδα τελειώνουν, το είδαμε και φέτος αυτό, οπότε η στροφή στους ξένους είναι πλέον ανάγκη. Μακάρι να υπήρχαν και άλλα τέτοια παιδιά στα χρήματα αυτά, να έρθουν και να μας ικανοποιήσουν. Μακάρι να μείνουν και τα δύο παιδιά αυτά και να είναι λιγότερες οι επιλογές των ξένων».

Για τον Αντώνη Κόνιαρη: «Υπάρχει πολύ διαφορετική κατάσταση με τον Κόνιαρη. Εγώ θα πω το εξής, ο ΠΑΟΚ από τη χρονιά που τελείωσε είχε δύο παίκτες που παίζουν στην Εθνική Ανδρών, είχε το Λιάπη στην Εθνική Νέων Ανδρών, είχε στα παιδιά που παίζουν τώρα τον Κόνιαρη και τον Κώττα και είχε και σε μικρότερες ομάδες κι άλλα παιδιά. Έχει πάνω από 10-12 παιδιά σε εθνικές ομάδες. Εάν δούμε πριν από λίγα χρόνια τι γινόταν, πρόκειται για τεράστια αύξηση. Υπάρχει, όμως, ένα σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες. Όταν ένα παιδί φθάνει στα 18 και καλείται να υπογράψει συμβόλαιο δεν το δεσμεύει τίποτα νομικά να υπογράψει στον ΠΑΟΚ ή όπου αλλού θέλει. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι, έρχεται λοιπόν εδώ τώρα το κενό στη νομική αυτή κατάσταση και ο παίκτης λέει ευχαριστώ, αλλά θέλω να πάω αλλού. Ο Κόνιαρης δεν έχει κάποια δέσμευση με τον ΠΑΟΚ. Είναι μια τρύπα του αθλητικού συστήματος. Για ποιο λόγο να πάρω ένα μικρό παιδί ή να το αναδείξω; Στην επόμενη πενταετία θα έπαιρνε δύο-τρεις φορές το μπάτζετ που έχει ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο. Και για το ίδιο το παιχνίδι, καθαρά μπασκετικά είναι ένα πρόβλημα. Αυτό δεν βοηθάει και την ανάπτυξη του αθλήματος. Αυτό θα έπρεπε να είναι ουσιαστική συζήτηση, το τι γίνεται με τα παιδιά 18 χρονών σε μια ομάδα. Έτσι κι εγώ φθάνω σε μια κατάσταση που λέω πως δεν επενδύω στις υποδομές μου, επενδύω στα παιδιά που έχουν γίνει 18. Αυτά είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να πέσουν στο τραπέζι. Αυτό κάποια στιγμή θα πλήξει τους ίδιους τους πλούσιους. Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει τίποτα μέσα στην Ελλάδα. Ποιος θέλει να επενδύσει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα; Εμείς κοιτάζουμε πώς θα επιβιώσουμε και πώς θα παραμείνει ζωντανή η εταιρία και τον επόμενο ένα μήνα και δυστυχώς χάνεται κάθε διάθεση για ανάπτυξη ιδεών που θα αλλάξουν το παιχνίδι. Το Σεπτέμβριο θα ζητήσουμε ραντεβού με την ΕΟΚ, για να συζητήσουμε πώς μπορεί να αναστραφεί η συγκεκριμένη κατάσταση. Ο Νίκος Σταυρόπουλος έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με όλα τα τμήματα και είναι κρίμα. Στο θέμα του Κόνιαρη, ο ΠΑΟΚ πούλησε έναν παίκτη που σε λίγους μήνες δεν θα είχε κανένα δικαίωμα πάνω του. Από το να είμαστε παντελώς χαμένοι, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την ομάδα».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved