Πεν: «Πρόκληση ο Απόλλωνας Πατρών»

Πεν: «Πρόκληση ο Απόλλωνας Πατρών»

Παίκτης μαχητής είναι ο Μπράντον Πεν, που αγωνίζεται πάντα για το συμφέρον της ομάδας του, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, που υπέγραψε για 1+1 χρόνο με τον Απόλλωνα Πατρών, μίλησε στην εφημερίδα «Γνώμη Σπορ» για τη νέα πρόκληση που ανοίγεται στην καριέρα του, το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ, αλλά και το πόσο υπάκουος είναι πάντοτε στον προπονητή του, αφού αυτό που πρώτιστα τον ενδιαφέρει είναι το καλό της ομάδας του. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Πώς πήρες την απόφαση να αγωνιστείς τη νέα χρονιά στον Απόλλωνα Πάτρας;
«Υπήρχαν πολλοί λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου να συνεχίσω την καριέρα μου στην ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα και να υπογράψω συμβόλαιο συνεργασίας. Ο πρώτος και ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι θέλησα να αγωνιστώ σε πιο υψηλό επίπεδο και πιστεύω ότι αυτό μου το προσφέρει το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς πολλές από τις ομάδες του συγκαταλέγονται στην ελίτ της Ευρώπης. Η επιλογή του Απόλλωνα σίγουρα δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για ομάδα που τα τελευταία χρόνια πλασάρεται στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Τέλος, δεν σας κρύβω ότι έχω ακούσει πολύ όμορφα πράγματα για την Ελλάδα, ξέρω ότι είναι μια όμορφη χώρα με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό».

-Η προηγούμενη ομάδα σου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Δανίας. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο;
«Είμαι από τους τύπους των αθλητών που σε κάθε ομάδα που αγωνίζομαι ρωτάω τον προπονητή να μου πει ποιος θα είναι ο ρόλος μου μέσα στο παρκέ και τι θέλει από εμένα. Την περσινή χρονιά ο προπονητής μου στη Δανία μου ζήτησε να σκοράρω, ενώ στην προηγούμενη ομάδα μου στην Ιαπωνία κλήθηκα να βγάλω όλη την ενέργειά μου για να πετύχει η ομάδα μου τους στόχος της. Το ίδιο λοιπόν θα κάνω και στον Απόλλωνα. Θα προσπαθήσω να υπερασπιστώ την ομάδα και να φέρω εις πέρας την αποστολή που θα μου πει ο προπονητής μου. Εάν μου ζητήσει να σκοράρω θα σκοράρω, εάν μου ζητήσει να μοιράσω το παιχνίδι θα το κάνω. Στόχος μου είναι μέσα από τον Απόλλωνα να μεγαλώσω σαν παίκτης αλλά και σαν άνθρωπος. Όσον αφορά στην ομάδα μου, θέλω να τη βοηθήσω να κερδίσει όσα περισσότερα παιχνίδια μπορεί για να μπούμε άλλη μία χρονιά στα πλέι οφ του πρωταθλήματος».

-Τι γνωρίζεις για τον Απόλλωνα;
«Ξέρω ότι ο Απόλλωνας είναι ανταγωνιστικό σωματείο, το οποίο παλεύει σκληρά κόντρα σε ελληνικές δυνάμεις όπως είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Αυτό που έχω μάθει και μου αρέσει πολύ είναι ότι η ομάδα δεν τα παρατάει ποτέ σε κάθε παιχνίδι που δίνει και μάχεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη».

-Το ελληνικό πρωτάθλημα θεωρείται από τα πιο ανταγωνιστικά της Ευρώπης. Ήταν αυτό ένα επιπλέον κίνητρο στην απόφασή σου να αγωνιστείς στον Απόλλωνα;
«Ήξερα πάντα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και πολύ σκληρό και έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία που έχουν αγωνιστεί σε Ευρώπη και Αμερική. Η ευκαιρία λοιπόν που μου δίνεται στον Απόλλωνα να κοντραριστώ με ομάδες που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για εμένα. Πέρυσι έπαιξα στο EuroChallenge και είχα τη δυνατότητα να παίξω ενάντια σε ισχυρές ομάδες όπως είναι η Ουράλ από τη Ρωσία και η Σολέ από τη Γαλλία. Ήθελα λοιπόν μέσα από την επιλογή μου να σιγουρέψω ουσιαστικά ότι θα αγωνιστώ και τη νέα χρονιά σε μια ομάδα ανταγωνιστική και υψηλού επιπέδου».

-Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου σαν παίκτη;
«Σαν παίκτης μου αρέσει να υπακούω στον προπονητή μου. Υπό νορμάλ συνθήκες αγωνίζομαι σαν σμολ φόργουορντ, ωστόσο έχω την εμπειρία και μπορώ να παίξω και κοντά στο καλάθι, αλλά και να προωθηθώ για κάποια σουτ».

-Ο Απόλλωνας έχει μεγάλη ιστορία στο χώρο του μπάσκετ και πολλούς φιλάθλους. Τι έχεις να πεις στον κόσμο της Πάτρας που από τον Οκτώβρη θα σε απολαμβάνει στο παρκέ;
«Οι φίλαθλοι του Απόλλωνα θα έχουν την ευκαιρία να δουν μέσα στο παρκέ έναν παίκτη ανταγωνιστικό, ο οποίος θα μάχεται για το συμφέρον της ομάδας του. Θα τα δώσω όλα για να μπορέσει ο Απόλλωνας να υλοποιήσει για ακόμα μία χρονιά τους στόχους του και θα χαρώ πολύ να συνομιλώ με τους φιλάθλους της νέας μου ομάδας. Ανυπομονώ να φθάσει η στιγμή που θα πετάξω για την Ελλάδα και τον Απόλλωνα και είμαι συγκινημένος για το νέο κεφάλαιο που ανοίγω στη ζωή μου».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved