Δ. Γιαννακόπουλος: «Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός μου»

Δ. Γιαννακόπουλος: «Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός μου»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε το όραμά του για έναν αμιγώς ελληνικό Παναθηναϊκό που από σήμερα και για τα επόμενα χρόνια θα παίζει θεαματικό μπάσκετ υπό τη σιδηρά πειθαρχία του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. 

Για όλους και για όλα μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Θεωρούμε ειλικρινή αυτή τη σχέση και χαρά μου να απαντήσω στις ερωτήσεις και απορίες. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου. Ευχαριστώ τους κυρίους Σίντιακ, Μοιρέα, Κατσογιάννη, Μάνο Παπαδόπουλο και όλα τα παιδιά στο γραφείο που δουλεύουν 24 ώρες για να έρχονται τα Κύπελλα».

Κάνοντας έναν απολογισμό: «Η χρονιά ολοκληρώθηκε με νταμπλ. Στη μεταβατική περίοδο πήραμε τέσσερις τίτλους. Μας γεμίζει χαρά, αλλά αποτύχαμε σε κάποια πράγματα. Στόχος μας ήταν σταδιακή ελληνοποίηση και καλό θέαμα. Αυτό δεν το πετύχαμε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο κύριος Πεδουλάκης. Δεν είχαμε ελληνοποίηση ούτε καλό θέαμα. Δεν ήταν ευχαριστημένος ο κόσμος κι εμείς. Ευχαριστώ τον κύριο Πεδουλάκη. Προσέφερε και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Ότι δεν ταυτίστηκαν σε κάποια στιγμή οι απόψεις μας δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τη δουλειά του».

«Φτάσαμε στον Φραγκίσκο. Είναι στρατιώτης του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τον κορυφαίο αθλητή στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Κρίθηκε ότι ήταν ο κατάλληλος. Ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δικαιωθήκαμε παρά το γεγονός ότι διαβάσαμε ότι ο Παναθηναϊκός μίκρυνε. Η ψυχολογία άλλαξε, αλλά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Είναι ζωντανό κομμάτι της ιστορίας και θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Ως διευθυντής έχει να προσφέρει περισσότερα. Εκεί θα είναι του χρόνου. Πιστός όπως πάντα»

Για την επόμενη μέρα: «Θα είναι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Εκ των κορυφαίων της Ευρώπης. Εξέφρασε απόλυτη πίστη στο πλάνο μας. Τα έργα του, οι τίτλοι και η δουλειά του ως προπονητής και παίκτης τα λένε όλα. Θεωρούμε ότι είναι ο κατάλληλος. Ο Παναθηναϊκός θα είναι ελληνικός. Θα ρίξει βάρος στους νέους Έλληνες παίκτες. Το λέω και το επαναλαμβάνω για να ξέρετε τι θα ακολουθήσει. Την ομάδα τη φτιάχνει ο προπονητής».

Για τα όσα γράφτηκαν περί ανάμειξής του στα μεταγραφικά: «Ουδέποτε ανακατεύτηκα εκτός από δύο φορές στις μεταγραφές. Στη μεταγραφή του Καπόνο για να ενισχύσουμε την ομάδα και ο Πινγκ ο οποίος ήταν ο πρώτος Κινέζος στην Ευρώπη. Θα βάλουμε κάτω τα μεταγραφικά με τον κύριο Ιβάνοβιτς. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον, πιστεύω να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές νέων παικτών για να χτίσουμε την ομάδα της επόμενης δεκαετίας».

Για τους στόχους: «Στόχος μας να δώσουμε τα πάντα για το Φάιναλ Φορ. Το έχουμε απλοποιήσει λες και είναι εύκολο. Παλαίοτερα φτύναμε αίμα για να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Δεν είναι κάτι απλό. Εμείς ακόμα μαθαίνουμε και κάνουμε κάποια λάθη. Χρεώνομαι ότι ανέβασα ψηλά τον πήχη. Δεν θα ξαναγίνει. Έχουμε φτιάξει τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα και με μεγάλους συλλόγους όπως η ΤΣΣΚΑ. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε συνεργασία».

Για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Μου επιτέθηκαν με ύβρεις μετά τον τελικό Κυπέλλου του 2013. Χρησιμοποίησαν χυδαίες εκφράσεις, συκοφαντίες και ψέματα. Κάθε χρόνο μιλάνε για διαιτησία και στημένο σύστημα. Η ΕΦΙΠ δεν έχει αποφασίσει για τους Αγγελόπουλους. Δεν μπορώ να αμύνομαι και να μου λένε ότι εγώ επιτίθεμαι. Αυτοί το κάνουν. Για να συνεργαστώ με τον Ολυμπιακό και τους κυρίους Αγγελόπουλους οφείλουν να ανακαλέσουν και να ζητήσουν συγγνώμη».

Για τα δύο χρόνια στη διοίκηση της ΚΑΕ: «Αισθάνομαι τιμή και ευθύνη για να είμαι στον Παναθηναϊκό. Όλοι μας είχαν τελειωμένους. Ο Παναθηναϊκός υπήρχε, υπάρχει και πάντα θα υπάρχει. Έχω τους κατάλληλους ανθρώπους για να το τρέξουν. Η οικογένειά μου έχει χαρίσει κληρονομιά στον Παναθηναϊκός πώς να λειτουργεί μία ΚΑΕ για να είναι πετυχημένη. Θα υπάρξει ένα διευρυμένο ΔΣ με ανθρώπους για να τρέχει η ομάδα. Φυσικά θα είμαι παρών. Η επαγγελματική μου ατζέντα είναι τόσο βεβαρημένη που δεν προλαβαίνω να ασχολούμαι κάθε στιγμή».

Για τις διοικητικές εξελίξεις: «Δεν θα είμαι πρόεδρος. Ο καθένας θα έχει τον ρόλο του. Θα είναι άνθρωποι μέσα από τον Παναθηναϊκό που αποδεδειγμένα αγαπάνε τον Παναθηναϊκό. Είναι άνθρωποι που είναι μέσα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Έχουν βοηθήσει από διάφορες θέσεις, σε λίγες μέρες θα ενημερωθείτε».

Για τα μεταγραφικά και τους Βεζένκοφ και τον Κούπερ: «Αυτά θα σας τα πει ο προπονητής. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στις επομένες μέρες θα στήσουμε την ομάδα για του χρόνου. Θα υπάρξει αλλαγή, πολλοί δεν θα είναι του χρόνου. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα. Δεν άρεσε σε μένα, στον κόσμο και ούτε σε σας».

Για το αν θα σπάσουν συμβόλαια: «Ναι βέβαια μπορεί να γίνει. Θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές».

Για τον Ιβάνοβιτς και τα θέματα πειθαρχίας: «Λέγεται, αλλά ήταν και ο λόγος που τον επέλεξα. Πιστεύω στον κύριο Ιβάνοβιτς και στον τρόπο του και γι’ αυτό ήταν η πρώτη μας επιλογή. Συζήτησα με τους ανθρώπους που έχω εμπιστοσύνη. Αμέσως συμφώνησε και μου είπε ότι θα ήταν χαρά του να έρθει και να υπηρετήσει αυτό το πλάνο».

Για το πλάνο με τα νέα παιδιά κι αν θα υπάρξει πίστωση χρόνου για τίτλους: «Για να μπορέσεις να μην χτίσεις στην άμμο, θα πρέπει να δίνεις πίστωση χρόνου. Εγώ θα τη δώσω. Αυτό που θα ήθελα δεν θα είναι να δω μόνο κούπες, θέλω μία ομάδα με ομοιογένεια και δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα και το κύπελλο του χρόνου. Αυτοσκοπός είναι να χτίσουμε ομάδα για το μέλλον. Ευπρόσδεκτη βέβαια οποιαδήποτε κούπα».

Για το μέλλον του Δημήτρη Πρίφτη στον Παναθηναϊκό: «Αυτές τις ημέρες θα αποφασίσουμε ποιοι θα είναι οι βοηθοί προπονητές. Θα το συζητήσουμε με τον κύριο Ιβάνοβιτς. Ευχαριστώ τον κύριο Πρίφτη, τον κύριο Μανωλόπουλο και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, αλλά θα αποφασίσει ο προπονητής ποιοι θα είναι οι βοηθοί του».

Για την αποχώρηση από την προεδρεία και έναν απολογισμό δύο ετών: «Με τα χρήματα και τον χρόνο που επενδύσαμε είχαμε σκοπό να πανηγυρίσουμε τις κούπες. Όλοι μιλούσαν για λευκή πετσέτα και ναυάγια. Εγώ μέσα μου το πίστευα όπως κι έγινε».

Για το ότι έβαλε ψηλά τον πήχη: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις επιτυχίες και παράλληλα να χτίζεις. Όταν είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν να υπάρξει ελληνοποίηση της ομάδας και να είναι καλύτερο το θέαμα, καταλαβαίνετε τι λέω».

Για το πόστο που σκέφτεται για τον Αλβέρτη: «Από το πόστο του διευθυντή ομάδας μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα. Αυτό που είχε τα τελευταία 2-3 χρόνια».

Για το αν μπορεί να λυθεί το θέμα με τους Αγγελόπουλος: «Η αντιπαράθεση πρέπει να μένει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Έχουν πάρει άλλη απόφαση οι κύριοι Αγγελόπουλοι. Δεν είναι στο χέρι μου, είναι δικό τους θέμα».

Για το αν θα ωθούσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη να παίξει στην Εθνική: «Είναι θέμα του Δημήτρη, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην εθνική ομάδα και τη σημαία μας. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις του. Εγώ θα ήθελα να παίζουν όλοι οι μεγάλοι παίκτες στην Εθνική».

Για το ενδιαφέρον προς τους Έλληνες παίκτες: «Σίγουρα και ο Καλάθης και ο Βουγιούκας είναι από τις περιπτώσεις που κοιτάμε όπως και όλοι οι Έλληνες κορυφαίοι παίκτες. Αν ήμουν προπονητής εγώ θα πήγαινα να πάρω δώδεκα Έλληνες. Τις αποφάσεις τις παίρνει ο προπονητής. Έχουμε τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο που είναι μεγάλα ταλέντα. Ειδικά ο Χαραλαμπόπουλος μπορεί να είναι σε λίγα χρόνια ηγέτης του Παναθηναϊκού και της Εθνικής».

Για τη διαφάνεια: «Συνεχίζουμε σαν οικογένεια να μην έχουμε διώξει κανέναν από καμία επιχείρηση και να μην έχουμε μειώσει μισθούς. Είμαστε υπέρ της διαφάνειας. Υπάρχουν ισολογισμοί, όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου τα θέλει».

Για το τι τον ενέπνευσε από τον Ιβάνοβιτς: «Τα πιστεύω του γύρω από τον αθλητισμό. Είναι άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ. Το πιστεύω κι εγώ ότι έτσι έρχονται τα αποτελέσματα μέσα από τη δουλειά. Ήταν η πρώτη μου επιλογή, ευτυχώς συμφωνήσαμε σε όλα».

Για την επιλογή του Αλβέρτη και όχι κάποιου προπονητή: «Ο Φραγκίσκος απέδειξε ότι έγινε και προπονητής. Με τις δικές μου γνώσεις μπάσκετ που είναι μικρές είναι πετυχημένος. Θεωρώ ότι βοήθησε ψυχολογικά καθώς είναι μετρ σε αυτά».

Για τα λάθη του και ποιο ήταν το μεγαλύτερό του λάθος: «Λάθη γίνονται καθημερινά. Τα μεγαλύτερα λάθη ήταν ότι από τον ενθουσιασμό, τη συγκίνηση ή τον εκνευρισμό της στιγμής είπα πράγματα  που δεν θα έπρεπε. Έχω μετανιώσει για τις δηλώσεις που έκανα μετά τον τρίτο τελικό. Αυτό νομίζω ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος. Σίγουρα νομίζω ότι έκανα πολλά λάθη».

Δείτε τη συνέντευξη του Δ. Γιαννακόπουλου μέσα από το επίσημο κανάλι της ΚΑΕ

Δ. Γιαννακόπουλος: «Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός μου»



Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved