Παναθηναϊκός: Όλα στο (αριστερό) χέρι του! (photos)

Παναθηναϊκός: Όλα στο (αριστερό) χέρι του! (photos)

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού και θα έχει όλα τα εφόδια να γράψει την δική του ιστορία στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ταράζει τα νερά του ελληνικού μπάσκετ, με... εντυπωσιακό τρόπο, αφού συνεχίζει να «ντύνει» στα... πράσινα, ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η εγχώρια αγορά. Αδιαφορώντας για ηλικίες, ομάδες, συμβόλαια, και κρίσεις και επικρίσεις ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τους συνεργάτες του προχώρησαν σε μία ακόμα σπουδαία μεταγραφική κίνηση. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης πλέον φοράει την φανέλα του «τριφυλλιού» και το onsports.gr σας παρουσιάζει ότι πρέπει να γνωρίζεται για τον... διάδοχο(;) του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Το ντεμπούτο του στην Α1

Μια άσχημη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ, έμελλε να είναι η εκκίνηση της καριέρας του Λευτέρη Μποχωρίδη. Η απεργία του ΠΣΑΚ, στην πρεμιέρα της σεζόν 2010-2011, ανάγκασε την ομάδα του Άρη, να «κατέβει» με τους μικρούς κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Αλεξάνδρειο», με τον Μποχωρίδη να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά.. Ο παίκτης του Άρη αγωνίστηκε 33:51'' σημειώνοντας 8 πόντους (2/2 β., 3/5 διπ., 3 επιθετικά ριμπάουντ, 2 λάθη και 6 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης) και παρά την ήττα των «κίτρινων» έδειξε ν' ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις αν και νέος, τραβώντας με το «καλησπέρα» το ενδιαφέρων πολλών.Εκείνη τη σεζόν ο νεαρός γκαρντ συμμετείχε σε 6 ματς έχοντας μέσο όρο 1,3 πόντους (100% βολές, 42,9% δίποντα, 0,5 ριμπάουντ).

Το... ζέσταμα

Την επόμενη χρονιά ο Μποχωρίδης έπαιξε σε 12 παιχνίδια και άρχισε σιγά-σιγά να ξεπετάγεται. Στην περίοδο 2012-13 έβαλε τη... σφραγίδα του καθώς αγωνίστηκε σε 24 αναμετρήσεις (3,5 πόντους, 81,5% βολές, 47,5% δίποντα, 8/24 τρίποντα, 0,8 ασίστ, 0,3 κλεψίματα) με την φανέλα του Άρη, δείχνοντας πως πλέον έχει καθιερωθεί στην ομάδα. Επίσης κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους εφήβους του Άρη στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του All Star Game των Νέων το οποίο διεξήχθη στην Πάτρα. Για την ιστορία έχασε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη του πρωταθλήματος για μία ψήφο από τον συμπαίκτη και φίλο του, Αλέξανδρο Βεζένκοφ.

Το «διαβατήριο» για τον Παναθηναϊκό

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν με διαφορά η καλύτερη για τον Μποχωρίδη που απέδειξε πλέον πως μπορεί να πάρει ηγετικό ρόλο. Σε 28 αγώνες είχε μέσο όρο 7,14 πόντους (69,4% βολές, 42,9% δίποντα, 28,2% τρίποντα) ενώ με τους «κίτρινους» συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με νικητή φυσικά τον Παναθηναϊκό! Εκεί ο 20χρονος γκαρντ είχε 12 πόντους. Στις 24 Απριλίου, στον αγώνα Άρης-Τρίκαλα ο Μποχωρίδης έκανε ατομικό ρεκόρ παραγωγικότητας σημειώνοντας 20 πόντους σε 25:35'' (4/5 βολές, 5/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα) με 23 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Με το «Εθνόσημο» στο στήθος

Όμως ο Λευτέρης Μποχωρίδης δεν έχει δείξει τι... ψάρια μπορεί να πιάσει μόνο με την φανέλα του Άρη, αλλά και με εκείνη της Εθνικής ομάδας. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» στις 17 Αυγούστου του 2013 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών στο φιλικό με το Φλόριντα Στέιτ όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 87-75. Πέρσι το καλοκαίρι στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Λιθουανίας με την Εθνική Νέων Ανδρών σε 10 αγώνες είχε μέσο όρο 12,1 πόντους, 47,2% στα δίποντα, 78,8% στις βολές και 5,2 ριμπάουντ. Στη φετινή διοργανωση που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, ο Μποχωρίδης σε 10 ματς είχε 12,5 πόντους, 68,8% βολές, 45,5% δίποντα, 4,3 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ η καλύτερη του επιθετική επίδοση ήταν οι 21 πόντοι απέναντι στη Λετονία. Πλέον έχει ακόμα μία μεγάλη πρόκληση μπροστά του, να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό. Και ο ίδιος έχει μάθει να μην αφήνει τις ευκαιρίες να πάνε χαμένες!

Διαβάστε επίσης:

«Τιμή μου να είμαι στον Παναθηναϊκό»

«Πράσινος» για πέντε χρόνια ο Μποχωρίδης (photos)

Οι μπέμπηδες φορούν πράσινα!



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved