Νίκη σωτηρίας η ΑΕΚ

Νίκη σωτηρίας η ΑΕΚ

Στο χέρι της κρατάει πλέον η ΑΕΚ τη σωτηρία της, μετά τη νίκη της (81-74) στο κλειστό της Ζωφριάς επί του Ηρακλή.

Αντίθετα, το συγκρότημα του Κρις Χουγκάζ έμεινε στους 28 βαθμούς και τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου αποχαιρετάει οριστικά την κατηγορία. Οι γηπεδούχοι, από την άλλη, έπιασαν τους 29 βαθμούς, ενώ έχουν και έναν αγώνα λιγότερο (αυτόν με τον Παναθηναϊκό). Σε περίπτωση, μάλιστα, που ηττηθεί ο Ηλυσιακός στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ (02/04,19.00) η ΑΕΚ θα βρεθεί αγκαλιά με την παραμονή! Μεγάλοι πρωταγωνιστές για το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού ήταν οι Ντικούδης, Νικολαΐδης, Δορκοφίκης, Μάντιτς και Χαρτ, ενώ από τον Ηρακλή πάλεψαν οι Κόλεμαν και Πέτροβιτς.O Αμερικανός πλέι μέικερ, μάλιστα, αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ, καθώς 1.3' πριν από το φινάλε πάτησε πάνω στον Δήμο Ντικούδη και γύρισε το πόδι του.

Ύστερα από ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, η λήξη του οποίου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται 17-15, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της στη δεύτερη περίοδο. Με πρωταγωνιστές τους Χαρτ, Μάντιτς, Νικολαΐδη και Ντικούδη το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού κυριάρχησε στο παρκέ και κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ με διαφορά 9 πόντων (32-23) στο 16’. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τους Πέτροβιτς, Πάρκερ και Κόλεμαν σε εκτελεστικό ρόλο έτρεξαν σερί 7-0 και μείωσαν στο 18’ σε 32-30. Το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού κατάφερε να προηγηθεί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (37-35) χάρη σε σουτ τριών πόντων του Δήμου Ντικούδη στην εκπνοή.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, με τους Πέτροβιτς και Κόλεμαν να έχουν αναλάβει την υπόθεση σκοράρισμα για τον «Γηραιό» και να δίνουν το προβάδισμα στην ομάδα τους στο 26’ (44-46). Το σκηνικό, όμως, που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 28’ (47-48), όταν λόγω βλάβης υπήρξε αρχικά γενικά συσκότιση στο κλειστό της Ζωφριάς και δεκάλεπτη διακοπή. Το ματς άρχισε εκ νέου, αλλά για τα υπόλοιπα δύο λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ο φωτισμός ήταν επαρκής μόνο στην πλευρά που επιτίθετο το συγκρότημα του Κρις Χουγκάζ, κάτι που το εκμεταλλεύτηκε, για να προηγηθεί με 56-52 στο 30’. Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν για πρώτη φορά στον αγώνα με διαφορά 7π. (54-61), αλλά η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, μειώνοντας στο 33’ σε 61-60. «Τρέχοντας», μάλιστα, ένα σερί 12-1, από τη στιγμή που βρέθηκε να χάνει με 61-54, το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού προηγήθηκε 66-62 στο 35’, έχοντας ως παίκτες-«κλειδιά» τους Πρόδρομο Νικολαΐδη και Δήμο Ντικούδη. Ο Ηρακλής συνέχισε να επιμένει, με τον Κόλεμαν να κάνει μεγάλο παιχνίδι, αλλά οι Δορκοφίκης και Ντικούδης είχαν τις απαντήσεις για τους γηπεδούχους (76-71 στο 39’). Στο τελευταίο λεπτό οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να διαχειριστούν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού έφτασε στη σπουδαία, για τη σωτηρία του, νίκη.

Διαιτητές: Γκόντας, Φούφης, Πουρσανίδης Κ.
Δεκάλεπτα: 17-15, 37-35, 52-56, 81-74.
ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 5, Κοχαντάρεβιτς, Νικολαΐδης 18 (4), Χαρτ 13 (2), Ντικούδης 18 (2), Δορκοφίκης 18 (2), Καλλινικίδης 4, Κάρι 1, Μάντιτς 14 (2).
Ηρακλής (Χουγκάζ): Πάρκερ 9 (1), Δεμερτζής 6, Τζακόπουλος, Αγγελακόπουλος 8 (1), Μαρμαρινός 2, Πέτροβιτς 18 (3), Δέσπος 5, Κόλεμαν 24 (6), Ηλιάδης, Εϊτουταβίτσιους 2.



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved