Καλάθης: «Να φορέσω πάλι την φανέλα του Παναθηναϊκού» (videos)

Καλάθης: «Να φορέσω πάλι την φανέλα του Παναθηναϊκού» (videos)

Ο Νικ Καλάθης με συνέντευξή του στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» ξεκαθάρισε ότι η επιστροφή του στην Ευρώπη σημαίνει ταυτόχρονα και την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Είναι από τα μεγαλύτερα σίριαλ του καλοκαιριού. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε το παν για να ντύσει από φέτος τον Νικ Καλάθη στα «πράσινα» αλλά το συμβόλαιό του με τους Μέμφις Γκρίζλις δεν μπόρεσε να λυθεί και ο παίκτης να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο ίδιος όμως μετά την συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΠΡΑΣΙΝΗ» ξεκαθάρισε ότι με την αποχώρησή του από το ΝΒΑ θα έρθει στην Ευρώπη μόνο για τα… μάτια του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικ Καλάθη στην «ΠΡΑΣΙΝΗ»:

-Νικ καλώς ήρθες και πάλι στην Ελλάδα!

«Καλώς σας βρήκα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Στην Ελλάδα πάντα είναι όμορφα. Είτε έρχομαι για διακοπές, είτε έρχομαι για… δουλειά. Η Ελλάδα είναι η χώρα μου και η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια την γνωρίζω όλο και καλύτερα και έχω κάνει πάρα πολλούς φίλους. Είναι μεγάλη η χαρά μου πάντα από την στιγμή που προσγειώνομαι με το αεροπλάνο».

-Και με το που ήρθες στην Ελλάδα, δεν έχασες την ευκαιρία. Ήρθες στα γραφεία του Παναθηναϊκού. Πως αισθάνεσαι σε γνωστά λημέρια;

«Είναι φοβερά που είμαι και πάλι εδώ. Στον Παναθηναϊκό. Βλέπω γνωστούς ανθρώπους, φίλους μου, τα τρόπαια που έχουμε κατακτήσει. Μου ξυπνάνε αναμνήσεις και μου έρχονται πολλά φλασμπακ. Τόσο ο Δημήτρης όσο και ο πατέρας του, ο κύριος Παύλος, όσο ήμουν στην ομάδα πάντα ήταν δίπλα μου και με πρόσεχαν. Αγαπάω πάρα πολύ αυτήν την ομάδα. Αυτόν τον σύλλογο. Και το ξέρουν όλοι. Και είναι σίγουρο ότι όταν επιστρέψω στην Ευρώπη μετά το ΝΒΑ θα είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού».

-Έχεις ζήσει πολλά με τον Παναθηναϊκό, τα πας περίφημα στο ΝΒΑ. Θα ήθελες όμως να γυρίσει και πάλι στην ομάδα που σε ανέδειξε;

«Είναι φυσιολογικό να θέλω να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος που μου έχει προσφέρει πολλά. Αυτήν την στιγμή το μυαλό μου είναι στην Εθνική ομάδα και την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτά που με περιμένουν στο ΝΒΑ του χρόνου. Είναι σίγουρο όμως ότι από την στιγμή που θα επιστρέψω στην Ευρώπη τότε θα έρθω στον Παναθηναϊκό».

-Νικ τι είναι ο Παναθηναϊκός για εσένα; Πριν μίλησες για… αναμνήσεις. Δεν έχεις βγάλει τον Παναθηναϊκό από μέσα σου ε;

«Όχι βέβαια. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα σε αυτήν την ομάδα, ένιωσα ότι αυτή είναι η οικογένειά μου. Από την πρώτη, κιόλας, ημέρα. Ο Διαμαντίδης, ο Ντρου, ο Μπατίστ, ο «Τσάρτσα». Όλοι με έκαναν να νιώσω ότι έρχομαι στην οικογένειά μου. Πάντα είναι υπέροχα να είσαι μέλος του Παναθηναϊκού».

-Το καλοκαίρι αυτό με όσα έχουν γραφτεί και ακουστεί αναφορικά με την υπόθεση της μεταγραφής σου ήταν… περίεργο. Πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί ακριβώς, ενώ πολλοί δεν πίστεψαν ότι ο Παναθηναϊκός θέλησε να σε αποκτήσει. Τι έγινε ακριβώς;

«Υπήρχε μεγάλη διάθεση για να γίνει η μεταγραφή. Γενικά όμως οι τελευταίες ημέρες αναφορικά με την υπόθεσή μου ήταν… περίεργες. Πολλοί είχαν μπερδευτεί με τις λεπτομέρειες του συμβολαίου μου με την ομάδα του Μέμφις και αυτό δεν βοήθησε την κατάσταση. Οι Γκρίζλις είχαν την δυνατότητα, είχαν την οψιόν να με κρατήσουν στην ομάδα και αυτό έκαναν. Ήταν πολύ δύσκολες οι συζητήσεις που έγιναν μεταξύ όλων των πλευρών και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει ότι μπορεί για να γίνει η μεταγραφή. Όλα τελικά γίνονται για κάποιο λόγο και εγώ θα συνεχίσω στο ΝΒΑ για έναν χρόνο ακόμα».

-Τελικά τι δεν πήγε καλά και δεν κατάφερες να έρθεις από φέτος στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν πάρα πολύ περίεργη η όλη κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία τόσο με εμένα όσο και με τον ατζέντη μου για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν ξέραμε κι εμείς ακριβώς πως είχε η κατάσταση με το συμβόλαιό μου μέχρι την τελευταία στιγμή και αναφορικά με το ότι η ομάδα είχε στις επιλογές της τις οψιόν».

-Οπότε με την πρώτη ευκαιρία σε περιμένουμε πίσω στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό;

«Αυτήν την στιγμή είμαι απόλυτα προσηλωμένος στις υποχρεώσεις μου με την Εθνική ομάδα. Είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Αμέσως μετά θα επιστρέψω στην Αμερική για μία ακόμα σεζόν στο ΝΒΑ και μετά βλέπουμε. Κανείς δε μπορεί να ξέρει το μέλλον. Αλλά έναν είναι σίγουρο. Ότι με το που αποχωρήσω από το ΝΒΑ θα επιστρέψω στην Ευρώπη για να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού και μόνο».

-Τώρα είπες ότι έχεις στο μυαλό σου την Εθνική ομάδα. Τι περιμένεις από την προσπάθεια που ξεκινάει για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας;

«Έχουμε πολύ καλή ομάδα. Έναν πάρα πολύ καλό προπονητή που ξέρω ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Γνωριζόμαστε από πρόπερσι όταν είχαμε παίξει αντίπαλοι στο Eurocup. Ξέρει το μπάσκετ. Ξέρει τι θέλει, ξέρει τι λέει και ξέρει τι κάνει. Έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα στο Μουντομπάσκετ».

Δείτε βίντεο με δηλώσεις του Έλληνα γκαρντ στην εφημερίδα «Πράσινη»...

Καλάθης: «Να φορέσω πάλι την φανέλα του Παναθηναϊκού» (videos)



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved