Γαλιλαίας: «Τελειώνει της FIBA»

Γαλιλαίας: «Τελειώνει της FIBA»

Την αισιοδοξία του, πως θα αρθεί άμεσα η απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβάλει στον Άρη η FIBA, εξέφρασε ο Χρήστος Γαλιλαίας.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ Άρης, με δηλώσεις του στο Arena FM 89.4, παραδέχθηκε πως η υπόθεση κινείται σε καλό δρόμο και είναι πλέον θέμα ημερών για να ολοκληρωθεί και από τυπικής άποψης, ώστε οι Θεσσαλονικείς να μπορέσουν ξανά να εντάξουν στις τάξεις τους ξένους παίκτες. Μίλησε, ακόμα, για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ κι αν θα παραμείνει στην ομάδα και τη μεταγραφή του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το θέμα της ρήτρας του Αλέξανδρου Βεζένκοφ: «Δεν νομίζω να χρειαστεί. Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από όσα μας έχουν πει ο ίδιος και η οικογένειά του. Το θέμα της ρήτρας είναι σωστό. Εάν δεν συνδέουμε τις δύο περιπτώσεις, είναι θέμα εντυπώσεων».

Για το εάν ήθελε να φύγει ο Λευτέρης Μποχωρίδης: «Φυσικά, στην περίπτωση που ένας παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο, τον πρώτο λόγο έχει ο παίκτης να πει τι θέλει και εάν θέλει να πάει. Εάν δεν ήθελε δεν θα πήγαινε. Είναι σαφές πως και ο ίδιος ήταν σύμφωνος. Η απόφαση λήφθηκε, έγινε μια επεξεργασία των δεδομένων και αποφασίσαμε πως ήταν το πιο σωστό για το μέλλον της ομάδας».

Για τις αντιδράσεις του Ερασιτέχνη, για το θέμα των ποσοστών: «Γνωρίζω για τις αντιδράσεις, θα πρέπει να δούμε εάν ισχύει κάτι τέτοιο νομικά, για να δώσω μια πιο υπεύθυνη απάντηση. Από τη στιγμή που ο Α.Σ. δήλωσε πως δεν είναι σύμφωνος για τη μεταγραφή θα ήταν πέναλτι να ζητήσει ποσοστά. Έχουν κάθε δικαίωμα για την άποψή τους, αλλά όταν αποφασίζουν για τον Α.Σ. δεν παίρνουν τηλέφωνο εμάς. Εάν νομικά υπάρχει θέμα πρέπει να το κοιτάξουμε, γιατί δεν το γνωρίζω».

Για την οικονομική ανάσα που παίρνει η ΚΑΕ Άρης: «Είναι τεράστια ανάσα. Το θέμα της FIBA μας ταλανίζει το τελευταίο διάστημα. Πάμε καλά και είναι θέμα ημερών να τελειώσει η υπόθεση, που είναι πάρα πολύ σημαντική για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει».

Για το εάν θεωρεί πως θα αποδυναμωθεί η ομάδα: «Δεν θα γινόταν ποτέ κίνηση χωρίς να ερωτηθεί ο προπονητής. Εάν θα αποδυναμωθεί ή όχι η ομάδα θα το δείξει ο χρόνος και δεν είναι σωστό να εικάζουμε τώρα. Είναι ευχή όλων να μην αποδυναμωθεί, αλλά να δυναμώσει και να γίνει όσο καλύτερη γίνεται. Εξετάζει ο προπονητής, γίνονται έρευνες αγοράς για ξένους παίκτες, αλλά και νεαρούς, για να συνεχιστεί αυτό που έχει θέσει ως στόχο η διοίκηση. Όλα είναι πολύ θεωρητικά, γιατί οι εκπρόσωποι των παικτών δεν επιθυμούν να δεσμεύσουν κάποιον παίκτη εάν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα της FIBA».

Για τα εισιτήρια διαρκείας, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου: «Τα διαρκείας πάνε εξαιρετικά. Περίμενα λόγω του Θέρους να υπάρχει μια καθυστέρηση στο ρυθμό της πώλησης, είμαστε όμως πολύ ευχαριστημένοι».

Για το διεθνές τουρνουά «Νίκος Γκάλης»: «Δεν έχω ενημέρωση για το πώς πάνε τα εισιτήρια, αλλά είμαι σίγουρος πως θα έχει ανταπόκριση και θέλω να καθιερωθεί ως ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την πόλη και όχι μόνο για τον Άρη».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved