Καμπερίδης: «Καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός ο Άρης»

Καμπερίδης: «Καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός ο Άρης»

Αισιόδοξος εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου εμφανίστηκε το μέλος του τεχνικού επιτελείου του Άρη, Σάββας Καμπερίδης.

Ο 36άχρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Arena Press», αναφέρθηκε στο Δημήτρη Πρίφτη, αλλά και την άρση του απαγορευτικού στις μεταγραφές που έχει επιβληθεί στους Θεσσαλονικείς από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθησή του πως ο Άρης θα είναι του χρόνου καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός, ενώ το πρωτάθλημα της Basket League ΟΠΑΠ το περιμένει και πάλι πολύ δυνατό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Νέα χρονιά, νέες προσδοκίες, νέος προπονητής. Θέλω την γνώμη σου για τον Δημήτρη Πρίφτη.
«Δεν τον γνώριζα προσωπικά, αλλά με όποιον και αν μίλησα μου είπε τα καλύτερα για την ποιότητα του ανθρώπου και την προπονητική του αξία. Κάθε ομάδα στην οποία δούλεψε παρουσίασε πολύ οργανωμένο πρόσωπο και φρόντιζε να βάζει τη δική του ταυτότητα. Ήρθε στη Θεσσαλονίκη και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε, μου έδειξε ότι είναι άνθρωπος με ποιότητα και αγάπη για αυτό που κάνει και ανυπομονώ να συνεργαστούμε και να τον βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

-Έδωσε κάποιο στίγμα; Έναν στόχο; Έδωσε κάποιες κατευθύνσεις;
«Δεν μιλήσαμε για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, καθώς περιμένουμε να δούμε πώς θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε το ρόστερ με τους Έλληνες και τους ξένους. Περιμένουμε το «ok» από τη διοίκηση για να πάμε σε πιο συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ο κόουτς Πρίφτης δεν σταμάτησε να μιλάει για συνεργασίες μεταξύ προπονητικού τιμ, παικτών, διοίκησης και φυσικά κόσμου. Στάθηκε στην ανάγκη να φέρουμε την κερκίδα πιο κοντά στην ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι θέλουμε να φτιάξουμε έναν Άρη πιο οργανωμένο, πιο μαχητικό. Είπαμε ότι ο Άρης πρέπει να πρεσβεύει στο γήπεδο αυτά που αντιπροσωπεύει σαν ομάδα και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

-Θα είναι πρόβλημα η απουσία του από την προετοιμασία του Άρη;
«Δεν θα είμαστε η μόνη ομάδα που θα βιώσει αυτήν την κατάσταση, η οποία για εμένα προσωπικά θα είναι καινούρια σαν εμπειρία. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα, γιατί έχουμε συμφωνήσει στον τρόπο συνεργασίας και έχουμε εκπονήσει το πλάνο δουλειάς και προετοιμασίας. Μαζί με το Θωμά Νίκου, άνθρωπο της ίδιας ποιότητας και μπασκετικής φιλοσοφίας με τον κ. Πρίφτη, πιστεύω ότι θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά».

-Με βάση το υπάρχον ρόστερ θα γίνουν στοχευμένες επιλογές παικτών;
«Σας είπα ότι περιμένουμε την απόφαση της FIBA για την άρση του απαγορευτικού. Τη δεδομένη στιγμή έχουμε ποιοτικό ρόστερ Ελλήνων παικτών και θα κοιτάξουμε να το εμπλουτίσουμε με συγκεκριμένες και ποιοτικές επιλογές. Αν είμαστε υποτυπωδώς εύστοχοι στις επιλογές μας πιστεύω ότι ο Άρης θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερος από την περσινή χρονιά».

-Ο κόουτς είπε ότι οι καλοί ξένοι θα βοηθήσουν και τους νέους Έλληνες παίκτες.
«Αυτό είναι αλήθεια. Έχουμε μια τετράδα νέων παικτών αποτελούμενη από τους Μποχωρίδη, Βεζένκοφ, Μούρτο και Γκίκα που πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα είναι από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Η προσθήκη ξένων παικτών θα μπορέσει να προσδιορίσει καλύτερα τον ρόλο τους στην ομάδα και θα τους κάνει πιο αποδοτικούς και ουσιαστικούς».

-Σε ποιες θέσεις θα γίνουν οι επιλογές των ξένων;
«Η αποχώρηση του Μιχάλη Πελεκάνου μας αναγκάζει να πάμε σε μια πολύ καλή επιλογή σμολ φόργουορντ για τη θέση «3». Από εκεί και πέρα, βάσει των όσων είπαμε σε γενικές γραμμές με τον κόουτς, θα κοιτάξουμε να ενισχυθούμε στη θέση του πόιντ γκαρντ αλλά και στη φροντ λάιν και τη θέση του σέντερ. Περιμένουμε, όμως, να τελειώσει το θέμα με τη FIBA».

-Πώς περιμένεις το επόμενο πρωτάθλημα;
«Πολύ ανταγωνιστικό. Εξαιρώντας την πρώτη δυάδα, που θα παραμείνει μακριά από τους υπόλοιπους, υπάρχει μετά μια δεκάδα ομάδων που θα παλέψουν με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Περιμένω πολύ δυνατή την επαρχία με την Πάτρα, το Ρέθυμνο, τη Δράμα και τα Τρίκαλα να είναι πολύ ανταγωνιστικές ομάδες και, στην έδρα τους, πολύ επικίνδυνες. Θα είναι ένα πρωτάθλημα λεπτών ισορροπιών».

-Και ο Άρης; Θα καταφέρει να κάνει κάτι καλύτερο;
«Αν η ομάδα καταφέρει να αποκτήσει το δικαίωμα μεταγραφών ξένων παικτών πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί. Διαθέτουμε ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ και με καλές προσθήκες ξένων θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε καλύτερα. Πέρυσι διαχειριστήκαμε αρκετά καλά κάποιες δύσκολες συνθήκες και τηρουμένων των τραυματισμών που είχαμε, αλλά και απωλειών σαν αυτής του Αθηναίου, ανταποκριθήκαμε αρκετά καλά. Περιμένω φέτος να ανταποκριθούμε ακόμη καλύτερα.



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved